Scudo Sports

10 Haziran 2018 Gelibolu Triathlonu

Pearl Jam

Üye
Tepki
57
İsim
BK
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Orbea
Selamlar,
Bu sene sanırım 2.si düzenlenecek olan Gelibolu Triatlonu'na katılacağım. Geçen sene katılan arkadaş var mıdır? Varsa, parkurlar, organizasyon vs. hakkında tavsiye, uyarı vb. alabilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Bizde ekip olarak katılacağız bisiklet kısmında yarışacağım ben, geçen sene katılanlardan duyduğum kadarıyla bisiklet parkuru zormuş bin metreye yakın tırmanış var birde su çok soğuk oluyormuş wetsuit şart diyolardı

birde AslaDurma Fatih Topçunun geçen sene paylaştığı videolar var :)

parkur sert,doğa muhteşem,her zaman fırtına ihtimali var,eğer değişmezse bisiklet parkuru hile yapmaya müsait,ve geçen yıl çok yapıldı,organizayon,takip konusunda yetersiz.kamp alanı mevcut...

@Pearl Jam
durum şu ,geçen yıl yüzme ve bisiklet etaplarında video ve yarışanların kesin ifadeleri sonucu çıkan sonuç bu!!!yüzme etabında kısaltma ve kestirme yapanlar ayrıca bisiklet etabında bir dönüşte gitmeden ağaç altında bekleyenler,turu kısa atanlar olduğu,draft yasak olduğu halde büyük peloton grupları olduğu yarışanlar tarafından çokça ifade edildi.Peloton gruplarının fotoları mevcut...

Emeği gecen çok insan var,çok çalıştılar,zor bir iş.Geçen yıla göre çok az sayıda ve seviyede yarışmacı vardı.Aşağıdaki maddeleri yazarak iyi olan şeyleri örtmek istemiyorum.Ancak biraz ilgili,bilgili,takip eden kişilerin farkında olduğu durumları yazamaya çalıştım.Eventatlonun bundan sonra oturup çok ciddi bir yapılanması şart diye düşünüyorum...

1. hata chip ile başlıyor.Chip sistemi kronometre değildir.Sadece zamanı ölçmez,bir çok detay ayrıntı verir. Bu tür çoklu branşlarda ve takım yarışlarında kimin ne derece yaptığını ,ne arada koştuğunu ölçer.Yarışmacının katılım maliyetini çok yükseltir.Ama ara değer almıyorsa yarışmacının bu şartlarda bir işine yaramaz.Bu nedenle para verdiğimiz halde hizmeti alamadık.
2. konu yüzme.Mükemmel bir başlangıç oldu.Buyük bir araba vapuru ile açıktan, kapakları açılarak start verildi.Dubalar ayrı renklerde ,sağlı sollu olacak şekilde bir koridor oluşturmuşlar.Süper. Açıklama şu : dubaların arasından yüzeceksiniz.Teknik toplantıda da söylenen bu.Dubaları atan görevlinin ifadesi bu.Start oncesi gemide son konuşmada geçen bu.ancak son anda bir soru sorulmuş.Dubaları dikkate almak zorundamıyız. Cevap hayır.Tabi bunu duyan 5-6 kişi.neden bu ifade kullanıldı bilinmez.Hem de biraz önce genel açıklamayı yapan kişi,kendini yalanlar şekilde ikinci ve farklı bir ifade kullanıyor.Sonrasında htüm dubaların arasından geçerken bir grup aniden sola kırdı ve gitti.sudan çıkarken çıkan görevli su ifadeyi kullanıyordu.biz numaralarını aldık.Diskalifiye olacaklar.Bunu bize soylerken veya açıklarken değil, kendi aralarında ki konuşmadan duyduk.Sonrasında bu sorunu dile getirdiğimizde aldığımız cevap şu :evet son anda ben soyledim oldu,(gemide start veren) .Yalnız :önde sola yüzenler,sonrasında arkadan gelip ,onlar yüzüyor diye oradan yüzenlere sözüm yok.Kötü niyet yok.ama böyle bir kural koyup ,böyle bir uygulama olmaz.
3. konu ,karma bir takımın bisikletçisi değişim alanına geldi.ancak koşucu yok.bu fark edilince bir araç koşu parkuruna hızla girerek koşucuyu aldı ve hızla geldi.Yarışma parkuruna özel bir aracın keyfi girmesi mi? yoksa bir sporcuya yapılan yardım mı?hangisi değerlendirmeli?
4. konu en az 10 sporcu üzerini çıkartarak koştu.bu da diskalifiye sebebidir.Hatta orada 2 tane resmi ve yelekli federasyon hakemi varken.
5.konu koşu parkurunda keyfi,görevi olmayan ,sprint yarışı bitirmiş ,hatta içinde milli takım sporcuları da dahil, bir çok kişi bisiklet ile gezi yaptı.bazıları yol bisikletine ,2 kişi olarak, tuhaf görüntü olacak şekilde binerek yarışmacılara malzeme taşıdı.
6.konu yarışmasını bitirmiş veya yarışmayan bir çok kişi ,başka yarışmacılara kosu da eşlik etti.bunu fed. gözlemciside yaptı?
7. konu takım hesaplamalarını yanlış yaptılar.bunu belirttiğimiz ve kabul ettikleri halde düzeltmeye gitmediler.
8. konu sabah 7 de ilk startı alan ,8:30 da biten sprint yarışın ödül töreni ,17 de yapıldı.....
Gecen yıl sakatlığım dolayısı ile ben bu yarışa gidemedim. geçen yıl ile ilgili kayıtlı ve çok kişi tarafından verilen ifade ile sonucu değiştiren çok yanlış olmuş.Ancak ilk organizasyonun günahı olmaz diyerek,bu yıl arkadaşlara destek adına sadece yüzmeye katıldım.Geçen yıl ki olan bu eksikliklerin bazıları giderilmiş,ancak çok daha etkileyici ve sonucu değiştiren sorunlar mevcut.Fark ettiğim bir başka nokta gecen yıl ki katılımdan eser yok.Anladığım bir memnuniyetsizlik olmuş.Boyle organizasyonların zorluğunu bilirim.çok emek var.çok zaman harcanmış.çok çok çok çalışılmış.ama bunlar sonucu değiştirmez ve hafifletici neden olmaz.Yap desen yapamam belki.ama en azından yapayacağım bir şeyi uygulamam.Zarar vermem,emek çalmam,kayıtsız kalmam.Bu tür durumlarda artı eksi uygulanmaz.yanı olumlu yanları çok diyerek,olumsuz yanları görmemek olmaz….

@Fırat Dizman Fırat yazdığın çoğu şeye ben de tanık oldum.
Ctesi günü yolladıkları mesajda 10:30 expo açılır kayıt başlar dediler, 10:30 oradaydım, hayır 13:00 dediler.
Taknik toplantı, makarna partisi zamanında başlamadı
Yüzme zamanında başlamadı
Teknik toplantı biraz kaos oldu, sunumları daha kolay yapıp, pointer ile parkurları anlatmaları gerekirdi
Ayrıca henüz yeni doğan ve ilgi çekmesi gereken bir yarışın, bu kadar zorlayıcı parkurları olmamalı bence
Özellikle yüzme için yazdıkların çok doğru, direkt kıyıya yaklaşıp duba arasını kullanmayanlar oldu.
Koşu pisti karnaval yeri gibiydi, işi gücü olmayan bir sürü insan vardı.
Sular çok ılıktı, soğuk olmalıydı
Sürelerde de hatalar var, örnek ben yaş grubunda ikinci oldum. birinci ilan edilen arkadaş (gerçi seremonide yoktu ama) yüzme ve bisiklet sonrası 54 dk arkamda aslında..

Ama yine de eventhlon'a tebrikler, zor iş yapıyorlar, biraz sponsor ve uzman desteği alırlarsa, ileride çok marka yarış olur bu aktivite..

ben organizasyonun emeğini zaten boş geçmedim,ancak biz çabuk unutuyoruz,affediyoruz,amaç överken,cezalandırmayı ,affetmemeyi ve unutmamayı da kullanmalıyız.yoksa bu sonucu değistiren hatalar her sene,devam eder.Birde bazı şeyle,bilgi ve vizyon meselesi,yani 54 bedene 32 beden olmaz,terzide düzelsede güzel durmaz.

Belirttiğiniz gibi birçok eksikliğe rağmen güzel organizasyondu emeği geçenlere çok teşekkür ederiz ben kendi adıma müthiş keyif aldım parkurdan çok zor ama bir okadarda keyifli bir bisiklet parkuru vardı, sanırım geçen seneki kestirme konusuna çok takılmışlardı teknik toplantıdaki üslüpları tavırları çok hoş değildi o yüzden, draft konusunda yapan oldu mu bilemiyorum ben denk gelmedim hiçkimseye, koşu parkurunda üstsüz koşan çoktu gerçekten muazzam bir sıcak vardı koşu sırasında ve çoğu kişinin yanında bisikletleriyle gezen çok insan vardı hoş bir görüntü değildi, birde yüzmede son dubaların arasından geçmeyenlere sudan çıkar çıkmaz bişeyler anlatmaya çalışan arkadaş etraftan tepki çekmişti ilk başlarda 3-5 kişiydi ama kalabalıkla birlikte son dubalardan geçmeyen sayısı oldukça fazlaydı, teknik toplantıdaki üslupla diskalifiye ederiz diye ahkam kesip işin sonunda 1 kişi bile diskalifiye edilmeyince güvenilirlik azalıyor ne yazık ki umarım bundan sonraki organizasyonlarda belirttiğimiz sorunlar yaşanmaz dediğim gibi süper bir yarış seneyede mutlaka katılacağım emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Geri