Ruble Sorunu?!

Salih Çadırcı

Aktif Üye
Kayıt
19 Ağustos 2010
Mesaj
144
Tepki
32
Şehir
İzmir-Narlıdere
Bence penseyle uğraşıp rubleyi bozmayın.Bir salcano bayisine götürün bisikleti.O size gerekenleri söyler.Belki tamir eder.Belki de yeni bir ruble takar.Ama benm tavsiyem rubleyi ellemeyin rubleyi bozabilirsiniz.İş dahada kötüye gidebilir.
 
Scudo

Ayhan Cihangir

Daimi Üye
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
278
Tepki
269
Şehir
Kütahya
Ayrıca bi konu açmak istiyorum aslında. Salcanoda sorunlu parçasını götüren kişiye hiç parçasını değiştirip yeni parça gönderdilermi diye :). Ne biçim iş anlamadım. Jant da sorun var değiştirmezler, lastikte sorun var değiştirmezler. Neyi değiştiriyo ki bu salcano bitürlü çözemedim.
 
Kayıt
1 Temmuz 2011
Mesaj
53
Tepki
36
Şehir
İstanbul
Garanti süresini dikkate alarak servise süre geçti ise iyi bir tamirciye. Düzelteyim derken başka sorunlara yol açabilirsiniz. Kolay gelsin.
 

Deniz K.

Daimi Üye
Kayıt
25 Mayıs 2006
Mesaj
202
Tepki
85
Şehir
Isparta
Bisiklet
Bianchi
Bundan 5 sene önce ng 450 min aynakolunun yalpa yapması nedeniyle güç bela değişim yaptırmıştım, ama epey yazıştım.
 

Furkan Yaldızkaya

Daimi Üye
Kayıt
12 Aralık 2010
Mesaj
390
Tepki
193
Şehir
İstanbul-Afyon
Bisiklet
Salcano
ya şu an bi rahatsızlık vermiyor aslında o dişlileri pek kullanmıyorum. Salcano servisine geçenlerde vites kolundaki bir sorundan ötürü bisikleti götürdüm. (kollar deore) Sök bak içine şunun dedim. Ben bunu daha önce sökmedim dağılırsa senin sorumluluğunda dedi :D Eve geldim kendim yaptım bende (fren kolu üstüne bası yapıyomuş)..
Salcano servisler içler acısı adam gibi bisikletçi şart...
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Merhaba

Birkaç gün önce bisikletimin çekiş sistemini temizledim.Arka tekerlek hareket halindeyken ruble az da olsa sekiz çiziyor.Dişliler mi gevşedi acaba diyerek kaset kapağının sıkılığını kontrol ettim; gevşeme yoktu.Rubleyi tamamen göbekten çıkardığımda rublenin geçtiği, üzerinde dişler olan silindirik göbek uzantısının hareket ettiğini farkettim.Göbek milinde herhangi bir boşluk veya eğrilik yok, sadece bu silindirik parça sanki bağlantısı tam sıkılmamışcasına hafif oynuyor.Biraz kurcalayıp sıkacak bir yer aradım ancak bulamadım.

9 lu rublem ile kullandığım göbek, Novatec; kullanım miktarım ise yaklaşık 1500 km.Gittiğim servis bu miktarda hareketin sorun olmayacağını söyledi.Yinede bende bir huzursuzluk var.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Emrah Pektaş

Rubledeki hareketin sebebi olan ve sıkıp boşluğunu alamadığım parçanın resmi aşağıdadır.Sorunun iyice büyüyüp bisiklet sürerken beklenmedik ciddi bir kazaya sebebiyet vermesinden veya turda beni yol ortasında bırakmasından endişe ediyorum.Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
http://i.imgur.com/SCzqb.jpg
 

Surrender

Üye
Kayıt
7 Eylül 2009
Mesaj
57
Tepki
10
Şehir
Lüleburgaz, Isparta
Bisiklet
Bianchi
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar :
Benim sorunum şu Bianchi Sauk kullanıyorum 2010 model . Bayağı bir km yaptım bisikletle ve sonunda ruble iflas etti . Diş kaçırma sorunu var ayrıca rubleyi birinci dişliden tutup sağa sola hareket ettirince bir miktar boşluk olduğu hissediliyor . Şimdi ben bu rubleyi hiç sökmedim anahtarı vs. yok bende . Yeni bir ruble alacağım. Sizce sorun nerededir ? Ruble ile mi alakalı yoksa jant göbeği ile de alakalımıdır ? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim :)
 

M.Bulat

Aktif Üye
Kayıt
12 Temmuz 2012
Mesaj
157
Tepki
65
Şehir
çanakkale
Bisiklet
Cannondale
ilk yapacağın iş ruble ile zinciri değiştirmek başka hiç bi sorun yok
 

Xoqo

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Eylül 2010
Mesaj
706
Tepki
442
Şehir
Kocamustafapaşa
Bisiklet
Diğer
Rublenin oynaması gevşediği için olabilir. Yada bodyde boşluk vardır
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Bakımsızlıktan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Link'deki anahtar ile rubleyi söküp bakım yaptıktan sonra tekrar takabilir veya yenisi ile değiştirebilirsin, farklı yerlerde sorun aramana gerek yok.
(link)
 

Surrender

Üye
Kayıt
7 Eylül 2009
Mesaj
57
Tepki
10
Şehir
Lüleburgaz, Isparta
Bisiklet
Bianchi
@BF Okuru

Teşekkür ederim hocam aynı dediğiniz gibi bakımsızlıktan oluyor üniversiteyi kazandığımdan şimdiye kadar 1 defa yaptım bakımını o anahtar bende yok ama burada bisikletçi bir abimde var oraya gidip yeni ruble takabilirim tekrar yardımlarınıza teşekkürler iyi günler :)
 

iamhasancanbam

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2010
Mesaj
384
Tepki
530
Şehir
Sarajevu, BiH
Bisiklet
Sedona
Arkadaşlar benim bir sorum olacak. Birkaç gün öncesi, bisiklet zincirimi yeniledim. Fakat başka bir sorunla karşılaştım. Bisiklette aynakolu 1 ve 2ye aldığım zaman viteslerimin çoğununu kullanamamaya başladım. 1-9 arası ne kadar yükseltip azaltsamda bu sorun değişmedi. Sürekli arka ruble geçmiş olduğum vitese geçmedi. Zincir kaçınca çat çut bazında sesler çıkartıyor. Yaptırdığım yer rublenin bittiğini ve yeni ruble almam gerektiğini söyledi. Ben eski zincirde bu sorunun neden yapmadığını söyleyince eski zincirin yataklara alıştığı için öyle bir sorunla karşılaşmayacağımı söyledi.

--> Bu durumda sorun rubleden mi kaynaklanıyor, yoksa tamir eden kişinin ayar yapmamasıyla mı alakalı?
--> 11-32 9lu rubleydi bu. Farklı bir 9 uyumlu ruble alsam misal 11-34 gibi, bir sorun yaşar mıyım?
 

Hüseyinsuna

Daimi Üye
Kayıt
1 Temmuz 2013
Mesaj
387
Tepki
93
Yaş
28
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar 27 Vites Deore lx donanımlı bir bisiklete sahibim.Bisikletimin viteslerinde 8. vitese geçmeme problemi vardı.Geçen gün baktığımda 8. ve 9. dişlinin gevşek olduğunu gördüm.Bisikletçime götürüp rublemi sıktırdım.Eve geldin ortalama 1.5 saat vites ayarlarıyla uğraştım.Yukarı doğru 9-8-7 olarak rahat bir şekilde düşüyor.Fakat 7-8-9 ileri yönde artırırken 7 den direk 9 a atıyordu biraz uğraşarak ayarladım.fakat bu kezde 1 den 2 ye atmaya çalışıyorum.3 e kadar artırıyorum ruble 2. dişliye geçiyor,yani vitesin birisi kayboluyor.

Hani bir yeri kurtarsam diğer taraf arıza veriyor.Çok bisiklet vitesi ayarladım,işçiliğime güveniyorum.
Böyle kullanırım dedim,dün uzun tura çıktık.Zinciri 8. dişliye rahatlıkla alabiliyorum.Fakat 2 pedal Basıyorum tak zincir boşa çıkıyor devam ediyor yine aynı olay durdum.Olduğu yerde aynakolu ters çeviriyorum.Takılarak dönüyor zincir.

Kısacası; 8.dişlide problem var. Rubleyi değiştirsem yine bu vites kaybolma olayı olucak mı ?
8 Dişliyi düzeltebilir miyim ? Yada direk 8. dişliyi çıkarıp atayım mı ?

Biraz uzun oldu ama :( teşekkür ederim

UP up

8.yaprağı değiştirdim,o kısım düzeldi fakat vites geçişlerinde problem var.İzlenimlerime dayanarak arka aktarıcı ömrünü yitiriyor

Konu kapatılabilir

Konu kapatılabilir
 

rokomiki

Üye
Kayıt
9 Aralık 2017
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
26
Şehir
Istanbul
İsim
Kerem KALAYCI
Bisiklet
Ümit
Bisiklet normal gidiyor ama pedal çevirmeyi bıraktığımda Ruble dönmeye devam ediyor ve zinciri sıkıştırıyor
(pedal çevirmeyi bıraktığımda ayaklarım pedalda olmak şartıyla bunu yapıyor ayaklarımı pedal dan çektiğimde ise pedallar dönmeye devam ediyor) yani pedal çevirmeyi bıraktığımda Ruble boşa dönmüyor
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@rokomiki Rubleyi sökmen gerek. Ardından rublenin oturduğu flibberı sökeceksin. Flibberın içini açıp orda yaylı dişlileri bulup, yaylı dişleri kontrol etmen ve temizlemen gerekecek diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle takılı kaldılar. Bu konu ile ilgili videoları youtube da izleyebilirsin. Tamir işini daha önce yapmadıysan, alet edavatın yoksa tamirciye gitmen daha iyi olur.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@rokomiki rubleyi söküp çıkartabiliyorsan, bir miktar mazotun içine koy ve bir gece beklet sonra düzelecektir. Sökemiyorsan, tamirciye gitmende fayda var.İşi bilen bir tamirci daha iyi olur.
 

Fırat Ç.

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mayıs 2017
Mesaj
812
Tepki
851
Yaş
25
Şehir
Mersin
İsim
Fırat
Belkide sorun basit rublenin arkasında jant muhafaza plastiğin var ise oda rubleye tutunup bu durumu oluşturabilir eğer yoksa flibber temizliği şart.
 

karanbatu

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Kasım 2017
Mesaj
424
Tepki
993
Yaş
41
Şehir
İstanbul
İsim
Batu
Bisiklet
Fuji
Bende bir önceki bisikletimde aynı sorunu yaşamıştım (kısa bir süre önce çalındı maalesef). Sürekli değil ama ara ara yapıyordu. Bir seferinde yolun ortasında düşürecekti az kalsın beni. Yakınlardaki bi tamirciye götürdüm, rubleyi ucuz bir yenisiyle değiştirmişti. Oda kısa süre içinde aşınarak zincir atmasına sebep olmuştu. Daha iyi bir bisikletçiye gidip orjinalini (shimano 7'li) taktırdım. Takan usta jant muhafaza plastiğini de sökmüştü anlamamıştım. Konuya yapılan yorumları okuyunca boşuna masraf edip uğraştığımı daha iyi anladım.
 
Kayıt
28 Aralık 2017
Mesaj
2
Tepki
0
Yaş
33
Şehir
Kastamonu
İsim
Baris guguk
Bisiklet
Carraro
Oncelikle herkese selamlar
Brnim sorunum 8 li rublemi yukseltmek istiyorum 9 yada 10 veya 11 e ama bisikletim carraro suportive 225 bilgisi olan yarimvi olabilirmi hangisi olur sehir bisikleti ve kendim degistirebilirmiyim ??