Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1500-2000 arası şehir-tur bisikleti

ahmet187

Üye
Tepki
23
İsim
Ahmet Kırca
Bisiklet
Fuji
Merhabalar bianchi touring 730 modeli var birde giant in bir modelini satiyor sitede bir doktor 2. El yada baska onerebilceginiz var mi donanımin iyi olmasini istiyorum bianchi yede o yuzden baktim cunku deore siz neler onerirsiniz tesekkurler :)

Scudo
Gidondan kilitleme ve deore sistem seni kendine bağlatmasın. Bir zamanlar Carraro sportive 227 aynı şekilde bende kafayı takmıştım ama ne olduysa kendimi Sedona bayisinde bulup 325 serisni aldım.

(link)

Geçen sepette %10 indrim vardı fakat şuan yok. Alınır mı bence biçilmez kaftan..

Bianchi m727 Touring kullanıyorum altus var hiç sorun yaratmadı bi üst modeli Touring m827 de deore var bianchi tavsiye ederim

İkinci el bir Trek fx işinizi fazlasıyla gorecektir.Bisiklet sporuna trek ile başladim ve yaptığım seçimin ne kadar doğru olduğunu her gün daha iyi anliyorum.Sıfırda alabilirsiniz tabi ama dolar kuru böyleyken sanki ikinci ele yonelmek daha makul.

Deore sistem ve gidondan kitlemeye çok takmamaliyim gerctken ? Yani bazen uzun yolda yapabilirim ama tabi çoğunluk sehir ici binecegim icin kitlemeli olsun diye düşündüm tabi siz daha iyi bilirsiniz sizce?

Carraro sportive 230 - bianchi touring 730-giant roam 2 bu üçü arasında hangisi

@ahmet187

Yani bu tamamen senin bulunduğun konumla alakalı. Mesela devamlı gideceğin güzarhah'ta yıllar düzgün değilse gidondan kilitleme sana fayda verir bunun tek faydası maşa uzanmadan kilitliyor olabilmesi. Ama devamlı asfalt yollar'da isen extra'dan gidiondan kilitlemeli bir bisiklet almak fazladan para demek.

Deore içinde şunu söyliyeyim. Ben üst düzey aktarıcı kullanmadım orta seviye dediğimiz acera'yı kullanıyorum. Yani yol'da giderken 1 defa bile beni üzmüş değil. Ama ben ömürlük olsun hani uzun yıllar kullanıcam diyorsan deoreli sistem tercih edebilirsin.

@ahmet187 dostum inan bana önde amortisör e gerek yoktur... gereksiz ağırlık başka bir şey değil...çamur!u şakır şakır yağmur altında bisiklet bitmeyecek isen disk fren de tamamen gereksiz..
Donanım i dert etmeyin, alu. Kadrolar dan bir şey alın 28 jant. Tamam... 2.ellere bakın iyi bir pazarlık ile alın bir şeyler :):):) takmayin o kadar...

@alper 76

Dostum bence bu konuda sana katılmıyorum. Amortisör'ün ve Hidrolik disk fren'lerin zaman zaman çok faydasını görüyorum ve kazaları minumuna indiriyor. Şehir içinde ne kadar bisiklet kullanırsak kullanalım asfalt'ların durumu ortada kaldı ki bazen sokaklardan bazen kaldırımdan geçmek zorunda kalıyorum bu sırada amortisör olmadığı zaman yerden gelen sarsıntılar hem dengeyi bozmakta hemde sürüş sonrası bilek kol ve omuzlarımda ağrılar bırakıyor. Hidrolik disk fren'e alıştığım günden beri pist gibi bir yerde bisiklet sürmediğim sürece asla v-fren kullanmam. Yolda giderken önüne ani çıkan insanlar arabalar ve haddi hesabı olmayan bazı şeyler tüm bunlar'da bir sorun yaşamaman için hidrolik şarttır candır..

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
Donanımın iyi olmasını istiyorsanız bana göre carraro sportive 230 olabilir.Bianchi ile carraro arasında fiyat farkının suntour nex ile ncx maşa olabilir.İki bisikletin donanımları neredeyse aynı gözüküyor.Kararsız kalacağınız bir durum teşkil ettiğini sanmıyorum.Uzun tur yapmak istiyorsanız v-fren sisteminin daha çok tercih edildiğini söyleyebilirim.

@Arseyus katılmayin sizin için ihtiyaç olabilir benim için değil, hibrid bisikletimde on amortisör var, yok gibi bu yüzden çok konforlu, yazın köyde ise hidrolik disk frenler amortisörlu dağ bisikletime binerken ise bana traktör gibi geliyor yol bisikletimi özlüyorum. Disk meselesi çamurdan su dan tutmayan frenler için geliştirilmiş bir olaydır.
Sizin için bir ihtiyaç olabilir, bu gibi konularda çok tartışıldı o yüzden girmeye gerek yok... dağda kullanılan off road da gidecek bir bisiklet için ön amortisör can dır. Ama şehir... dediğim gibi şehir bisikletleri zaten derin olmayan oranlarda amortisör e sahiptirler. Çünkü üretilirken Çok sert çukurlar dusunulmez adamlar nereden bilsin Türkiye deki çukurları...
Sonuç: bu benim görüşümdür size göre farklılıklar olması doğal...

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
@alper 76 Bu tamamen bulunduğun konumla alakalı. Eğer turladığım alanlar kusursuz asfalt'lara sahip olsaydı sedona 410 gibi sade ve hafif bir bisiklet tercih ederdim ve aynı zamanda çokta bozuk olsaydı mtb tercih ederdim fakat turladığım alanlar ne bozuk nede çok iyi olmadığı için hibrit tercih ettim. Benim hidrolik disk fren tercih etmemim sebebi tamamiyle performans ile alakalıdır yoksa bende bisikletime extra'dan ağırlık gelsin istemem. Yolda olsun parkta olsun kısacası şehir içinde bana güçlü frenler lazım oluyor yani son sürat gittiğimde ani bir şey olursa en hızlı bir şekilde fren tutabilmeliyim ama v-fren'de bunu yapamazsın baya yüklemen gerekir.

Bu arada hidrolik disk frenler kadar gelişmiş v-fren varmı yokmu tam olarak bilmiyorum. Yani güçlü bir v-fren orta seviye hidrolik disk fren ile aynı işlevi görüyorsa o zaman o konuda kesinlikle haklısın..

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Bende Şehir Bisikleti almaya niyetliyim. Kısa bir tur yaptım desem yeridir. Elimde sadece şehir içinde binmek için aldığım ama sonradan bildiğiniz şehirler arası yolda kullandığım Ümit-Velocity var :)
Bianchi 730 - Carraro 230 arasında kaldım. Tüm özellikler aynı gibi görünüyor. Carraro 300tl fiyat fazlasıyla satılıyor. Bianchi ise 2052tl. Bu fiyata başka önerebileceğiniz bisiklet var mıdır?

Sedona 410 sehir ici duz yollarda sizi cok mutlu edebilecek bir bisiklet ve söylentilere göre 10.4 kilo gercekten yol akisinin hizlanmanin ve hizin korunmazinin cok iyi oldugu yönünde soylentiler var 1300 tl civari bence incelemelisiniz.eger rengini begenmez iseniz 2017 modelini bekleyin 1600 tl yi geçmeyeceğini düşünüyorum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bisiklet alirken bisikletin ağırliğina önem verin cok farkeder ağır bisiklete göre bu yüzden düz masa önerdim bu arada

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

merida crossway 100 de 1700 civarlarinda bu aralar ben bu bisikleti almayi dusunuyorum benim hosuma gitti sende bi bak istersen@ahmet187

Bianchi T730 ve Carraro S230 ayarında bir de Kron TX 1000 var. Ben de 2000 TL'ye bir şehir bisikleti almak istiyorum, 2 gündür yaptığım araştırmalar sonucu bu 3 modele kadar daralttım. Sanırım bundan sonraki aşama tamamen göze hoş geleni almak olacak. Bir de bisiklet fiyatları kışın düşüyor mu artıyor mu nasıldır piyasa? Henüz 1.5 hafta oldu benim bu alana merak sarmam.

Merhaba arkadaşlar;

Uzun bir aradan sonra bir bisiklet almayı planlıyorum ama tahmin edeceğiniz gibi araştırdıkça kafam daha da karışıyor. Bir bayiye gidiyorum kesin Merida al diyor, diğeri Mosso'dan şaşma yok Kron yok Sedona derken kafam karıştı.

Amacım sahilde kullanmak olduğu için şehir bisikleti almayı planlıyorum. Bütçeme uygun bulğum alternatifler şunlar.

Sizce hangisi daha iyidir, yada başka model önerir misiniz? Bütçem maks. 1900-2000 TL.

Sedona 345 2015 Model (Alivio)
Kron TX 1000 (Deore)
Carraro 227

Şimdiden teşekkürler.

Geri