Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Sadece trt bisiklette degil ki futboluda anlatamiyorlar ki izlemissinizdir belki 1 2 mac donuk donuk anlatiyorlar trt den spor kanali olmaz acikcasi :)

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

Scudo
@tuna k

Abi sen ne diyorsun ya sirf savunmak icin savunma bazi seyleri birak oldu gibi yurusun lutfen biraz dusunerek yorum yapin oteki insanlara sayginiz olsun illa sizin gibi dusunmek zorunda degil herkez.

@Berk Mercancı

ben oraya getirmedim, zaten yorumların çoğunun altında yatan neden siyasetti. ben sadece açıkça söyledim.

TRT yarışma sunma bahanesiyle siyasi bir propaganda yapıyor ve bunda ne kadar özgürse (ki burası tartışılır); bu siyasi propagandadan hoşlanmayan insanların / sadece bisiklet yarışı hakkında bir şeyler duymak insanların / karşıt görüş olan insanların bundan şikayet etmesi ve dile getirmesi/eleştirmesi de bir o kadar normal. Eleştiriler kesinlikle haksız mı? Bence değil. Çok acımasızca bir eleştiri var mı? Bence yok. Herkes siyasi bir propaganda olduğunun bilincinde ama kimse siyasetten bahsetmeden, sporla ilgili, bisikletle ilgili bir şeyler duymak istediğini belirtiyor. Sunarken kurulan cümlelerin altında yatan neden siyaset ama yorumların çoğunun altında yatan nedenin siyaset olduğunu düşünmüyorum. Burada gerçekten bisiklet yarışı izlemek isteyen insanlar var. "bakın burası da duble yol, yeni yapıldı", "bakın bu baraj, yeni yapıldı"; insan bir yerden sonra öehh diyor, yani gerçekten, siz demiyor musunuz?

TRT, Belen kahvesinin hikayesini anlatan Ormancı türküsünün sözlerini okurken bile son mırsadaki "çekmiş kafayı" bölümünü söylemekten aciz, egemen siyasete boğulmuş bir kanaldır. Yani, lütfen siyaset kelimesinin sonlarını artık bulalım, yok edelim şu başlık altında. Yarışları adam gibi izleyemiyoruz, bari burada yarışların dilinden anlayan konuşmalar yapılsın...

@Cem Kılıçarslan

TRT'yi savunan yorumları hayretler içinde okudum. Şu yazdığınızdan sonra zaten söylenecek söz kalmamış. Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: deathsidestory
Turuda aldi adam yates helal olsun cofidise yazik o kadar saglam gelmislerdi :)
İstanbula son 2 gun kaldi greipel bence istanbulu alicak umudumuz bitmedi daha :)

Bu tarz etap sonlarını seviyorum ya. Sprintle biten finişler toplu halde ve genelde sadece etap birinciliği için önemli oluyor ama yokuş etapları direkt genel klasmanı etkiliyor. Kaçanla kovalayanın güç gösterisi; arenadaki dövüşü gibi. Saniyeler için muazzam bir mücadele dönüyor. Güzel finiş oldu. İçimden Yates kazanacak diye geçiyordu.

Bu trt yi savunanlar ilk defa bir etabi full trt izledim lanet olsun full kufur ettim sisisi polsat oldu sana cecece
2.kevin seldrayis oldu mu sana seldirirays
3.Adam hanseni taniyamadi sonda cusseden belli olmuyormus ki
4.Bu kadar reklam olmaz yahu son 3 km adam gitmis konusuyor belediye baskaniyla
5.Bu adamlarin anlatimini sevenler hic bisiklet yarisi izlememistir .
Say say bitmez yaris bitti hayla reklam :)

Kendi açımdan bir yorum yapacak olursam; TRT yarışları 2008 yılından beri yayınlıyor diye biliyorum..Bende o tarihten beri takip ediyorum.İlk seneler anlatım çok çok daha iyiydi, teknik terimler açıklanıyordu.Bisiklet, sporcular, diğer büyük turlar hakkında bilgiler veriliyordu.Hayatında hiç bisiklet izlememiş bir adam 1 hafta turu takip etse azımsanmayacak bilgiler öğrenebilirdi çok rahat.

Fakat özellikle son 2-3 senedir bisiklet turundan çok belediye başkanlarının halka seslenişi şekline çevirdiler formatı.Yok sedir ağaçları, bilmem ne kuşları.Birde yol kalitesi çok iyi diye bir yalan tutturmuşlar bizde inanıyoruz ne güzel! Dinliyoruz, yollarımız iyi diye göğsümüz kabarıyor. 2 damla yağmurda buz pistine dönen bu yolları da bisiklet üstadımız Levent Özçelik iyi diye değerlendiriyor.Allah'tan Feyzi Açıkalın arada bir Levent Özçelik saçmalayınca araya giriyor da rahatlıyoruz.Eh Feyzi hocada dayanamıyor ne yapsın.

Tamam, bölgenin doğal güzelliğinden söz edersin, tanıtmaya çalışırsın anlarım.Ama ben 15 kilometre belediye başkanı dinlemek zorunda değilim.Tur sonunda TRT ile iletişime geçip rahatsızlığımı dile getireceğim.En azından hayatında Türkiye Bisiklet Turu'ndan başka tur izlemiş bir anlatıcı koysunlar.Futboldan devşirme spikerle bu iş olmuyor çok açık.

Burada olay sadece bisikletten anlamamak değil; ondan daha önemlisi bisikleti sevmemek.

evet bisiklet yarışında saatlerce duble yollar anlatıldı hatta geçilen bozuk yollardan birinde köylülerle yaşanan anlaşmazlık nedeni ile yol çalışmasının geciktiği belirtildi, thy uçağının kalkışı canlı canlı izletildi vs.. her fırsatta, ki son gün zirve yapacak olan "sayın" la başlayan isimler bol bol telafüs edilecek,herşeyin onlar sayesinde olduğu anlatılacak, ülkemde spor sadece spor olmakla kalmayacak ne yazık ki! tüm bunlar olurken senin benim yine beğenmeme,eleştirme hakkımız olmayacak. onlara göre ya vatan haini olacaksın ya dış mihrak.

@tuna k
Bana teklif etseler bilmiyorum ben bu sporu diye ya çıkmak istemem yada vaktim varsa bir bilene konuşur danışırım öğrenir öyle çıkarım. Spikerler spor muhabiri gibi değilde esnaf ağzıyla konuşuyorsa eleştiri hakkı doğuyor bunu ideoloji olarak nitelendirmenin en ufak mantıklı bir yanı yok kusura bakmayın. Hatta şunu da anlatayım , arkadaş salonda sızmış yatarken uyandırmayayım diye çok açmamıştım tv'nin sesini. Sonra bu oval aynakollardan birini gösterdi kamera göstermez olaydı. Bir sessizlik oldu "lan ne diyeceğiz şimdi" gibsinden, spikerlerden biri araba yarışında olduğu gibi her duman motor arızasıdır ya genel yorumu yapıştırırsınız,güç aktarımı farklı oluyormuş diye yorum yaparak kıvırdı şaşırttı beni derken diğeri "eğer öyle olsaydı herkes bunlardan takardı" dedi ,arkadaş uyanıp o nasıl yorum lan uyandım valla dedi :D ben bundan bahsediyorum ,bilmiyorsa biliyormuş gibi yapmasın. eurosport performansı beklemiyorum adam maç sunar heyecanıyla anlatıyor ama az inceleyin konuşun şu bisikleti işi bilenlerle madem tv'a çıkıp spikerlik yapacaksın .Ben inanın kuralları vs bilmiyorum keşke anlatsalarda öğrensem diye oturdum izledim ama nafile.Üstüne bunları görmeyip eleştirenlere de ideolojik yaklaşıyorsunuz deniliyorsa siz de demek ki birşey bilmiyorsunuz ve beklemiyorsunuzdur kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: Mert E.
Trtdeki sunucular tour de france anlatsalar, yaris prestij kaybeder, izleme oranlari duser o derece! Niye her sene bu adamlara mahkum kaliyoruz anlamiyorum.

Son yarım gün :)

Şu ana kadar çok fazla yarış izlemedim ama bu kadar da lastik patlayan bir tur izlememiştim.
Eurosport'un lastik patlamaları için sorunu kendimizde görmesine karşılık TRT'nin sorunu yarışçılarda görmesi de aradaki farkı anlatmaya yeter.

Elmalı etabından sonra Cavendish için "ilk 10 da bile yok" denildi kaç kanalda. Şimdi biz spikerleri, yayın yönetmenlerini eleştirmeyelim de ne yapalım. Bu kafada ki adamlara göre Cavendish tour de france'ı kazanmalı. Böyle bir zihniyete yayına çıkma hakkı vermek nasıl bir bakış açısı gerektiryor düşünün artık. Ayrıca yukarıda belirtilmiş, madem kabul ettin, bir hazırlık falan yap, çok zor değil bu. Bugün TUR'u televizyondan izleyen en genç seyirciler bile spikerlerden daha bilgili neredeyse. Oysa ki akşam açıp 2-3 yabancı kaynaktan bile baksalar yorumlara kıvıracaklar işi.

http://s1.directupload.net/images/140502/qerapy96.jpg

http://s1.directupload.net/images/140502/2dnei2wo.jpg

http://s7.directupload.net/images/140502/aawb3td5.jpg

http://s7.directupload.net/images/140502/c9iu29oi.jpg

Bunda hafif bir kinaye aramalı mıyım ? :D

(link)

Tour of Turkey organizers are working very hard to make this a good race.

https://pbs.twimg.com/media/BmkRVYeIUAAiWPc.jpg

Geri