Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1500 USD Bütçeyle 29er MTB Seçimi

Ben olsam Cube Reaction Pro alirdim, donanim olarak konuda gecen bisikletlerin hicbirisi yanina yaklasamaz, fiyat olarak +- 1500USD ve 7005 alu dan yapilmistir.
(link)

Sonra cubeyi carraro, ghost, merida gibi markalarla degil de Trek , scott , specialazed markalarla denkdir. Bu markalarin hem ucuz hemde pahali bisikletleri vardir ama en ucuzu bile kalite olarak cok iyidir. Bu tür markalarin üretim yerleri bellidir.
Merida markasina gelince üretim centuriondur ve ayni fabrikanin markalaridir, centurion markasi meridayla birleserek beraber üretim yapiyorlar. Merida, carraro gibi markalar ise türkiye de tutuluyor ama almanya gibi bir yerde orta seviye bisiklet olarak tutuluyor ve pek de satilmaz.
WV'ye (dogrusu VW'dir:)) de gelince opel ve ford degilde bmw audi gibi markalarla denktir bence. :)

• Beğen
Tepkiler: M.J. ve Berke
Scudo
Cube konusunda Murat abim bir numaradır Tarık bey yurt dışı siteleri de değerlendirebilirsiniz linkini verdiği model ne Carraro'ya ne de başka bir şeye benzer canavar. :)

@Murat Cömez

Murat Bey, çok değerli bilgiler vermişsiniz sağolun... Keşke linkte verdiğiniz fiyatlar ülkemiz de de geçerli olsa ama Reaction Pro 29 un Türkiye fiyatı 1.825 euro :( Sizin verdiğiniz linkte %31 gibi bir indirim uygulanmış o sebeple Tr fiyatı ile ciddi uçurum var...Bunun haricinde LTD 29 a alternatif model öneriniz olur mu ?

"VW" konusuna gelince düzeltme için teşekkür ederim gözümden kaçmış ama bmw ye Audi ye denk olduğu konusunda 40 gün 40 gece tartışsak anlaşamayız :) Zamanında VW kullanmış şu anda da bir Audi kullanıcısı olarak deneyimlerim o yönde değil malesef :)

• Beğen
Tepkiler: M.J.
O zaman marka yarışına sokucaksan Türkiye'de olmayıp ABD de süper popüler kona var intense var giant var varda var abd de bilinmiş markaları sayıyorsunuz burada. :) Bir de arkadaşın Türkiye'den alcağınıda belirtelim o fiyata bulabilse bende direk farklı seçenekler sererdim 990 dan az daha pahalıya eu ya ben daha üst düzey bende ghost da model öneririm. Abd li adamda ghost, cube, focus nedir bilmez açık açık söylemem lazım bunlar avrupa içinde sıkışmış popüler markalar. Türkiye şartlarında markalı bisiklette verilebilecek en iyi tercihlerden biri olarak söyledim zaten, herkesin kullandığı en iyisidir diye birşey yok kendi fikrim olarak eğer ulaşabilsem zaten o ürünlere benzer fiyattan bu segmentte birşey almazdım zaten buradan.

Verdiğin fiyattan az daha pahalıya avrupadan ghost full xt set + fox maşalı bisiklet bulunuyor ;)
(link)

@Tarık K

Aynen hocam gidip görmeden biz ne desek boş gidip içinizdeki ceylanı seçin ve alın :))

@Murat Alaaddinoğlu

ABD kesin ghost cube focus markalarini tanirdir bundan süpen olmasin;). Burada arkadaslar marka yarisina girmis degiller sadece 1500USD'ye iyi bir bisiklet araniyor ve öneriler de bulunuluyor.
Sonra o saydigin kona uzzi falan avrupadada var ve daha niceleri varki o saydigin markalara bakmasin bile. :)
Bir de sunu söylemek isterim, GIANT ABD'nin markasi degil, GIANT bir cin markasidir ve chinada üretilir ayrica dünyanin en büyük 2teker üreticisidir.

@Tarık K

1825euro fiyat 2014 modeller, benim verdigim linkdeki 2013 model oldugu icin ucuzlamis durumu. Eger türkiye de 2013ler hala yeni fiyatina satiliyorsa cok ayip ediyorlar. Ozaman alternatif olarak Cube LTD tabiki, ileri de bir iki donanim degsikligi yaparsin, hem donanim hem de kadro olarak kalite olur. Karar tabiki sen vereceksin ama vermeden önce 10 defa düsün ve karaini bir defa ver, sonra pisman olma.

VW konusuna gelince tabiki sevkler ve renkler tartisilmaz derim ve konumuz VW degil zaten. Ama sunu bilmni isterimki almanyad en cok z´tutulan araba markalari Mercedes, BMW, VW ve AUDI ve kalite olarak da es deger de tutuluyorlar. Ben Türkiyeye gelen VW'leri de gördüm ve inceledim ama malesef kalite olarak yurtdisi üretimi (Export) oldugu icin biraz düsük yapilmislar. Bu yüzden kiyaslaman türkiyedekiler icin dogru olabilir.:)

@Murat Cömez

Yaklaşık 1,4 sene orada yaşadım şunu diyebilirim pek binen, bilen kullanan pek yok oralarda abd markaları dışında zaten kadroları bu büyük markalar kinesis, giant gibi markalara ürettiriyorlar giant abd malı demedim ve orada çok popüler bir markadır ben abd malı demedim zaten. O üst düzey dediklerimiz abd menşei'li markalar kadroları bazı komponentleri giant ve kinesis e ürettiriyorlar.

Kona ve İntense, Giant redbull turnuvalarında da çok sık görülen modellerden bu arada :)Bir de giant tam olarak çin üretimi değil ve çin ve taiwan desek daha doğru olur.

Neyse uzun lafın kısası Türkiyede'ki vergiler şartlar belli verdiğiniz fiyattan olsa burda farklı seçeneği ghost vs bulamazsam zaten cube alırdım.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Dağ bisikleti almayın. Şehirde kamyonet kullanmak gibi bir şey olur. Bu bütçeyle iyi bir yol bisikleti alabilirsiniz.

@cenkduran

Arada bir ormanlık patika yolda kullansam bile öyle atlayarak zıplayarak bir kullanma şeklim olmayacak...bu durumda şehir bisikleti olmasa bile hibrid bir model olabilir diye bende düşündüm ama onlarında ağırlık olarak pek bir avantajları yok mtb lere göre...daha ince lastiğin sürtünme katsayısından dolayı hız avantajı olacaktır ama kullanım şeklime göre ne kadar etkisi olur tam kestiremiyorum açıkcası...ekrandan gördüğüm kadarıyla mtb ler görüntü olarak daha çok hoşuma gidiyor, haftasonu bir de canlı göreyim bakalım, hibrid modeller içime sinerse rotayı onlara çevirebilirim o durumda..

valla hocam yolladığın linkler arasındaki en iyi bisiklet cube ltd 29.erdoğanlar bisiklete bakmanı tavsiye ederim.avroyu sabitlemişler o yüzden biraz daha uygun olabilir.özellikle peşin alımlarda fiyatlar oldukça iyi.galiba istanbulda yaşıyorsunuz size önerim güzel bir 29 almanız sık sık kaldırımlardan inip çıkıcaksınız mazgallar vs yol ve hibrit bisikletler biraz tehlike yaratabiliyor bu konularda.
2013 modellerden bulabilirseniz daha uygun olabilir.

• Beğen
Tepkiler: M.J.
Bİr specialized dÜŞkÜnÜ olarak carve!

@Tarık K

Ormanlık patika yol da cross şehir bisikleti de gider hemde çok rahat gider. 29ER Dağ bisikleti ile asfaltta özellikle İstanbul'un yüksek yerlerinde oturuyorsanız yokuşlar baya yorulacaksınız o nedenle dağ bisikletinden vazgeçin derim şu durumda. :) MTB ler evet görüntü olarak güzel ama asfaltta inanın çok yorulacaksınız o kalın lastiklerle.

Önerim bütçenize tam uyan şu modele bakmanız iki farklı renk seçeneği var Erdoğanlar bisiklette 990 €.
(link)
(link)

Konuyu tam okumadım ama gözüm kapalı canyon öneriyorum. Sitesine bir göz atın en azından..

@Onur Ali İmren

Araştırdığım kadarıyla TR de satışı yok , gümrükle falan uğraşılmaz bir bisiklet için...

@Berke Kazankaya

Berke Bey , önerdiğiniz model benim ltd29 MTB den hafif değil hatta 100 gr fazlası var...Yani ağırlıkları aynı iken sadece lastik kalınlık farkı yorulma açısından ciddi bir fark yaratır mı ?
Diyelim ki ciddi fark yaratıyorsa da , MTB ye daha ince lastik takınca hibrid modele dönüşmüş olur mu yoksa yapısal farklılıklar var mı ?

Ben olsam vergisi ve kar marjı yüksek(kur farkı da olsa) ithal bisiklet almam. Ama durumum çok iyi, fiyat fazla önemli değil diyen için birşey söyleyemem zevkler tartışılmaz orası da ayrı bir konu.

Hibrid de olabilir düşüncesiyle benim kafa yine karıştı arkadaşlar....Merida Crossway XT edition ın fiyatı Cube LTD 29 a çok yakın ve full XT donanıma sahip...Ama maşayı çözemedim , havalı model mi değilmi analayan biri yardımcı olursa sevinirim...

(link)

@Tarık K

Havalı maşa mevcut evet. Fren takımı XT değil onu belirtelim ancak çok kaliteli bir model hatta forumda kullanan bir arkadaşımız bile var .
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=129598
Ama bana kalırsa ben Cube tercih ederdim Merida ile hemen hemen aynı fiyata satılan. (link)

@Berke Kazankaya

Yanlışınız var Berke bey , tonopah pro 1490 euro , yani dolar olarak kabaca 2.050 dolar yani merida dan 350 dolar daha pahalı...Cube de fiyat olarak cross pro modeli denk geliyor crossway xt edition a karşılık ama o da donanım olarak düşük kalıyor...Aynı fiyat olsa bende Cube markasına daha sıcağım...

(link)

Geri