Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2015 Orbea Orca

@B.Celik
Sizin Avant da çok şık. Ama dropbar zamanı gelmiş onun, bisiklet bağırıyor resmen :D

@C. Tiryaki
Ben her seviye kullanıcının her seviye bisikleti incelemesini doğru buluyorum. Yalnızca başında tecrübe seviyesinin yazılması gerekir.
Bisiklet inceleme konusun biraz riskli. Bindiğiniz en iyi bisiklet size her zaman süper geliyor, daha üstünü hayal edemiyorsunuz. Dağ bisikleti kullananların "işte ne güzel gidiyor, bundan daha iyi ne olacak ki. Yola geçmeye gerek yok" dedikten sonra, düz lastiğe geçip "bisiklet uçuyor artık, yola geçmeye gerek yok" demesi gibi.
Ama az tecrübeli isimlerin yorumları da her zaman faydalıdır. Tamam ben belki beğenmeyeceğim bisikleti, ama sizinle aynı seviyede olanların sizin yorumunuzu duyması da önemli. Bence konuyu açın, bol fotoğraf da koyun, hissettiklerinizi de yazın. Hepsi önemli bunların.
Profesyonel seviyede incelemeyi biz dergide de yapıyoruz, internette 50 tane sitede de ayrı ayrı bulabiliyorsunuz zaten.

@MehmetAliB.
Orbea detaylar konusunda gerçekten çok başarılı. Benim Orbea alma nedenim de o aslında.
Gökhan Kutluer'in Avant'ını inceledim ilk. Orbea'nın alt seviye karbon yol kadrosu o. Beklentimin çok çok üstünde bir kaliteyle karşılaştım. Hem karbon kadronun hatları ve detayları, hem de boya detaylarını çok beğendim. Sürüş olarak da yine beklentimin üstünde çıkınca Orbea araştırmaya başladım.
Biraz geometri uyumsuzluğu biraz da duygusal sebeplerden dolayı endurance değil de yarış kadrosu olan Orca'yı aldım.

IMGP1130.JPG
Orca da aynı şekilde. Fotoğrafını koyduğum maşanın iç tarafındaki detaylar, bisikletin İspanya'da üretilmesi, ufak detaylara gösterdikleri özen hep beni markaya çeken sebeplerden oldu.

Scudo
Güle güle kullanın insanın ekmek almaya bile yolu uzatıp bununla gidesi gelir,belirtmeden edemeyeceğim; 'eski' kadronuza hastayım.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Genis profil aero jantlari oldum olasi sevmiyorumneutron inanilmaz guzel durmus zerafet ve estetik hepsi bir arada

• Beğen
@mühendis
Teşekkür ederim :)

@Hüseyin Gündoğdu
Teşekkürler :)

@Kara Kartal
Teşekkürler. Havalar düzeldi, işe gidip gelirken daha çok bisiklet kullanmaya başladım. Eskiden kot, ceket olarak giderken bisiklete geçince kıyafetlerimi ofise bıraktım. Forma-tayt gidiyorum. Baktım yolda rahat durmuyorum, t-shirt falan leş oluyor... :D
Ayrıca, 10km normalde yol, güzel 20km'lik bir rota çizdim kendime. Dik bir tırmanış, sonra orman arasından güzel bi iniş ve şehir içinden ev. Haftada bir onu yapmaya çalışıyorum iş çıkışı :)
Eski kadrom duruyor evde. Neutron set, Orbea ile gelen FSA tamamlayıcı kit. Tek eksiği bir grupset. Uygun fiyata 11'li Athena falan bulursam toplayacağım onu. Olmadı satılığa çıkacak. İlgilenirseniz :)

@VeyselKobal

@halil fatih akbaş
Ben de ince profil seti yakıştıramıyorum modern kadrolara. Böyle yuvarlak ince borulu kadrolara gidiyorlar ama onun dışında hoşuma gitmiyor.
Şöyle bi fotoğraf ekliyim size Neutron Ultra setli :)IMAG2489-01.jpeg

@Gökhan Toros

Yanlış anlamayın ama sizin gibi birinden böyle gayrinizami bir foto beklemezdim :)
Genel olarak bisikletlerin krank tarafının görünmesi , pedalın sele borusu veya zincir borusu yönünde olması , suluk kafesi ve km saati dışında aksesuar (burada suluk) olmaması ve tam profilden çekilmesi beklenir. Sizin buna uymamanız şaşırttı beni :rolleyes:

@x-rayted

Her fotoğraf vesikalık olacak değil ya, biraz da facebook için profil fotoğrafı çekelim ;)

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç ve x-rayted
7200 Gr bisiklet ve tek eksiği ağırlık öyle mi ? :) Şu pembe-mavi-beyaz renk kombinasyonu çok başarılı olmuş sanki retro bir hava katmış bence bisiklete bu renkleri Rapha yada Le Coq'un bazı formalarında,kıyafetlerinde görebiliyoruz o yüzden hem modern hem de retro bir havası olmuş bisikletin, Karbon jantlarda yazı olsa aynı etkiyi uyandırmazdı bisiklet bende. Tinkoff-Saxo takımıının jantları da aynen böyle yazısız yada yazılar jantlar aynı renkte olduğu için belirsiz fakat gizemli bir hava katıyor bisiklete. Sırf bu bisiklketleri görebilmek için İstanbul'a tur amaçlı bisikletle gelicem bu gidişle.

Her fotoğrafta da zincir büyük aynada....

Hadi bakalım....

:)

• Beğen
Bisiklet çok yakışıklı. Böyle yukarı eğimli üst boruları güzel buluyorum. Kendi evlerinde üretim yapan üreticiler diğerlerine göre sıyrılıyor bence de.

İnceleme için teşekkür ederim!

Bu arada Sedona black kod ile kıyasladığınızda düşünceleriniz neler?

Hayırlı olsun çok şık duruyor

• Beğen
@Hasan Saylık

Çok da hafif değil. Psikolojik bi 7kg sınırı var aslında.
Şu an hafif mandallarla 7100 gram geliyor, bir kaç ufak değişiklikle 7000 yapıp bırakabilirim.
Eski bisikletimi de 6800 gram yapıp bırakmıştım çünkü.

Renk kombinasyonuna bayıldım ben de. Colnago 2016 model C60 kadrosu için mavi-pembe renklerin kullanacak, bayilere gönderdikleri katalogda var fotoğrafları. Onun ardından 3-5 marka da benzer renklere gelecektir diye düşünüyorum. Bu da forma üreticilerinin dikkatini çekecek, bisikletlerle uyumlu formalar daha da çok gelecek.
Ben genelde mavi Giro formamı giyiyorum. Podia.cc formam yolda, o da güzel olacak bu kadroyla. Bakalım.

Jant konusunda size katılıyorum. Şimdilik böyle. Bir sonraki sezonda muhtemelen Campagnolo Bora 35 jantları almış olurum :)
O da siyah stickerlı model olur ama

İstanbul'a gelirseniz bisikleti seve seve gösteririm. Orbea mağazasında da muhtemelen olur bi iki tane Orca, diğer renkleri görebilirsiniz canlı canlı :)

@Edip Dinçer
E facebook fotoğrafı makyajsız mı olsun :D

@Onur Ali İmren
Sedona Black Code incelemesini Gökhan Kutluer yaptı, ben yapmadım. Bisikleti bilmiyorum maalesef.
Dergiden incelemeyi okuyup, benim incelememi de okuyup karşılaştırma yapabilirsiniz :)

@devilmycarlos

@erkantuc
Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Cem Ç ve Edip D.
@Gökhan Toros üzerinde herhangi bir yazı ya da logo olmayan kaliteli bir lastik arıyorum. sizin specialized lastiklerin sarı bölümü olmayan versiyonu gibi düşünebiliriz 25cc olarak tavsiye edeceğiniz bir model var mı? Baktığım modellerin hepsinde bir yazı var. Sizin bu tanıma uyduğunu bildiğiniz bir lastik var ise paylaşabilir misiniz lütfen? Teşekkürler,

• Beğen
@devilmycarlos
Pembe kısımlar boya evet. Ayrıca verniğin de alıntda, yani sökülemiyor :)

@Bener E.
Hatırladığım kadarıyla öyle üzerinde hiç logo olmayan lastik yok.
Minimalist logolar var. S-Works Turbo olabilir mesela. Benim lastiğin sarı yanaksız modeli. Grand Prix serilerinde yazılar çok büyük değil. Vittoria'da daha uzun bir kırmızı şerit var ama çok göze batmıyor.
Hepsinin 24-25mm modelleri de var :)

Geri