Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2015 Orbea Orca

Scudo
@Gökhan Toros

Bu bisiklet 55 ise bu resme göre sizin boyunuz 2 metre falan olmalı ;)

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
@x-rayted
Boyum 182 gibi bişey.
Kadro 55cm ama sele dikmesi 51cm. Bayağı slope bir geometriye sahip (56cm Specialized Tarmac'da o ölçü 53cm'di mesela)
Ondan kaynaklanıyor göz yanılması :)

@Bener E.

Temizlik için Green Oil'in yağ sökücüsünü kullanıyorum. Doğaya ve cilde zararsız, portakal kokulu çok güzel bir ürün.
Zincir yağı olarak ise Muc-Off'un Dry Ceramic Lube ya da Wet Ceramic Lube'ünü kullanıyorum.

Pislendikçe temizliyorum. Genelde 2-3 haftada bir oluyor. Ya da her yağmurlu sürüşten sonra :)

@yucel gulesenoglu
Teşekkürler
Orca, Orbea'nın yarış serisi. Endurance serisi ise Avant.
Ama bu kadro 28mm lastik kullanımına izin veriyor. Ek olarak rahatlığa önem verilmiş, sürüşü oldukça keyifli bir kadro.
Endurance kadroyu aratmıyor kısacası.

@sezai arabacıoğlu
Teşekkürler

@Alper Cokyuksel
Firmaların isimle çalıştığını ben zannetmiyorum :)

yol bisikleti candır bende full carbon focus expert cayo var record grup set li ama malum adana da oldugum için kullanamıyorum mtb en iyi tercih istanbul la taşınabilirim yola geçmek için :(

• Beğen
Gökhan bey yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Merakımdan soruyorum, hongfu ve orbea'nın kadrolarını karşılaştırınca hongfu'yu nasıl buldunuz? Bende 29er kadro getirtmeyi düşünüyorum...

• Beğen
@uguryilmaz144

Teşekkür ederim.
FM066SL her konuda Orbea'dan bir tık daha aşağıda bir kadroydu.
Güç aktarımında biraz daha fazla esniyor. Biraz daha az 'atik' bir geometrisi var. Biraz daha rahatsız.
Kesinlikle ortalamanın üzerinde, pek çok kullanıcıyı memnun edecek seviyede bir kadro. Ama bi Orbea değil :D
Ben o kadroyu satmadım mesela, ikinci bir bisiklet toplamak için tutuyorum elimde.

Ama unutmamak gerekir ki FM066, FM069 ile birlikte markanın en üst seviye kadrosu. Toray T1000 karbon kullanıyor. Binlerce kişinin kullandığı, kendini kanıtlamış kadrolar.
Alacağınız kadroyu iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Aynı marka olsa bile kullandıkları malzeme, geometrisi, boru şekilleri vs. çok önemli. Kullanıcı yorumları çok yararlı oluyor bu konuda.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
Easton EC90 sele borusunun da gelmesiyle üçlüyü tamamlayabildim.
180 gramlık eski sele boruma göre biraz kilo aldık ama, gidon, boğaz ve sele borusunun aynı marka olması fikri daha ağır bastı.
2015-08-19 18.23.47.jpg

Bir diğer değişiklik ise suluk kafeslerim oldu. Zipp Alumina suluk kafeslerim Camelbak Podium sulukları pek de iyi tutmuyordu.
Yerlerine yine aynı ağırlıktaki Arundel Mandible suluk kafeslerimi taktım.
2015-08-19 18.36.05.jpg

Son olarak da karbon clincher jantlarıma 28mm Rubino Pro lastik taktım. Süper bir lastik değil, iyi yuvarlanmıyor. Fakat hacmine göre gayet hafif ve ucuz bir lastik. Lastikte 60PSI basınç ile işe gidip geliyorum, mutluyum. Haftasonu sürüşlerinde yaptığım ufak yol dışı kaçamaklarında beni üzmeyecek, çöp olursa da fiyatı nedeniyle beni üzmeyecek bir seçenek oldu.

Uygun bir zamanda dışarıda çekilmiş daha güzel fotoğrafları da eklerim konuya.

Konuyu yeni görüyorum. Ben donanımdan ziyade tarzını çok beğendim. İyi günlerde, sağlıkla, keyifle, ilk bindiğiniz günki heyecanla pedallayın..

• Beğen
Gökhan hocam pedallar Time xPresso 10 diye hatırlıyorum. Ortalama bir pedala göre Time xPresso'nun diğer pedallara göre ağırlık dışında artıları nelerdir ?

Geri