@Ahmet.Akdilek
Sevgili Ahmet Akdilek,
Önce merak ettim bu topigi nicin geriye hortlattilar diye! Sonra da bastan sona kadar tekrar okudum:
Bu forumda, özellikle yol bisikleti ile alakali topiklere yazi yazan insanlarin büyük cogunlugu, hemen hemen hepsi diyebilirim, bisiklet sporunun özünü anlamaya calisan veya anlamis insanlardir. Zaten genel kullanicilar arasinda kücük bir azinliktir. Hic birisinin amaci ne bir kimseyi kötülemek, ne kücük görmek, ne asagilamaktir. Bazi noktalarda, ifade tarzimiz, belki biraz kiriciymis gibi gelebilir, ancak bütün ifadeler belirli verilere dayali, belirli olaylari anlamaya, kiyaslamaya yöneliktir. Sahsim icin sunu söylemek isterim ki, bir bisiklet yarisinda sporculardan ileri, bisikletleri temizlemekle görevli insanlardan tutun, yolun kenerinda elinde bayrakla saatlerce durup seyircileri sporculari ikaz eden insanlarin da payi oldugunun bilincindeyim.
Her yarista mutlaka bir birinci, bir de sonuncu olacaktir. Bunu engellemek mümkün degildir. Bizler yarislari seyrederken yarisi sadece bireyler icin degil, tamami icin seyrediyoruz. Aksi taktirde yarisin bir esprisi zaten olmazdi. Birakin Cancellara' yi, gitsin Compiegne' ben baslasin Roubaix' deki velodroma kadar gitsin tek basina!
Ama bir yarista ülkemizi temsil eden sporcular oldugu zaman, ister istemez bu yöne daha cok odaklaniyoruz. Özlemlerimiz, acilarimiz daha bir öne cikiyor.
Rahmetli babam yillarca bir futbol takimimizin bir Italyan takimini yenecegi bekledi ve göremeden bu dünyadan ayrildi. Ben Avrupa sampiyonu takim görebildim.
Bisiklet konusunda gözlerimiz yollarda, bir Fransa Turu' na katilacak bisikletci bekliyoruz. Ama sonuncu olur, ama bitiremez, belki kazanir, belki görürüz, belki göremeyiz. Siz kendinizi bu evrimin, bu gelismenin parcasi görün, gönlünüzü ferah tutun, hakkinizi kimse yiyemez.
Gözümüz üzerinizde, bu konuda hic süpheniz olmasin!