Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2012 Vuelta a Espana - İspanya Bisiklet Turu 18 Ağustos - 9 Eylül

Bunları cyclingnews.com'dan aldım .Contador'un dağ etaplarında kullandığı yeni versiyon arka aktarıcı . SRAM yöneticileri Contador'un kimi yokuşları 53 x 28 ile çıktığını söylüyor . Arka 32 dişliye kadar artırılabiliyor .

Bu arada Contador , Rodriguez'e 2 dk 25 sn fark atmış durumda . Dinlenme gününden sonra böyle farka Contador bile şaşmıştır. Son 7,5 km

http://cdn4.media.cyclingnews.futurecdn.net/2012/09/05/1/img_0906_2_600.jpg

http://cdn3.media.cyclingnews.futurecdn.net/2012/09/05/1/img_0915_600.jpg

Scudo
Son 7km izleyebildim. Contador solo kaçış mı yaptı ne oldu ? Müthiş bir 7km oldu, Valverde çok iyiydi, heyecan çok iyiydi , Contador inanılmazdı :) Bugünkü etabı birisi özetlese iyi olur :)

Buradan şu sonuç çıkıyor . Doping cezası vermek de çözüm değil çünkü bu adamlar zaten iyi . Contador ve Valverde'ye alkışlar .

Turu kazanmaktan öte birşey oldu , bu etap zaferi . Bravo Contador

Ey Rodriguez efendi , "Sen dinlenme gününde ne yaptın ? "

Etap Sonucu :
1. Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank - Tinkoff Bank 4:29:20
2 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:00:06
3 Sergio Luis Henao Montoya (Col) Sky Procycling
4 Gorka Verdugo Marcotegui (Spa) Euskaltel - Euskadi
5 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale 0:00:19

Genel Klasman :
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank - Tinkoff Bank 68:07:54
2 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:01:52
3 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 0:02:28

Bu günü Riis'le açıp,Contador ile kapattık.Çok etkili bir taktik oldu.Zamana karşı üstünlüğünü,içinde biriktirdiği öfkeyle birleştiren Contador kazandı;kazanmakla kalmayıp büyük bir zaman farkı da yakaladı.Yarış sonunda bolca gözyaşı vardı.Her iki kanalında da tenis maçı veren Eurosport,yarışın en önemli anlarında,bize Amerikadaki hava durumunu izletiyordu.Evet tenis favori sporlarımdan biridir ancak her iki kanalı da işgal etmek çok sinir bozucu oldu.Ne Contador un kaçışını,ne pelaton un bölünüşünü,hiç bir şey izleyemedik.Tam bir geri zekalılık örneği verdiler doğrusu.

Contador acayip sevindi röpörtaj verirken elleri titriyordu.Keşke Eurosport podyumu da gösterseydi.Çok duygulu anlar olabilirdi.
Cidden Rodriguez dinlenme gününde ne yaptı.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
1. Evet, pelotonda dostunuz olacak. Tiralongo eski takım arkadaşı Contador' un kazanması için gücünün yettiği kadar yardım etti. Sonuna kadar dayanabilse, etabı kazanacaktı.
2. Purrito Rodriguez, yazılı olmayan kuralı çiğnemenin cezasını çekti bugün.
3. Moviestar ve Saxobank-Tinkoffbank' ın bir gizli anlaşması gibi oldu etap, Katyuşa' yı cezalandırmak için.
4. Arzu ettiğim şeyin gerçekleşmesi için iyi bir adım atıldı. Katyuşa ve SKY hariç kim kazanırsa kazansın demiştim.
5. Cezayı çekti dememe rağmen, biraz acıdım adama, Giro' da da son etapta Hesyedal' a böyle kaptırmıştı zaten.
6. Contador bzleri yanıltmadı.
7. Biz Riis' in göbeğiyle dalga geçerken, onun bisiklet konusundaki bilgi ve taktik yeteneğini unutmuşuz. Biraz kulaklarımızdan çekti, hatırlatma babından.
8. En önemlisi; çok güzel bir bisiklet gösterisi seyrettik ve Derya Bey' in deyimiyle küçük ve orta beyinlerimizi kullanarak konuşma, yazışma, tartışma olanağı bulduk!:):)

Nedendir bilmiyorum Contador un ekranda izlerken bile yarattırdığı o heyecan çok farklı,son km leri izleme fırsatı buldum malesef(hemen tüm yarışı bulup izlemem gerekli)hadi bastır,hadi Conta diye kendi kendime konuşurken iş yerinde herkes bana bakıyordu,süper atraksiyon... :) İhtiyar abimizin de dediği gibi Rodriguez daha fazla dayanamazdı,üzerinde koca pelatonun baskısı ve Contador un bitmek bilmeyen enerjisi ve takımının kollektif çalışması ile istediğine ulaştı ve çok ciddi bir zaman farkını elde etti daha da büyük sürpriz olmadığı sürece kırmızı mayoyu başkasının giyebileceğini düşünmüyorum..Müthişti....

@ihtiyar

Sevgili İhtiyar;her ne kadar yazının sonunda çift gülen yüz var ise de,bir yarışın her türlü kritiğini,kişiler ve olaylar bağlamında değerlendirmek,bizi küçük ya da orta beyinli yapmaz.Hele hele,böylesine nezih bir forumda,böylesine elit bir sporla ilgili yorum yapanları hiç...

Küçük beyinlerden bahsettiğimiz kişiler,"Top çizgiyi geçtiydi,geçmediydi;faul'dü,penaltıydı,değildi;Kesin şike vardı;vallahi de yoktu vb tartışmaları yıllardır bıkmadan usanmadan yapan yığınlar ve onların medya maymunu şurekasıdır.Benim isyanım,bazı arkadaşların bu tartışma çıtasını aşağıya çeken açıklamalarına bir tepki olarak yazılmış,"Burasını Erman toroğlu programına benzetmeyin" serzenişiydi.

@Derya Keçeci
Ben tabiri çok beğendiğim için ekledim. Alındığım filan fikrine saplanmayın sakın. Kimi, kimleri kasttetiğinizi anlayacak yaştayım. Üzerinde fazla durmayalım. Ben de vazgeçeyim bu tip esprilerden, yanlış anlamaya yol açabilir.
Diğer yandan "Purrito cezalandırıldı" yaklaşımım da biraz andırıyor aslında!:)
Bunlar bir yana, bu gün bütün peloton çok asil ve edepli davrandı. Bir sürü takım çatışmaya karışmadı ve çok zevk verici bir etap oldu. Hele yarışın ilk bölümlerindeki ortalama hız, dehşet verici diyebilirim. Hava duruma baktım ve öyle rüzgar yardımı bir durum da olmadığını gördüm.

Bence sporun eliti filan olmaz.Futbolu da sadece yorumcular kötü yapıyor.Bence
Contador gelmiş geçmiş en iyi tur bisikletçisidir.Kazanmak için her şeyi yapıyor.Yarattığı heyecan apayrı.180 km onun kaçısını izleyebilirsiniz hiç sıkılmadan.Yalnız daha tur bitmedi.Bola Del Mundo'nun son 1.5 km si çok önemli.

@ihtiyar

@Cem Unden

O zaman daha net yazayım.

İlk olarak sevgili İhtiyar;yorumların ve bilginle foruma büyük renk kattın;kendi adıma senden bir şeyler öğrendiğimi belirteyim.O ifadeyi,karşılıklı konuşmaları yanlış anlayabilecek üçüncü kişilere karşı bir "Kalkan" olsun diye yazdım,alınma.

İkincisi sevgili Cem;keskin zekan ve kendi tarzıma çok yakın bulduğum yaklaşımından ötürü,senin yorumlarını da dikkatle okur beklerim.Tartıştığın konuya dahil olmadım zira o şahsın hiç bir yorumunu dikkate almıyordum.Yaşı da 25 miş,ben çok daha küçük sanmıştım.Yani o tartışmanın bir tarafı olduğun için seni eleştirmedim.Şahıs bana bulaşmış olsaydı,ben de aynını yapardım.

Son olarak,karşılıklı olarak konuşmak başka,yazışmak başka.Yazarak iletişim bu kadar olur.İnşallah bir gün tanışır,birbirimizi tanır ve böyle küçük detaylar üzerinde durmayız.Sürç ü lisan ettiysek affola:)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Sakin olması beklenen , dağ etabı sayılmayan bir günde "El Pistolero"'nun zaferi bizim gibi gelenekçi arkadaşların gözlerini yaşarttı .

En azından ceza sonrası daha temiz olduklarına inandığımız yada daha temiz olmaya mecbur olduklarını tahmin ettiğimiz 2 ismin başarıları , bisiklet sporunun hala yaşanmaya , takip edilmeye ve kahramanlar edinilmeye layık bir spor olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Bugün Contador , Rodriguez'i ezdi geçti . Her zaman dediğim gibi en heyecanlısı İspanya Turu :) Öyle ki El Pistolero , bugün meşhur el-pistolero'sunu yapmayı bile unuttu diyorlar . Sizin de dikkatinizi çekti mi ?

Etabın son 1,5 saati
(link)

Sanki ilk pro zaferini kazanmışçasına sevinçli , hırslı . İşte bu enerji , bu adamları büyükler kategorisine sokuyor
http://www.pezcyclingnews.com/photos/races12/vuelta12/vuelta12st17-yeah.jpg

General Classification
1. Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank - Tinkoff Bank 68:07:54
2. Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:01:52
3. Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team 0:02:28
4. Christopher Froome (GBr) Sky Procycling 0:09:40
5. Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha Team 0:11:36
6. Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team 0:12:06
7. Laurens Ten Dam (Ned) Rabobank Cycling Team 0:12:55
8. Andrew Talansky (USA) Garmin - Sharp 0:13:06
9. Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:13:49
10. Benat Intxausti Elorriaga (Spa) Movistar Team 0:14:10

El-Pistolero eski günlerdeki gibi tabancasını çekti ve ateş etti bu vuelta'nın başından beri beklediğim görmeyi istediğim bir olaydı
takımı saxobank'ın contador'un cezası ile kaybettiği puanları yeniden birer birer hanelerine kayıt ettireceğini söylemek sanırım pekde yanlış olmaz
etaba dönecek olursak yarışın ortalarında tam bir muamma yaşandı olağan şüphelilerin taaruza hazır bekleyen tavırlı halleri arada inceden birbirlerini kesmeleri takım direktörlerinin telsizlerden verdiği son dakika haberleri heran başlayacak bir fırtınanın habercisi gibiydi contador'un bitime yakın gerçekleştirdiği atağında purito'nun sonradan düşmesi arkasından gelen valverde'nin inanılmaz çabasıyla contador ve Paolo Tiralongo'ya yaklaşma çabaları etabın belkide en güzel anlarıydı ancak şimdiye kadar finiş çizgilerinden hep sakin geçen contador'un namı diyar Adriannn sevinciyle ellerini havaya kaldırması kendisinin bu etabı ne kadar istediğini ve kazandığı an ne kadar mutluluk yaşadığını gözler önüne serdi yarın için herkese bol şanslar diliyorum

@Cem Unden

Sen yazıncaya kadar dikkatimi çekmemişti.İnceledim;ayrıca çok detaycı olduğumdan,finish'i kare kare inceledim.O sevinci,Contador için abartılı buldum;zaten bu tip büyük adamlar,büyük sevinmez,ya da sevinçleri abartılı olmaz.Neden böyle yaptı? O sevinçle,haksız yere olduğunu düşündüğü,cezalandırılmasına karşı biriktirdiği öfkeyi dışa vurdu,diye düşünüyorum.Yani,bu, kırmızı mayoyla,ya da Rodriquez le yaşanan kısa rekabetle ilgili değildi.Bir iki saat boyunca pek çok benzer an bulup izledim.Hepsi de mağrur ve ağırbaşlı,zaten beklendik zaferlerin ardından yaşanan "Abartısız" sevinçlerdi.

Neyse fazla psikolojik analize gerek te yok;sadece küçük bir ayrıntıyı paylaşmak istedim.

@Murat Eren
Burada "elit" ten ne anladigimiza bagli. Ben dünyanin en seckin bisikletcilerinin katildigi bir müsabaka olarak anliyorum. Fransa, Italya, Ispanya gibi ülkelerde, bizdeki futbol seyircisinden ileri düzeyde, hemen herkes bisiklet seyircisidir. Yaris seyretmeye coluk cocuk, ailece gidilir. Yani elit bir tabaka seklinde anlasilmamali.
Bisiklet sporunun bütün aileyi kapsayan bir spor oldugunun en güzel örneklerinden birisini vereyim. Bilenleriniz mutlaka vardir:
Fransizlarda hafta sonunda bisiklete binen erkekler toplu halde yola cikarlar. 3 kisi, 5 kisi 8 kisi...... Esleri de motorlu araclarla malzemeciler gibi ilk mola yerine gelirler ve bisikletcileri beklerler. Genellikle kadinlar aralarinda sofra hazirlarlar. Erkekler mola yerine gelince, burasi bir dag gecidi olabilir, biraz karin doyurduktan sonra devam yola devam ederler. Cok sevdigim bir fransiz dostumun bu tarzda bir gün icinde 300 km. den fazla yaptigini biliyorum. Hem benden yasli, hem de Gap, Sisteron yöresinde. Yani Alp' lerde.
Bisiklete bu yüzden halk sporu olarak bakiyorum. Zaten hayatin parcasi, tasit araci, egitim araci, cevre koruma araci, saglik araci, teknik mesgale... özelliklerinin disinda.

@Cem Unden

Hansen sirf bu listeye girmek icin yarisa devam ediyor. Takimda adam kalmamis!

Bu mesaji silelim lütfen!

@Cem Unden

Hansen sirf bu listeye girmek icin yarisa devam ediyor herhalde. Takimda adam kalmamis!

Genelde böyle uzun turlarda,öncelikli olarak seyretmeyi hedeflediğim etapları belirlerken,ilgili yerlerden etap profillerine bakarım.
Özellikle bol tırmanışlı olanları kaçırmamaya,öncelik vermeye özen gösteririm.
Demek ki neymiş;
Etaplara ayrımcılık yapmak hiç de doğru değilmiş.Bu tür önyargılar insanın epik etapları kaçırmasına(az kalsın) yol açabilirmiş.
Sonra, ufaklığı çocuk parkından apar topar, işte böyle kaçırır gibi alıp eve gelirsin:)
Neyse ki beş yaşındaki kızım Contador'u çok seviyor da hiç itiraz etmeden koşup geldi, önde kaçtığını haber alınca.
Sevgili İhtiyar'ın da dediği gibi yazılı olmayan kuralların çiğnenmesi en can sıkıcı durumdu ilk hafta.Bu durum bence dopingden bile daha fazla zarar veriyor bu güzelim spora.Froom'un bisikletçiliğine bir şey diyemem ama Fransa'daki son dağlık belirleyici etapta Wigo'ya alenen el kol hareketler yapması, 'bak aslında giderim ama' tripleri atması, bu adamdan soğumama yol açmıştı.Sonunda keser döner sap döner gibi bakalım:)
Herkese iyi seyirler...

Geri