@furkantrojka
Bu durumda molasız 150 km için antrenman yapmaya hazırsınız demektir.
Bisiklet sporuna yeni başlayan biri için antrenman yapmak hemen verim vermez. Önce serbestçe km yapmak iyidir.
Öncelikle söyliyeyim. Hedefinizi 4 ay gibi kısa sürede yapabilirsiniz. Uzun mesafe yapmak ne yiyecekle ilişkilidir ne de psikolojiyle. Bunlar elbette lazım ancak bunlardan önce asıl çalışmak gelir. Antalya'da olduğunuza göre bilirsiniz: Eğer psikoloji, yemek, mental hazırlık vs yetseydi daha önce Hisarçandırı'na tırmanıp Kemer'e indikten sonra Antalya'ya bisiklet üstünde dönebilirdim ama yapamadım. Madem spor amaçlı bisiklet sürüyorum, bu işi neden bilimine göre yapmıyorum diye düşündüm. Araştırdım. Sadece 6 ay kadar planlı antrenmandan sonra bunun 3 katını bile yaptım. Afyon'dan Antalya'ya 320 km. Açtığım konularda vardı bakabilirsiniz. 6. aydan sonra devamını işten dolayı getiremedim ama kondisyonumu halen koruyorum. Daha fazlasını da yapabilirim.
Bu forumda önceden antrenman pek konuşulmazdı. Bildiklerini kendine saklamayan, başkalarına yardımcı olmak amacıyla paylaşmaya çalışan biriyim. Ancak görüyorumki insan yanlış anlaşılabiliyor.
Antrenman demek sadece bisiklet sürmek ve km artırmak değildir. Rastegele yapılan kilometreler değildir. Sürekli kendini zorlamak değildir. Bu işin bir çok yönü var. Tek bir sayfada açıklanamaz. Ayrıca bir kaç aylık hazır reçete antrenmanlar da yetersiz kalır. Çünkü antrenman kişiye ve hedefe özel yapılır. Belirli bir planlama, periyotlama gerektirir.
Bu konuda internette araştırma yapın. Parçalı ancak bolca döküman bulacaksınız. Bahadır beyin yazılarına bakın. Türkçe üç tane kitap var. Hazır reçete antrenman içeriyor. Bazı yerleri yanlış çeviri yapılmış. Nasıl antrenman hazırlandığını öğretMİyor. Eksik ama işte bilgi veriyor ve hazır kalıpları var, uygulanabilir. Onlara da bakabilirsiniz. Yabancı kitaplar var, daha dolu içerikli. Tavsiye ederim. Ben bir büyüğümden yardım almıştım, size de zaman zaman yol gösterebilirim.
Bütün bunları hissederek sürme denen çalışma şekliyle yapmayın. Çünkü öyle bir şey yok. Gücünüz, bunu antrenmanlarda nasıl kullanacağınız, metobilzmanın gösterdiği tepkileri görmek gibi nedenlerden dolayı nabız ölçere ihtiyacınız var. Antalya'da olduğunuza göre Eşik değerinizi bulacak testleri öğretebilir, hatta net bulacak şekilde FTHR, FTP testinizi yapabilirim.
Nabız ölçer aldıktan sonra özelden görüşürz diyeyim