Scudo Sports

2 Dakikada Elektrikli Bisiklet

Scudo
Bizde bisikletle aynı para olur, ama çok güzel :)

Aynı mantıkla, ağaç hızarını biraz modifiye ederek bisikletin sele borusuna veya arka yolcu selesinin üzerine monte edip arka dış lastiğe sürtünecek şekilde motorlu bisiklet yapanlar da var. Hızarı bisiklete uyarlayanlar Türkiye'de çok az veya yok bile olabilir. Çoğunlukla yurt dışında bu uyarlama yapılıyor.

Hızarlar ucuz olduğundan bunu deneyen epeyce kişi var yurt dışında.

Ülkemize getirebilirmiyiz acaba? Sessiz olması da cabası. :D

Ağaç hızarından yapılan arka dış lastik sürtünmeli sistem:

Daha fazla video için youtube'a "chainsaw bicycle" yazıp aratınız.

El yapımı arka dış lastik sürtünmeli çalışan elektrikli bisiklete örnek:

Bununla ilgili benzer videolar için "home made electric bicycle" yazıp aratın.

Youtube ve internette araştırınca, el yapımı; gerek hızardan yapılan, gerekse elektrik veya 2-4 zamanlı motordan yapılan; dış lastik sürtünmeli veya dişli / zincir aktarmalı envai çeşit sistem var.

İnsan bunları görünce özenmiyor değil.

Ben özenmiyorum ozaman gider elektrikli akülü bisiklet alırdım. Burada amacımız spor ben pedallı bir araca motoru yakıştıramıyorum. Rampası da tatlı geliyo düz yoluda tabi bu benim düşüncelerim başkalarınada saygılıyım.

türkçe sayfa
(link)

böyle bişey yapılabilir gibi geliyor bana

Masalah bu alet üzerine kac defa konu acildi, ben artik sayamaz oldum.

Elektrikli bisikletlerin bizlere faydası yok,ayrıca sporcu kişiliğe sahip isek,bu tür aletlere ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum,

Bazı motor süren insanları da anlamıyorum,normal araç'lar gibi ana yol üzerinde sürme hakları var,ancak yine yolun en sağını kullanıyorlar,bizler için büyük bir risk,malum yolun en sağını kullanmaktayız.

Bahsettiğiniz aleti gören ve "Buna motor da takılıyormuş, sen de taktırsana" diyen bazı vatandaşlara "Onlar ihtiyar işi, bunun motoru benim" diyorum. :)

@Çağlayan
Onu geçtim, bisiklet yoluna motorla giren dallamalar gördüm ben. Üstelik Amsterdam'da bile vardı bu tiplerden :p

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
bisikleti spor için kullananlarımız olduğu gibi benim gibi işe gitmek için ulaşım aracı olarak kullananlar da var.
yani spor kaygısı taşımak yada taşımamak keyfe keder bir konu.
hele benim gibi nefes darlığı olanların rampalarda kurtarıcısı olacak bir sistem
ben çok olumlu bakıyorum
özellikle çok basit bir sistem örneği çok ilgimi çekti

(link)

bunu yapmak çok daha kolay

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
bugün pierloti yokuşunu çıkamadım geri döndüm :) Keşke dedim bir motor olsada çıksam

• Beğen
Tepkiler: Rehavet
Arkadaş neymiş bu elektrikli bisikletin derdi. :)
Motorcu motordan saymıyor, bisikletli bisikletten saymıyor, akan trafik desen zaten 2 tekerli hiçbir şeyi adamdan saymıyor. Arada kaldı zavallı. :)

amaç ulaşımsa gerisi teferruattır :)
yıllar önce motosiklet kullanırdım. o dönemlerde motorcular arasında da sınıflaşma ve ötekileştirme hastalığı vardı
motosikleti enduro olanlar ayrı race olanlar apayrı hele bmw kullananlar hangi tür motor olursa olsun farklı takılırdı.
bunlar yetmezmiş gibi bir de silindir hacmine göre bir kere daha ayrışırlardı. bu bana göre ırkçılığın bir versiyonudur.
oysa aracından inenler yaya olunca aralarında bir fark kalmıyor.
şimdi buna benzer kutuplaşmayı bisiklet kullananlar arasında da görür gibi oluyorum.

Bisiklete tek taraflı bakmak yanlış olur.At gözüyle bakmamak gerekir.Bisiklet aynı zamanda araçtır.Her şey ihtiyaçtan dolayı çıkıyor.Bisiklete motor kiti takılınca spor yapılamaz anlamı çıkmıyor.Her iki mod da çalışma özelliği vardır.Takviyeli de çalışıyor.Spor yapılamayacak hale gelirse o zaman motor kiti takmanın anlamı kalmaz.İşe bisiklet ile gidenler için 30 km yokuş çıktıktan sonra işe başlamaları nasıl olur.Diğer taraftan bisiklette teknoloji gelişmeye devam ediyor.Ar-Ge çalışmaları yapılıyor.Özellikle sporcular için daha hafif malzeme,akıcılık yönünden kadro ve donanımlarda daha iyi oranlar tespit ediliyor.Madem spor spor içindir.O zaman ağır malzemeyle de spor yapılabilir.Demek ki insan enerjisini daha verimli kullanabilmenin yönleri düşünülüyor.Sonuçta bana göre her ikisinin amacının insan enerjisinden tasarruf yapmanın,insan enerjisini daha etkin kullanmanın yollarına gidiliyor.

Geri