Yarışmaya canlı dahil olmak için Unkapanında arkadaşlarla nöbetteydik ...6 kez görsel şölene canlı tanık ettik ... Bir çok kişiyi yoldan çıkardık ana grup gelmeden !! Çünkü en uyduruk futbol maçına 1000 tane polis yolluyan spor büro ve emniyet camiası nerdeyse sahada yokdu ...Yarışdan önce Koskoca bulvarda görevli 10 kişiyi aşmayan polisin yanına gidip buradan kaç defa geçileceğini sordum .. Siyah gözlüklü büyük telefonlu abilerin hiçbirinin bundan haberi dahi yokdu ... Hem pazar günü hemde bu kadar hevalin ortalara saçıldığı böyle bir günde sanırım bundan iyisi olamazdı ...İstanbul adına cümleten geçmiş olsun ...
Yoros kale tırmanışı sonrası akbaba köyüne dik bir yokuşla inip riva beykoz yoluna girdiler ve ben o rampa inişi sonundaki virajda seyrettim yarışı. İki konu garip geldi yarış tecrübesi olan (izleyici yada yarışan) arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
1) Yönlendirme etiketlerini virajda hem duvara hem yere yapıştırmışlardı. Yerdeki etiket bana saçma geldi. Kaygan yüzeyli parlak etiket virajda çok tehlikeli değilmi ?
2) Takip eden araçlar aşırı yakındı (1-2 m) Düz yolda anlarım, çaprazında takip ediyorlar yada yanında ama yokuşta, virajda bu kadar yakın takip çok tedirgin ediciydi. Bisikletler kadar rahat alamadılar zaten virajı.