Scudo Sports

2016 Scott Speedster 60 İnceleme

Tepki
24
İsim
Mert Altunç
Bisiklet
Scott
Merhaba arkadaşlar. Bugün karşınızda yeni bisikletim Scott Speedster 60’layım. Kendisini alalı yaklaşık - hafta olmak üzere. Bu hafta içerisinde 30- 35 km yaptım. 5 Senelik MTB tecrübemden sonra sizlere Road Bike tecrübemi aktarmak ve bu bisiklet hakkında merakları gidermek üzere bir inceleme yazmak istedim.

gWX3Y0.jpg

Adaptasyon Süreci:
Bisiklete ilk binişimi hiç unutamayacağım sanırım :D Gidonun farklı tutuş biçimleri, hakimiyet, frenler, vites değiştirmeler vb. Benim için çok farklı bir dünyaydı. Büyükada’da ilk turumu attıktan sonra (11,4 km) hakimiyetimi kazandım.

Bisiklet üzerindeki komponentler:

Kadro ve maşa Scott’ın 6061 alüminyum’undan oluşmakta ve bisiklet tamamiyle 10 kilo.

ERrX1D.jpg

Lastikler Schwalbe üretimi olan Racepac 700x25C ile geliyor. Açıkçası aklımda büyük soru işaretleri vardı bu lastiklerin adanın yoluyla nasıl başa çıkacağına dair. Sonuç gayet tatmin edici oldu. İyi bir hızlanmaya ve yol tutuşuna sahipler. Yağmur performansını değerlendirmeme fırsat olmadı mevsimden dolayı. Ama hepimizin tahmin edebileceği üzere üstün bir performans düşünmüyorum.

Jant setleri Scott üretimi olan Syncros Race 27 Aero Profile, Teller HTI Standart ve son olarak göbekler Formula Comp serisi. Kullanmış olduğum – km den beri herhangi bir akor bozulması olmadı veya jantla ilgili herhangi bir memnuniyetsizliğim yok.

Scott bu modelde Shimano’nun giriş seviyesi olan Tourney’i tercih etmiş. Önde iki dişli, arkada ise 7 dişli mevcut. Daha üst modelleri daha denememiş olduğum için size bir karşılaştırma verisi sunamayacağım fakat giriş seviyesi bir yol bisikletinde sizi tatmin edecek bir performans sunuyorlar. Yanlış anlaşılmasın yorumum kötü değil. Ne iyi ne kötü.

y3NBk0.jpg

N1lzjN.jpg

Bisikletin üzerinde gelen gidon sargısı elimde eldiven olmasına rağmen pek iyi bir performans sergilediği söylenemez. İleride değiştirmek istediğim parçaların başında geldiğini söylemeliyim.

dG81RZ.jpg

Frenler Tektro Comp SCBR-312. Genel yolculuk sırasında frenleme gayet iyi. Panik fren esnasında ağırlık merkezinizi arkaya verdiğinizde ve dozajlamayı doğru yaptığınız taktirdede gayet güzel duruyor.

aGdV6R.jpg

Özet:
Bisiklet gerek ani hızlanmalara el verişliliği, yol hakimiyeti, frenlemesi gibi kategorilerde benim çok hoşuma gitti. Büyükada’nın yolunun bozuk olduğundan dolayı vibrasyon biraz fazla. Tabi onu indirgemek için karbon masa gibi komponentlere yönelmemiz gerekiyor. Herşey bütçeye bağlı. Eğer sizlerde yol bisikleti almayı düşünüyorsanız. Speedster 60 giriş seviyesi olarak sizi tatmin edecek ve kadro kalitesinden dolayı ileride bisikleti geliştirmek istediğinizde içinizi rahat ettirecek. Bir tavsiye daha vermek gerekirse, yol bisikletlerinde ağırlıktan fedakarlık verildiği için konforlu sele beklememeniz gerektiğini belirtmeliyim. Bunun yerine tayt alırsanız sele bölgesinde destekli sünger veya jeller olduğu için gerekli olan konforu birazda olsa karşılayacaktır.

Bonus Aksesuarlar:
İç Lastik, 3’lü Plastik Levye, Pompa, Matara Kafesi ve Matara, Sele altı çanta, Km Sayar. (Bunları Decathlon’dan satin aldım ve Fiyat Performans olduğunu düşünüyorum.)(Matara ve pompa kargo sürecinde)

Herkese bol pedallamalar! Lastiğinize taş değmesin :p

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
10 - 20 - 30 serileri karbon maşa, 40-50-60 serileri alu. (Scott seri numaraları ufaldıkça model yükseliyor) Bir süredir inceliyorum bu seriyi (2. bisiklet olarak hayın planlar kafada)

H.o güzel bisiklet boyunuz ve kadro hakkında bilgi verebilirmisiniz.

• Beğen
Tepkiler: MertAltunç
@Serkan Mıstınoğlu hocam @BerkEvren 'inde bahsetmiş olduğu üzere bu serilerde alüminyum maşa, bir üstlerde ise karbon maşa kullanılmakta :) Foruma katkım olduysa ne güzel teşekküre hiç gerek yok :)

@inziva Boyum 175, Bisiklet Medium kadro :) Sele ayarınıda yaptıktan sonra bana tamamen uymuş olduğunu söyleyebilirim :) Sadece göbekten dolayı gidonu aşağıdan tutarken biraz sıkıntı yaşıyorum onuda bu yaz hayırlısıyla eriticem hahahah :D

@BerkEvren ikinci bisiklet için hoş tercih valla, bende 759'un yanına aldım. Orman yollarında sürmek istediğim zaman onu kullanıcam asfalttada Scott'layım :D

@inziva iyi dilekleriniz için bende teşekkür ederim :)

Evet arkadaşlar güncelleme yapmak istedim. Bugün turdayken arka lastiğim patladı. Hemen iç lastiği değiştirdim hava bastım. Bugün eve döndüğümde görmüş olduğunuz manzarayla karşılaştım. Yarın Kaçkar Bisiklet'le bi görüşücem, forumdan bi arkadaşımızın teorisi üzerine lastiğin hamurunun bayatlamış olabiliceğine dair bi kanımız var. Çünkü bisiklet daha 107. kmde. Eğer ki değişim yapmazlarsa Schwalbe Marathon Plus almayı düşünüyorum. Gatorskin'de bi tercihti tabi fakat delta bisikletle görüştüğümde bana lastiğin gelmesini beklemediklerini söylediler stok yokmuş. Yurtdışı bi siteden söylemek isterdim tabi ama kargo süresini beklemek istemiyorum. Marathon Plus'a benzer Türkiye'de stoğu olan başka bi öneriniz varsa gözler sizde :) Sağlıcakla kalın Bol Pedallamalar !
N1ZQpL.jpg

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
İnceleme için teşekkürler bende giriş seviyesi bir yol bisikleti bakıyorum ve benim için faydalı oldu. Yalnız speedster s60'ın teknik özelliklerine baktım bir kaç yerden maşanın karbon olduğu yazılmış yanlış bir bilgi mi bu?

@sahbaz061 Maalesef yanlış. Speedster 60'ta alüminyum maşa kullanılmakta. Daha üst seviyelere geçtiğimiz zaman carbon maşa modellerine rastlamaktayız. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Evet arkadaşlar durum güncellemesi yapmak istedim. Bugün Kaçkar Bisikletle görüşmem maalesef olumsuz sonuçlandı. Yinede şansımı denemedim demem. Bunun üzerine Schwalbe Durano Plus 700x25 siparişi verdim. Yakın zamanda elime geçince fotoğrafınıda buraya koyarım. Herkese bol pedallamalar !

@MertAltunç Selamlar, nereden sipariş verdiniz Durano Plus'ları? Yurt içinde N11 dışında göremedim. Orada da biraz şişirme gibi fiyatlar.

• Beğen
Maalesef N11 @BerkEvren. Aslında yurtdışından sipariş vericektim fakat antremanlarıma hızlı bi şekilde devam etmek istiyorum. O lastikle devam etmeye yemedi ve yol bisikletinden sonra dağ bisikletine binince bune la oldum hahahahah :D

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Bisikletiniz hayırlı olsun. Bende de 2009 Speedster 50 modeli var. (link) Yeni modellerini bilmiyorum değişiklik oldu mu? Burada görünen ve kendi bisikletimin maşasında da belirtilen karbon olduğudur.

• Beğen
@tifosi herkes aynı şeyi söylüyor ama ben sitesinde öyle olduğunu okudum acaba yanlış mı okudum ya :D kaçkar bisiklet'i arayıp öğrenmem lazım sanırım. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)

Maşaya tıklatın bi de kadroya, anlarsınız karbon mu değil mi belli eder :D
Hayırlı olsun bu arada :)

@tifosi
Aradan geçen yıllarda, serinin fiyat bandını korumak için değişiklikler yapıyorlar. Bende de speedster 20 var. 2016 modeli 105 setli, 2017 modeli tiagra. Bir 10 seneye sadece speedster 10 karbon maşalı olur herhalde. (Aynı olay dağ serilerinde de var. Eski yılın modelleri daha üst donanıma sahip)

Merhaba ikinci el scott almaya karar verdim speedster 50 ve 60 50 de ciziklet ver claris ve sora karisimi 60 ise neredesye kullanilmamis ama tourney ve sram var sizce ne yapmaliyim lutfen yardim edin

Geri