Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Arama sonuçları

  1. ilker ates

    Kahve kültürü

    Merhabalar. Hario ile demleme yapan kullanıcılara bir sorum olacak. Hario'nun V60 baskılı yeni kağıtlarını kullananlar acaba bu kağıttan memnun mu? İnanılmaz bir şekilde yavaş akış elde ediyorum, sizler de aynısını yaşıyor musunuz?
  2. ilker ates

    Kahve kültürü

    Yoğunluk nedeniyle son zamanlarda pek giremedim buraya yazmak için. Uzaktan uzağa yazı gelmiş mi diye kontrol ediyordum. Görüşmeyeli öğütücü ve okulda arkadaşlarımda kahve demlerken kırdığım chemex'imi aldım. Baratza Presico öğütücüm Chemex'im Hario'm
  3. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Aeropress polimer, asla kırılmaz. Kampçılar ve bisikletciler çokça kullanir. F.press ile tercih yapacak olsam kesinlikle aeropress'i seçerdim. Standart dışı derken değişkenleri yorumladiktan sonra istediğiniz tatta bir kahve elde etmek bence harika bir şey.
  4. ilker ates

    Kahve kültürü

    @hucumkedi Harika, en sevdiğim arkadaşımdır hario v60.
  5. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Makinede filtre, kağıt ise daha yumuşak içimli ve partikülsüz bir kahve elde edersiniz. Elbette yanınızda taşınamaz ve aynı miktar kahveden standart tat yakalarsınız(hoş ve heyecanlı değil açıkçası) Aeropress, makine ve f.press ile elde edeceğiniz kahvelerin tümünü aşağı yukarı...
  6. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Onur Ali İmren Dalgacı kahvecilerde çekirdekler geçici olur. Hasat, tedarik, ithalat gibi koşullar kahveleri her zaman değişken kılacaktır. Dönemsel farklılıklar mutlaka olur. Makine ya da aeropress'e geçebilirsiniz. Daha berrak kahveler elde edersiniz. Yavaş indirmenin esprisi de küçük...
  7. ilker ates

    Forumdaki mantık hatası

    Forum sitesinin mantığını kavrayamamış necefli maşrapa beyanatı.
  8. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Kimya veya tıp malzemeleri satan yerlerden basit bir termometre alabilirsiniz aslında.
  9. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Daha sıcak olursa uçucu yağ asitleri daha fazla çözülür, aromalar düşer. Kendini salan kahve istenmeyen tatları daha da fazla açığa çıkaracaktır. Çaydanlıkta kaynatıyorsanız çok daha fazla beklemelisiniz çünkü kettle gibi olmaz, ısıyı daha iyi muhafaza eder. Kettleda kaynatınca...
  10. ilker ates

    Kahve kültürü

    Az önce farklı demleme stilleriyle olacak olan tarif silsilesinin ilk hamlesini başlatmak üzere french press ile demleme yaptım. Evde olan ve değerlensin dediğin tchibo barista kahvesini kullandım. Kahve: 20 gr Su: 320ml / 92c derece. Ön demleme 60ml Oran: 1/16 Süre: 2.30 basma, 3.10 tamamen...
  11. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Ben de 16 ve 12 almıştım. 16 çok ideal bence. Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
  12. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Mustafa Kocabaş Merhaba Mustafa Bey. Okul giderken ya da goy goy amaçlı bisiklete çıktığımda demlediğim filtre kahveyi termosta taşıyorum. Bir aralar starbucks'dan termos edinmiştim ama 20-30 liralık plastik bir üründü ve haliyle kahvenin tadını berbat hale getiriyordu. Travel mug konseptinde...
  13. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Sefa coskun Googlayip benim yazdıklarımın haricinde yerler bulabileceğiniz gibi bir kaç tane yazayım. Coffee deparment Petra roasting co. Coffee topia Coffee sapiens Dört Kadıköy(bisiklet sever bir işletme) Latife(reklam yapıyorum) Kronotrop Ayrıca imkan bulabiliyorsanız şu günlerde kahve...
  14. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Osman D. Merhaba. Öncelikle Istanbul'da yaşıyorsanız 3. dalga kahvecilere giderek baristalarla etkileşimli olarak kahve denemenizde fayda var. Tarzınızı belirleyip aşama aşama ekipmanlar alabilirsiniz. Benim ilk aletim french pressti. Daha sonra hario aldım. Tabi ben bunları alırken ev...
  15. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Kerem Özbayrak Tahmin yürütüyorum, tat yine aynı olacaktır ama kıvam orijinal halinde olduğu gibi yoğun olmayacaktır.
  16. ilker ates

    Kahve kültürü

    @_cihanbey_ Moka Pot'da inanılmaz hatalar yapmışız zamanında, akşam bir deneyip durumu bildireyim. Teşekkürler tarif için :)
  17. ilker ates

    Kahve kültürü

    @T.Erk Kavurma profili ve demlerkenki diğer değişkenlere bağlı olarak aromaları yakalayabilirsiniz. Kavurma olarak orta-full city derecesinde bir kahve ideal bir aroma haritası sunacaktır. Elbette öğütme inceliği ve su sıcaklığı daha ince bir uğraş gerektiriyor. Demlerkenki kahvenin akışı ve...
  18. ilker ates

    Kahve kültürü

    @x-rayted Şimdi buldum mastihashop'un bağdat caddesi'nde şubesi varmış. Ilk fırsatta deneyeceğim.
  19. ilker ates

    Kahve kültürü

    @master06 Nescafe yıllarımdan sonra ben de koyu kavrulmuş kahvelerle devam etmiştim. Biraz daha yöresel ve butik kahveleri denedikten sonra aldığım tat ve aromalar beni çok büyüledi. Zamanla en tazesini ve açık kavrumda olanlara yöneldim. Filtre kahve makinesiyle koyu kavrulmuş kahveleri...
  20. ilker ates

    Kahve kültürü

    @T.Erk Bizler de değiliz ve değildik. Forumlarda, makalelerde, ortamlarda öğrendik bir şeyleri. Paylaştıkça güzel oluyor her şey.
  21. ilker ates

    Kahve kültürü

    @CEMİKO74 Stbucks kahvelerine pek hakim değilim ama ambalajların üzerinde sertlik dereceleri yazıyor. Ona göre seçebilirsiniz. Gerçi starbucksdan almanızı pek önermiyorum. Daha taze kahveler tercih etmelisiniz.
  22. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Atilla Gobel Bisiklette olduğu gibi tamamen bütçe meselesi devreye giriyor. Ben şimdiye kadar Porlex kullandım. El değirmenleri arasında iyi bir ürün olduğunu biliyorum. Şimdiye kadar memnundum hep ama bir süreden sonra homojen öğüten bir şeyler almayı isteyeceksindir. Yerli tip Sözen'ler...
  23. ilker ates

    Lastik hakkında sorular ve cevaplar

    @Rehaserdar Uyar diye biliyorum yine de denemiş birine sor.
  24. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Ardaa Selam home barista. Deneyimleri paylaşırız o halde. Aldığım sonuçlara bazen anlam veremiyorum, problem yaşarsam sorarım artık :)
  25. ilker ates

    Kahve kültürü

    @x-rayted Çok merak ettim o macunu, gelecek yıllarda Sakız'a gitmem sanırım ama Istanbul'da bulup deneyeceğim.
  26. ilker ates

    Kahve kültürü

    @gmfaruk Tadı ve dokusu minas ama yine aynı kalibreye ait farklı bir yörenin kahvesi de olabilir. Brezilya olduğuna eminim ama.
  27. ilker ates

    Kahve kültürü

    @T.Erk Hikayeniz çok hoştu, bir ara kahveci keşfetmek üzere belki de yeni çekirdekler üzerine pedallayabiliriz.
  28. ilker ates

    Kahve kültürü

    @CEMİKO74 @Ardaa nın dediği gibi zevkinize uygun bir tadı keşfettikten sonra uygun kavrulma profili ve uygun yöreyi alırsanız ilk içtiğiniz tada göre daha keyifli sonuçlar alabilirsiniz. Bol bol kahve deneyin, adeta gözlemleyin :)
  29. ilker ates

    Kahve kültürü

    @waafy Paylaşacak bir linkim yok malesef. Sadece bu forumda yazıyorum aslında. Kişisel deneyimlerimi yazdım, eklenir ya da soru cevaplarla hep birlikte bir şeyler öğreniriz :)
  30. ilker ates

    Kahve kültürü

    @Hamid Asım Aynen öyle. Ve o yüzden kaliteli blendlerin yapıldığı yerlerdeki kahveler beğenilmiyor; yadırganıyor, elektrikli cezvelerde meşhur markanın kahvesi yapıldığında doyumsuzca içiliyor.
Geri