Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2016 yarışlarına hazırlanma- amatör takım

Sefa01

Daimi Üye
Kayıt
12 Temmuz 2013
Mesaj
270
Tepki
177
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Pinarello
Herkese merhaba 2,5 senedir bisiklet sporuyla ilgilenmekteyim. Artık turlamaktan sıkıldım ve daha çok performans sürüşleri yapmak istiyorum. Ve amatörde olsam, türkiyedeki(hatta avrupadaki) yarışlara hazırlanmak, yarışlara katılıp o heyecanı yaşamak istiyorum. Bunun için nerden başlamalıyım ?İstanbulda katılabileceğim performans sürüşleri yapan arkadaşlar var mı? Yada böyle bir grup düzenleyip bir yerlerden başlayabilir miyiz? Gruba ve kişiye yönelik program hazırlayıp-yardım alabileceğimiz bir profesyonel bulabiliriz- antremanlara başlayıp 2016daki amatör- yarı amatör- profesyonel yarışlardan hangisi olursa olsun katılabileceğimiz yarışlara katılıp o havayı soluyabiliriz?
Not: Yaşım 26, İstanbulda yaşamaktayım. Amacım kesinlikle derece yapmak değil. Yani yazdıklarımdan bu kendini ne sanıyor denmesin diye belirttim.Ama yarışlara hazırlanmak, yarışlara katılmak eğlenceli olacağını düşünüyorum. Benim gibi düşünenler varsa bir araya gelip neler yapabileceğimize bakabiliriz.
 
Scudo
Toplum olarak ön yargılı bakış açımız nasılda bireyleri kısıtlıyor görüyorsunuz değil mi arkadaşlar, @Sefa coskun arkadaşımızın yazısının son kısmındaki "not" kısmını okuyun, bu bizim, hepimizin bireylere dayattığı ön yargılı bakış açısının bir sonucu, şimdi bu ülkenin insanından neyi başarmasını bekleyebilirsiniz ki?

Sefa kardeşim yeterince çabalarsan dereceye de girersin, kim ne derse desin umrunda olmasın.
 
İstanbul'da çok sayıda performans grubu var diye biliyorum, stravada falan hep görüyorum hatta geçen gün forumda velocity216 gelmek isteyenler katılabilir diye forumda konu açmıştı. Bir yerden başlamakta fayda var, başarılar :harika::harika:
 
  • Beğen
Tepkiler: sabitkamera
@Sefa coskun
internetten araştırırsan oldukça fazla antreman proğramı bulabılırsın.temel olarak haftada mınımum 12 saat ayırabılmen gerekıyor.bu12 saatı de doğru bir programa bölebılırsen ve bılınclı antreman yaparsan yarışlardan keyıf alabılırsın.Antremansız veya yeterlı antreman olmadan da yarışlara katılabılırsın ama keyıf alabılecegını zannetmıyorum en son katıldıgım menderes yol yarışlarında bu durumda cok arkadas vardı daha ılk 10 km de ana guruptan koptular ve kendı cabalarıyla bıtırdıler kı bu sekılde yarış koşmanın tek basına yada 3-5 arkadas ıle antreman yapmaktan farkı fazla yoktur.yas gurubun buyuk erkek o yuzden rakıplerın zorlu. senede 10-15 bın km cevıren ınsanlar pek cogu da 15 yasından berı yarış koşan ınsanlar o yuzden ılk bır ıkı senen ıstedıgın gıbı gecmez ama ben bu ısı sevıyorum yapmak ıstıyorum keyıf de alacagımı dusunuyorum gerekırse 3 yıl ugrasırım dersen ılk sene tecrube senesıdır ıkıncı sene kuvvet artar ucuncu yıl hedef koymaya baslarsın şimdiden basarılar.
 
@JamesFord
Kesinlikle oyle bir karamsarliga kapilmayin lutfen. Ben işimi seviyorum ve işimde ilerlemek istiyorum. Sporcu olmak o kadar kolay değil. Bu işi çocukluğan beri yapanlar var. Saygısızlık olur onlara. Benim amacım semi-profesyonel olmak[emoji4]
 
  • Beğen
Tepkiler: JamesFord
@Sefa coskun
Kusura bakmayın böyle düşünürseniz zaten ne derece nede başarı beklemeyin başarının ilk aşaması''KENDİNE İNANMAKDIR''
 
@JamesFord
ön yargılar konusunda haklısınız ama derece konusunda sızın gıbı dusunmuyorum bısıklet sporu gıbı temelı cok onemlı bır spora 26 yasında baslarsanız kapatmanız gereken mesafe oldukca yuksektır.çunku o yas gurubundakı pek cok genç yanı kafaya oynayan gençler 13-15 yasından berı antreman yapan yarış koşan ınsanlar ozellıkle 15-19 yas arasında yapılan bılınclı antremanlar kişinin vucudunun o spora göre şekıllenmesını saglar sonradan ne kadar uğraşılsa da o gencın sevıyesıne cıkmak bazen ımkansızlaşır.tabıkı fazla azım ve ıstıkrar ıle çalısılırsa mutlu sonuclar alınabılınır ama bu yastan sonra da dereceye gırersın fazla ıyımser bır yaklasım bunu su sekılde duzenlersek daha ılımlı olur dıye dusunuyorum.şimdi bilinçli antremanlara başlarsa ve duzenlı yarış koşmaya master guruplara geldıgınde yanı yaşı 30 ve ustu oldugunda dereceye gırmesı muhtemel bır arkadasımız.aksı taktırde 26 yasında baslayıp 30 yasına kadar buyuk erkekler katagorısınde derece yapmak şimdiye kadar görülmemiş bir şey imkansız olmasa da imkansıza yakın bır durumdur.
 
doğru dürüst yarış yapılıyomu ki
 
@Ferhat Köse
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Malesef insan beyni böyle, heleki bizim gibi doğu ülkelerinde narsisistik-borderline kişilik örgütlenmesi %30-60 oranında. Yani bizde fotoğraf makinesi alan fotoğrafçı, yol bisikleti alan yarışçı, evine piyano alan piyanist, eline tuvali alan ressam, gibi gibi. Yapmayın lütfen, salak saçma kişisel gelişim kitaplarından alıntı yapmayın. Sizce toplumun yüzde kaçı sporcu olarak doğar? Yüzde kaçı bisiklet sporcusu olabilir? Peki bunları yüzde kaçı uygun çevreye sahiptir? Peki bunlarında yüzde kaçı doğru bir eğitim doğru bir antreman programına katılmıştır? Sizce ben verdiğim bilgiler dahilinde bu ufacık yüzdelik dilimde var mıyımdır? Yokum.
Daha açıkça yazmam gerekirse, amatör olarak bisiklet sporuyla ilgileniyorum. Ama daha düzenli antreman yapmak istiyorum ve bir amaç, bir hedef belirlediğimde daha çok motivasyona sahip olurum düşüncesindeyim. Yarışmanın ayrı bir zevk olduğunu düşünüyorum. Benim gibi düşünen birileri, bir grup vardır. Ben onları arıyorum. Yapmam gerekenler nelerdir bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşları arıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Ferhat Köse ben bulamamıştım yaşım 17 ama normal yarışlarda karbon felan kullanıyolar diye katılmadım
 
@Sefa coskun kişisel gelişim kitaplarına daha önce elimi sürmedim, bilmenizi istedim, fakat toplulumumuz üzerine vazife olmayan işlere burnunu fazla sokmaya çok meraklı, bir insan olamayacak olsa bile sporcu olmaya mücadele etmeyi seviyor olabilir, veya öyleymiş gibi davranmayı da seviyor olabilir, ve bu hiç kimseyi ilgilendirmez, geçip karşısına sen kendini ne sanıyosun diyemezsiniz, çünkü üzerinize vazife değildir. Anlatmaya çalıştığım buydu, nereden nasıl çıkardıysanız kişisel gelişim kitabından alıntı yapacak kadar sığ biri olduğumu düşünmüşsünüz, canınız sağolsun.
 
@Sefa coskun
Istanbulda iki uc tane performans surusleri yapan gurup var.bunlarin icinde de yarislari takip eden katilan arkadaslar var.facebook uzerinden etkinlik duzenliyorlar.ayrica atilla bisikletin calismalari var onlar da yardimci olabilir.Hangi guruba katilirsaniz katilin kisisel bir antreman programiniz olmali gurup surusu ve antremani haftada iki gunu gecmez ozellikle interval antremanlarinin cogu tek basina veya motor araba ile yapilir.ilk tavsiyem antreman programinizi cikartmak olacaktir cunku kis aylarina giriyoruz bisikletten daha fazla agirlik guc kosu yuzme gibi ekstra seyler olacak bu aylarda.
 
@Ferhat Köse yarışlar için yaş gruplarını biliyorsunuz sanırım, ben 20 yaşındayım benim grubum nedir acaba? hatta diğer yaş gruplarını da yazarsanız başkaları da faydalanır teşekkürler
 
@Heisenberg
Federasyonun sitesinde bulmak mumkun ozel yarislar da kendi belirler bu guruplari ama asagi yukari aynidir.siz 20 yasinda buyuk erkek gurubundasiniz ama bazi mtb yarislarinda u23 segmenti aciliyor o zaman u23 oluyorsunuz.diger yas guruplarini yazmayayim cunku bu yil degisiklige gidilecek teknik kurul toplantisi bekleniyor bir ay icin de netlesir o zaman paylasirim.
 
  • Beğen
Tepkiler: ottcci
@JamesFord
Hocam alınmayın lütfen size değildi sözlerim, büyük harflerle yazan arkadaşaydı. Yanlış anlamışsınız
 
Bazı üyeler bireysel antrenman konusuna değinmişler, forumda ve internet üzerinde bununla ilgili pek çok içerik var. Ayrıca direk yol bisikleti yarışlarına yönelik (link) kitabı tavsiye edebilirim.
Bireysel antrenmanlardan sonra grup sürüşünü öğrenmek gerekiyor kesinlikle. Ben bu konuda çok zorluk yaşadım grup sürüşü yapmadan katıldığım yarışlarda. Pelotonda nasıl davranılması gerektiğini bilmek hem kendi güvenliğiniz hem de peloton güvenliği açısından çok önemlidir. Ayrıca peloton ve pelotondaki grupların hareketlerine göre siz de kendi taktiğinizi belirlersiniz yarış süresinde, bu da önemlidir. Bu açıdan profesyonel yarışları izlemek de sizi geliştirir.
Benim yarışlara katılma amacım hiçbir zaman derece değil o yüzden performans konusunda tavsiye veremeyeceğim. Benim için parkuru tamamlamaktan büyük mutluluk yok. Bu yüzden vücudumu harap etmeden nasıl bitiririm diye düşünürüm ve planlamamı buna göre yaparım.
Eğer imkanınız varsa Avrupa'daki fondo yarışlarına katılıp atmosferini yaşamanızı tavsiye ederim. Velotürk de Türkiye'de ilk kez ağustos ayında bir fondo yarışı organize etti ve eksiklerine, aksaklıklarına rağmen gerçekten keyifliydi. Muhtemelen bu sene de tekrarlanır.
Avrupa'daki pek çok organizasyon UCI lisansına sahip olmanızı ister. Bakınız: (link)
Tour of Flanders, Paris-Robaix gibi bir çok dev organizasyonların fondo yarışları da organize edilir. Örneğin Tour de France 2011'de Alpe D'Huez'in bir gran fondosunu düzenlemişti. Bunlar çok farklı atmosferler tabii ki. : )
2016'daki büyük bazı organizasyonları aşağıda verdiğim bağlantılardan takip edebilirsiniz. Ancak daha küçük, butik ve keyifli organizasyonlar da düzenleniyor. Ufak tefek araştırmalar yapmanız gerekebilir. Bu tip organizasyonlara katılım için uzun süre öncesinden kayıt yaptırmanız gerekir.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.

- (link)
- (link)
- (link)
- (link)
- (link)
- (link) (Takvim bölümünde gran fondo yarışlarını da görebilirsiniz.)
- (link) (Bir üstteki bağlantı yerine sadece gran fondo yarışlarını görmek isterseniz bu Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.)

Muhtemelen gran fondolar konusunda benden daha bilgili birçok üye de vardır forumda. Yardımcı olacaklardır.
 
Ben birşey soracağım lisans çıkartcam yaşım 21 ve aile hekimi hastaneden rapor almaya yönlendirdi hastanede ücret alıyorlar mı ve birgünde verirler mi ? İş yerine gidiyorum o nedenle yardımcı olur musunuz ?
 
@AranankanOKAN
büyük şehirlerin genclık spor il mudurluklerınde hekim oluyor saglık raporu ıcın. hastahaneye gıtmeden önce genclık spora ugrayın derım. eger varsa oradakı hekımler anında verıyor fazla kontrol etmeden. tabı saglıgınıza guvenıyorsanız
 
  • Beğen
Tepkiler: AranankanOKAN
Geri