Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2015 Dahon modelleri

@ramadzo Teşekkür ederim, çok da yakın tarih vermişler, sevindim sizin için de.
Bugün bisikleti sahil yürüyüş yoluna götürdüm, çok güzel bir saat geçirdik :) Düz yolda çok keyifli gerçekten. Sele borusu kendi kendine yavaşça iniyordu sürdükçe, ancak sanırım tüm kelepçeleri el ile sıkılaştırmak mümkün. Hemen elimle sıktım, düzeldi. Anahtarsız sıkabilmek harika bir olanak gerçekten. Bir de bisikleti katlayıp açarken fren kablosu takılıyor, yerinden çıktı hatta birinde, bakalım ona da bir çözüm bulacağım. Zaten gidon katlanırken biraz zorlanıyor bisiklet, belki yanlış bir şey yapıyorumdur.

Bugünkü sürüşten bir fotoğraf:

http://i.imgur.com/KwsP944.jpg

Scudo
@salvodaze Çok güzel görünüyor kerata, sabırsızlıkla bekliyorum ben de. Kablo olayını tam anlayamadım neresi çıktı tam olarak. Ben de daha önce Eco C6 vardı, böyle bir sorunla karşılaşmadım.

@ramadzo Ön frenin bir pedi boşta kalacak şekilde teli ve kablosu çıktı, biz de anlamadık ne nereye takıldı da çıktı. Doğru düzgün ilk bisikletim olduğundan tam anlatamamış olabilirim :) Dikkat edeyim tekrar katlayıp açtığımda tam olarak ne olduğuna, kronik bir sorun olduğunu sanmıyorum, denk geldi herhalde.

@salvodaze

Kronik sorun olduğunu sanmıyorum. Sonuçta Ecodan daha üst düzeyde bir bisiklet D8.

Yokuşlarda nasıl, zorluyor mu birinci viteste ?

• Beğen
Tepkiler: salvodaze
@salvodaze bu gidon ve aele kilitleri varya renkli nerden bulurum,benim vybe d7 mavi şeritli mavi kilitler çok şık olur vitesse d8 de de aynı inceliği yapmışlar vybe d7 de siyah..

@ramadzo Soruyu yeni gordum :) Henuz cok dik veya uzun bir yokusta test edecek firsatim olmadi ama kisa yokuslari 6. vitesle bile rahat ciktim bugun. Cussem kucuk oldugu icin rahatca ayaga kalkmak da mumkun oluyor yokusta.

@kagancevik sabitleme mandallarini soruyorsaniz bilmiyorum.

Bisikletle garip bir durum yasadim dun sabah, bisiklet iki gundur balkonda duruyordu acik vaziyette. Sabah surmeye gittigimde bir baktim takir tukur bir ses, arka teker bayagi inmis. Patladi sandim haliyle. O arada bisikletli biri gorup geldi, sisirdi, dinledi. "Ses duydum, hizlica gidin siz ama bu patlamis, degistirin" dedi. Ben ses duymadim, dis lastigi cikarip bakmadan once de bekleyeyim bir gun dedim. Neredeyse 24 saat sonra lastik hala ayni gibi siskindi. Bugun 10 km surdum, sorun yok. Kendi kendine 2 gunde nasil iner ki lastik kacak olmadan?

Bir de katlanma sirasinda frenin cikma nedenini de anladim. Kablolar kadrodan gectigi icin gidonu uzatip bir de elcikleri yukari cevirince gidonu indirirken kablo geriliyor ve freni yerinden cikariyor. Fren kablosu uzatilarak cozulebilir sanirim, ben gecici cozum olarak yukari dondurme kismini katladiktan sonra yapiyorum.

• Beğen
Tepkiler: ramadzo
Arkadaslar Dahon Visc D18 almak istiyorum.Kullanan veya tavsiye edecek olan var mi?

@tugrulboraerkil

Ben Mu D8 in parasını göndereli 2 ay oldu hala bekliyorum. Visc D18 için herhangi bir ön siparişte bulunmadıysanız almanız zor gibi. Visc D18 in avantajı vites sayısının yüksek olması.

@ramadzo
Tesekkur ederim,dun itibariyle on siparis gectim.

Hayırlı olsun o halde. Nereden sipariş ettiniz.

@tugrulboraerkil

Ne zaman teslim edeceklerini söylediler. Benimki 2 aydır yılan hikayesine döndü. Artık gelse de olur gelmese de diyorum o derece.

@ramadzo
Agustosun ilk haftasi veya ikinci haftasinda bu modelin onlara ulasacagini soykediler.Ayni modelden sadece 2 adet siparislerinin oldugunu da soylediler.Yani acikta sadece 1 adet Visc D18 kalacak cunku ben siparisimi olusturdum

@tugrulboraerkil

Adınıza sevindim. İnşallah zamanında gelir. Ben Aslı Bisiklete sorduğumda Temmuz sonu geleceğini söylediler, bakalım bekliyoruz.

@ramadzo
Insallah siz de kavusursunuz bisikletinize gerci bu savas zamani biraz da korkuyorum 2400 tl yi visc ye vermeye.Aklimda giant expressway 1 de var.Bakalim...

Herkese selamlar. Ben de Dahon vybe veya vitesse d8 ile katlanır bisiklete geçiş yapmayı düşünüyorum. Amacım eşimle beraber ortak kullanabilmek. Ve 3.5 yaşındaki oğlumla beraber bisikletlerimizi aracımın bagajına atıp sahilde pedallamak.
Merak ettigim 100 kg sürücü kapasitesi haricinde, arka kücük sele yaklasik 16 kg luk oglumu taşımaya yeter mi? Hic bir yerde bu veriye ulaşamadım... Siz çocuklarınızı arkanıza oturtup kullanıyor musuz?
Bu iki model arasındaki fark sadece +1 vitesten ibaret degil.Vitesse deki 52 ayna kola karşılık vybe da 46 dişli var yanilmiyorsam. Peki her ikisininde rubleleri dişlileri ayni mi?
Son bir sorum da landing gear denen bisikleti valiz gibi cekmeye yarayan aparat her iki modele de takiliyor mu? Sanirim bu orjinalinde gelmiyor, sonradan alinan bir parca?
Bu olmadan çekmek çok ku zor?
Cevaplar ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. .

@zy76 Merhaba, Mu d8 kullanıyorum. Birlikte gelen bagajının üzerinde maksimum 10 kg yazıyor. Zaten bagaj bayağı alçak ve ince, tekere çarpmaması zor oturacak bir çocuğun. Başka modifikasyonlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olabilir belki.

@zy76 merhaba, bisikletle gelen bagaj diye tabir ettiğimiz aparat sadece eşya çanta heybe vs taşımak için. çocuğunuzu bisiklet arkasında güvenle taşımanız için bagaj gibi arka lastik üstüne monte edilen emniyetli çocuk koltukları var. Forumda katlanırlara da monte edenler olmuştu. Nerede kaça satılır bilmiyorum ama forum içinde aratırsanız resimleriyle birlikte ilgili konuyu bulabilir ve kullananlardan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Mu D8 sonunda geliyor, yarın kargodan teslim alacağım.

Geri