Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2. el Specialized Stumpjumper Expert vs sıfır Trek xcaliber 8

orhankou

Aktif Üye
Tepki
390
İsim
ORHAN
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba Arkadaşlar,

2.el Specialized Stumpjumper Expert 2007 model MTB İLE sıfır TREK XCALIBER 8 (9.973 TL ) ve sıfır ROCKRIDER 100 AMS (12.466 TL ) alma arasında kaldım.

Fiyatları TL'ye çevirdim. Çin'de olduğum için fiyatlar biraz farklı gelebilir size.

Specialized satan arkadaş 6200 TL'ye satmak istiyor. Bisikleti 4 yıldır kullanmadığını söyledi. Bisikletin 8/9 yaşında olduğunu söyledi. Bisikletin fotoğraflarını altta ekliyorum.

Aluminyum kadro ,26" jant , XTR set . Frenler hidrolik Juicy seven . Pad in özelliği var. Ön ve arka süspansiyon FOX marka. Arka süspansiyon da Brain özelliği var. Otomatik açılıp kapanabiliyor. Eski bisiklet olduğu için çok yorum bulamadım internette ve forumda.

Jant : DT Swiss ,arkadaşım istersen Mavic ile değiştiririm dedi.

Handle Bar : Karbon

Arkadaşlar değerli yorumlarınızı rica ederiz.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.1.jpg
5.jpg

6.jpg
expert.jpg
Almak istediğim TREK Xcaliber 8 29" , aluminyum kadro , sram set ,rockshox süspansiyon , harika bi rengi var. kilitnebilir amortisör

微信图片_20210407104738.jpg

Diğer beğendiğim bisiklet Rockrider AMS 100 modeli full süspansiyonlu

微信图片_20210407110137.jpg

Dosyalar

• 5.jpg
    5.jpg
    101,5 KB · Okunma: 13
Scudo
@orhankou selam arkadasim, stumjumper cok guzel bir bisiklet, uzerindeki ozelliklerde bugun bile salyamizi akitarak bakacagimiz turden, ne varki 15 senelik bir bisiklet. Arkadasinin bisikleti cok temiz kullandigindan eminim, oylede gorunuyor fakat teknolojisi de 15 senelik. Tum bu uzerindeki komponentlerin yeni versiyonlari bugun top modellerde gorebiliyoruz, ama ben 15 sene onceki versiyonlarini tercih etmezdim. diger taraftan bence "wheel size" karar vermende onemli bir kriter olmali, benim tercihim MTB'de 29 inch'tir, diger ikinci kriter fs'mi hardtail'mi buna karar vermelisin, gerci burada rockrider short travel bir fs ama yine de ben Rockrider AMS100'u tercih ederdim. Tabiiki bu benim tercihim, sonucta karari sen vermelisin.

15 senelik bisikleti ne kadar üstün özellikte olsada almak mantıksız, tüm parçalar ekonomik ömrünü doldurmuş masraf ettikçe keşke sıfır yada sıfıra yakın alsaydım dersiniz, zincir biter ruble o biter balata, maşa bir arıza yapar eski olduğundan parçasını bulamazsın vs. uzar gider o yaşta bisiklete hiç para bağlama derim, illa hardtail alacağım diyorsan rockrider tam f/p gibi görünüyor , trek farklı kategoride normal bildiğimiz mtb.

Ben olsam Trek seçerdim. Çünkü ömür boyu kadro garantisi var.Bu hususta konu bile açmıştım. Kırılan kadromu 6 yıl sonra yeni bir bisiklet ile değiştirdiler.

Arkadaş bisikletin 8 -9 yaşlarında olduğunu söyledi. En son bu bisiklete 4 yıl önce bindiğini ondan sonra hiç binmediğini söyledi. Bisiklette aşağıdaki resimdeki gibi bi parça var. Sanırım arka süspansiyon sertliğini ayarlıyor. içinde ne olduğunu bilmiyorum. Daha önce Specialized Epic te de görmüştüm. Yarım çincemle anladığım kadarıyla bu parçanın 2 yılda bir değişmesi gerektiği ve fiyatının 2500 TL civarında olduğunu söyledi. Ama emin değilim :)

capture-1-jpg.260506

Dosyalar

• Capture 1.JPG
    Capture 1.JPG
    58,7 KB · Okunma: 333
Abi sen bu specalizede baya kafayı takmışsın hoiuna gitmiş de vazgeç bence. Trek iyidir xc bisiklet kullanoşlıdır arazi de yaparsın

benim anladigim kadariyla arka masanin sertlik ayarini yapabiliyorsun buradan, ama boyle bir uygulama modern bisiklette ben gormedim. genelde zaten bu ayari ya shock'un ustundeki mandalla yada scott twinlock sistemi gibi gidon uzerinden yapabiliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Ali Eren
Ben de 1968/1973 arası ilk seri 114/15 kasa Mercedes'leri çok seviyorum ama başkasınınsa seviyorum :) Trek sizi üzmez , madem konu açıp foruma sordunuz : aklın yolu birdir.

@Ronin45

Trek 'in üstündeki SX Eagle üzebilir. MT200 frenler de üzebilir. Bisikletten beklentiye göre değişebilir tabii bunlar.
Tek tek karşılaştırma yapmadım toptancı yaklaştım. Frenleri genelde en alt seviye ne varsa onu takıyor üreticiler o konuda hem fikiriz.

4 senedir kullanılmayan bisikletin en iyi ihtimalle 4 senedir amortisör bakımları yapılmamıștır. 🙃 Șimdi siz aldıktan sonra amortisör bakımına sokmanız gerekecek ki parçaları hem pahalıdır hem de bulması düșündüğünüz kadar kolay olmayabilir.

Sadece amortisör bakımıyla bitse yine iyi, bisiklet ciddi anlamda kullanılmıș bence. Çoğu donanımın eskimiș parçalarını değiștirmeniz gerekecek ki bu da çok önemli bir nokta. Daha bitmedi, durun daha metal yorgunluğu dediğimiz olay da var.

Bisikleti alınca her ne kadar pek mümkün olmasa da tekrar eski kondisyonuna getirmek için fren balataları, vites kabloları vesaire değișecek ve her ihtimale karșı göbek ve furç takımı bakımı yapmanız gerekecek.

Daha sayamadığım bir ton detaylı eksiklik vardır bence, ben olsam sıfır kilometre bir bisiklet alırdım. Kadro geometrisinin benzer hatta neredeyse aynı olduğunu düșündüğüm bir trek marlin 5'im var ve yaklașık 10 gün önce satın aldım, eğer boyunuz kısa ise 29" ölçüleriyle arazide bisikleti kontrol etmek cidden zor. Kolay gelsin. 🙃

Ben oyumu trekten yana kullanıyorum
Ama specialized deki brain teknolojisi de çok güzel ama çok eski

@Heicks Teşekkür ederim dostum. boyum 173 cm.29 inç ile problem yaşamam diye düşünüyorum

Merhaba Arkadaşlar ,

Cumartesi günü arkadaşın evine gittim bisikleti görmeye. Brain denilen arka süspansyionu inceleme fırsatım buldum. Ön ve arka süspansiyonlar çok sert geldi. Arkadaşım istersen alıp deneyebileceğimi söyledi.

Bisikletin kadrosu sağlam görünüyordu.Ama bu brain sistemi güzel olsada değiştirmesi ve bakımı maliyetli.

Son olarak kararımı Rockrider AM100S Full supension den yana verdim. Ramazanda zaten sürüş yapamayacağımdan biraz daha beklemedeyim. Bisikleti alınca size yine yazarım ;)

微信图片_20210412161423.jpg

Bence guzel secim yapmissin. Rockrider'in bizim ulkemize gelmeyen entry level guzel bisikletleri var, pek cogu fiyat/performans urunu. hayirli olsun tekrar

• Beğen
Tepkiler: orhankou
Merhana Sevgili Arkadaşlar ,

Sonunda istediğim Dağ bisikletini buldum ve aldım. Uzun süre Rockrider AM100s bakıyordum. Daha sonra internette gezinirken SCOTT SPARK 970 modelini buldum.

Bisikleti yakından görmek için mağazaya gidip inceleme fırsatım oldu. Bisikletin harika bi rengi vardı.

Fiyat olarak Rockrider AM100 s ten 4000 RMB daha pahalı. Ama içime daha çok sindi bu bisiklet. 14.8 Kg ağırlığında .

SCOTT seçmemin en büyük nedeni TWINLOC sistemi olması. bisikletin ön konsolundan hem koltuğu indirip kaldırabilme hemde süspansiyonları 3 aşamalı olarak kontrol edebilme özelliği çok hoşuma gitti.

WhatsApp Image 2021-05-07 at 11.34.19.jpegTwinloc.JPG
Capture.JPG

Geri