Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Dolandırıcı e-tüketici mesajı

SerkanH

Forum Bağımlısı
Tepki
2.209
Merhaba. Biraz önce E-TÜKETİCİ başlıklı bir mesaj geldi telefonuma. Diyor ki YENİ TUKETİCİ YASASINA göre bankalara ödediğiniz DOSYA MASRAFLARI ve KREDİ KARTI AİDATLARI size geri ödenecektir. Başvuru için HEMEN ARAYIN.

Numara: 0850 532 24 51

Ben merak ettim ve aradım benden istediği bilgileri sordum ve kapattım. Bilgiler; Ad Soyad, Adres ve Telefon, KREDİ KARTI ÖN YÜZUNDEKİ 16 haneli numara ve arka tarafındaki 3 haneli güvenlik şifresi, TC KİMLİK NO...

Lütfen kimse itibar etmesin ben araştırdım ve tüketici.gov.tr ile görüştüm bizim öyle bir numaramız yok dediler. Dalgın veya bilgisiz insanları dolandırıyorlar. Bu sekilde bir mesaj alırsanız silin gitsin. KESİNLİKLE ARAMAYIN!..

Scudo
kesinlikle dolandırıcılar.

dosya masrafı ile ilgili Yargıtay kararından sonra - emsal olan - hem böyle dolandırıcılar türedi hem de avukatlık büroları bir bir aramalara başladılar. bir tek vekalet için gerekli evrak ücreti karşılığında masrafları iade ettiklerini söylüyorlar ki bu doğru. ancak dolandırıcılara aldanmayın.

forumda, dosya masrafını almak isteyen arkadaşlara nacizane tavsiyem, ilamsız takip açmaları. %50 şansınız var, Yapı Kredi hakkında ödediler, diye duymadım şu ana kadar ama, diğer bankalar sıkıntı çıkarmıyorlar, eğer faiz isterseniz ve bu faiz göze biraz fazla gelirse tabii. ilamsız takip başlatın ve paranızı geri alın. ancak dolandırıcılara aldanmayın.

ayrıca bu konu hakkında yardım isteyen arkadaşlara hem bir katip hem de hukuk fakültesi öğrencisi olarak yardımcı olabilirim.

Bukadar aleni nasıl yapıyorlar anlamıyorum. İllede şikayet veya mahkeme mi gerekiyor?

Telefonla hiç bir işlem yapmayın mümkün olduğunca, çevremde çok dolandırılan var...

Beni de aramışlardı aynı şekilde. Cevaplarını aldılar. Bir de başka bir teknikle önce mesajları geldi, bir de aradılar. Diyalog kısaca şu şekildeydi:

Ben:Alo?
Dolandırıcı:Merhaba Halil beyle mi görüşüyorum?
B:Buyrun benim.
D:Halil bey .... danışmanlık firmasından arıyorum. Kredi kartı harcamalarınızdan biriken 200TL(.ıçtığı an 1) bulunmaktadır. Bize verilen talimat gereği de bu ücreti kullanım süresi dolmadan hesabınıza aktarmak istiyoruz.
B:Hangi kredi kartımda birikmiş bu tutar?
D:Hangi kartları kullanıyorsunuz?(Sıvadığı an)
B:Siz hangi kartı kullandığımı bilmiyorsun; fakat birikmiş bir tutar olduğu görüyorsunuz öyle mi?
D:Eee, şeyy, sistemimizde güvenlik sebebiyle banka bilgileriniz görünmüyor.
B:peki o zaman ben size vadesiz hesap numaramı vereyim, ücreti havale/eft ile gönderin, olur mu?
D:Öncelikle kimlik doğrulamama yapmamız gerekiyor. Bunun için de kart ve kimlik bilgilerinize ihtiyacımız var.
B:Sizde kimlik bilgilerim mevcut yani, oradan ben söyleyince doğrulamayı gerçekleştirebileceksiniz?
D:Evet beyefendi.
B:Siz banka değilsiniz ve normal şartlarda benim kimlik bilgilerimin sizde olmaması gerekiyor. Ayrıca siz bu telefon numarasına nasıl ulaştınız, bu numara benim adıma da kayıtlı değil?
Telefon kapanır...

Bu tarz telefonlar açıp da güzel diksiyonlarıyla sizi kandırmak isteyen kişilere asla güvenmeyin. Hatta bankadan arıyorum deseler bile sakın telefonda TC. kimlik numaranızı dahi vermeyin. Bankadan arıyorum diyen kişiye deyin ki, tamam siz kapatın bankayı kendiniz arayıp gerekli bilgiyi kendilerine ileteceğini belirtir. Karşıdaki kişinin kim olduğundan asla emin olamazsınız. Ta ki arayan siz olana kadar. Oltasız alışverişler...
Not:Bir yıl boyunca kredi kartım ile bilmem kaç bin liralık alışveriş yapmışım bana verdikleri hediye puan 20TL. 200TL kazanmak için neler yapmam gerektiğini hayal bile edemiyorum. İnanan inanıyor işte...

Geçen günlerde babama da bu mesaj geldi. Daha önce telefonla dolandırıldığı için şimdi daha uyanık. Yine de akıl tutulmaları ve paniğe dikkat!

Serkan bey mesaji silmeden 155e sikayet etseydiniz keske arastirip numarayi yasakli listesine mi ne aliyorlar.

Bu arada uyari icin tesekkurler

Silmedim Savcılığa vereceğim! Kesinlikle beyin tutulması oluyor. Allah'ın belası insanlarda hiç vicdan yok. O kadar profesyonel konuşuyor ki karaktersiz, dolandırıcı, aşağılık insanlar..

bankalarla ilgili diil de dolandırıcıkla ilgili bi konuşma da benden :)
A kişisi iş telefonumu arar...

ben: alo
A: iyi günler, ben komiser... bu telefonun sahibini arıyoruz, sahibi siz misiniz?
ben: evet..
A: kimsiniz??
ben : (tam ciddi olucam bi gülme geliyo tabi) bi telefon numarasını arıyorsunuz ama kime ait olduğunu bilmiyorsunuz ve komisersiniz.. komik misiniz : )))
A: (adam da hafiften gülmeye başlar) çok mu komik geldi..
ben: oldukça : ))
çat...

@CandanC

O da iyiymiş. Kontör mu isteyecekti acaba?..[emoji2][emoji2]

bi daha ararsa inanmış numarası yaparım--tabi ciddi olabilirsem :)-- öğreniriz : ))

belli bi yaşın üzerindekiler bu tuzaklara çok kolay düşüyor.. mesela annem.. turkcell'den arıyoruz şöyle bi hizmetimiz var bla bla bla kredi kartı numaranızı alalım bla bla bla.. turkcell adını duyunca inanmış kart numarasını vermiş ama benim haberim yok.. her ay kart ekstresini kontrol ederim, bu olaydan sonra ki ekstresine bi bakıyorum 150TL çekilmiş hizmet bedeli olarak.. parayı geri istesen vermezler, hemen eski kartı iptal edip yeni kart çıkarttık.. bi daha kimseye kart numaranı verme diye tembihledim.. aylar sonra başka bi yerden başka bi bahaneyle arayıp yine kandırmışlar, aynı gün beni arayıp söyledi, kart numarasını vermiş yine.. doğru bankaya gidiyorsun kartı kapatıyorsun dedim, kimse birşey çekemeden kapattırdım.. yok yani engel olamıyorum kadına, çok güzel kandırıyorlar her seferinde :confused:

@Serkan HODANCI
Silin gitsin seyince sildiniz sandim bende ama yapmamissiniz en guzeli sonuna kadar gitmek. Savcilik mahkeme vs vs
@türkay yılmaz

Bu numaralari ulkemizde ogretim uyesi professor bile yedi ne yazik ki...

@türkay yılmaz

Bankaya şikayet edip parayı geri alabilirdiniz.

@Tahsin Y.

Allah yardım etsin. Ne diyeyim. Bunu yapanları da Allah ıslah etsin..

Bir de telefonu yüzüne kapatmayanlar var. Babamın konuşmasına şahit olmuştum, babam ben polisim deyince adam baya küfretmişti. :D Tabi babam polis değil, uğraşmadı da mahkeme falan.

@Berkay*

O kadar da yüzsüzler. Nasıl bir cesarettir bu anlamıyorum. Pes..

@Serkan HODANCI
Dolandiriciligin cezaai yok denicek kadar az olunca bu kadae rahat oluyorlar adamlar 100binlerce lira kazanip maksimum 2 ay icerde uatinca kafalaei rahat tabi...

İnsanların bilinçlendirilmesi lazım bu konularda geçenlerde canan karatayı bile dolandırmışlardı

@Atakan Y

Ankara'da metronun içine afiş yapılmış. Devlet sizden kontör, kredi kartı numarası ve kart şifresi istemez gibi bir afiş yapmış. Kim bakıyor ki?..

Geri