Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

zamlar çok normal.

Scudo
Zam yaparsın anlarım da, aynı modelin rengini dahi değiştirmeye tenezzül etmeden zam yaparsan onu anlamam.
Carraro da bitmiş artık geçen sene 6800 olan 062'ye 9200 yazmışlar yuh.
Bende parca düşürmeden bahsedeceksınız sandım :) renk begenılmıstır belki. Ama her modele 2-3 renk seçeneği sunulmalı bencede

Bende parca düşürmeden bahsedeceksınız sandım :) renk begenılmıstır belki. Ama her modele 2-3 renk seçeneği sunulmalı bencede
Parça düşürülmüş mü? Fiyatlara bakıp çıktım siteden incelemedim hiç.

@iogee
Maalesef ben de ondan bahsedecektim. Carraro crt world 7200 den 11.100 liraya yükselmiş. Bu tamı tamına %55 zam demek.
Ama bununla da kalınmamış. Magura hidrolik v fren yerini Shimano hidrolik disk e bırakmış (magura daha pahalı bir sistem). Satori Zone kelebek gidon gitmiş yerine xlc konulmuş. Tubus marka ön park ayağı tamamen kaldırılmış. Sanırım bir de sele ve gidon boğazında downgrade var.... Yani gerçek artış yüzde 55 ten de fazla.
Ayrıca geçen yıl 6200 lira olan race 062 de 9300 lira artık...
Beklentilerin oldukça üzerinde zamlar oldu. Üstelik hala bisiklet bulunmuyor. Çoğu bayi liste fiyatının yüzde 10 kadar üzerinde satıyor.
Sikandal

Parça düşürülmüş mü? Fiyatlara bakıp çıktım siteden incelemedim hiç.
yok bakmadım. bu konuda yada başka bi konuda bugün bi yorum gördümde hem parça düşürülmüş hemde %55 zam yapılmış. o yüzden öyle yazdım.

Evet 2021 fiyatları vitrine çıktığına göre 2022 fiyat beklentilerini konuşma zamanı geldi. Öncelikle ikinci el bisiklet alırım ne alicam sıfır bisiklet diyenlere kötü haber. İkinci el havuzu, sıfır bisiklet alanlar bisiklet değiştirdikçe dolar. Ne kadar çok sıfır bisiklet satılır, ikinci el o kadar ucuzlar. Eğer çok şanslıysanız, boşanmış biri, daha önce evli olduğu kişinin süper bir bisletini sırf kızıp yok pahasına satmaya kalkarsa, diyelim 30binlik bisleti cehaletten 5000 lira diye ilana çıkarsa sakin 3000 e olur mu diye ölücü uyanıklığı yapmayın. Çünkü siz azcik daha bekleyeyim derken biri 6000 verir geçer.

Ben daha geçen 50 lira ile ilana çıktığım bir ürünü 75 liradan sattım üstelik kargoyu da alıcı ödedi. Sevine sevine. Naçizane tavsiyem, uygun buldunuz mu kaçırmayın.

Evet 2021 fiyatları vitrine çıktığına göre 2022 fiyat beklentilerini konuşma zamanı geldi. Öncelikle ikinci el bisiklet alırım ne alicam sıfır bisiklet diyenlere kötü haber. İkinci el havuzu, sıfır bisiklet alanlar bisiklet değiştirdikçe dolar. Ne kadar çok sıfır bisiklet satılır, ikinci el o kadar ucuzlar. Eğer çok şanslıysanız, boşanmış biri, daha önce evli olduğu kişinin süper bir bisletini sırf kızıp yok pahasına satmaya kalkarsa, diyelim 30binlik bisleti cehaletten 5000 lira diye ilana çıkarsa sakin 3000 e olur mu diye ölücü uyanıklığı yapmayın. Çünkü siz azcik daha bekleyeyim derken biri 6000 verir geçer.

Ben daha geçen 50 lira ile ilana çıktığım bir ürünü 75 liradan sattım üstelik kargoyu da alıcı ödedi. Sevine sevine. Naçizane tavsiyem, uygun buldunuz mu kaçırmayın.
geçen başımıza geldi bu durum bi oyun hesabı alırken :) arkadaşıma dedim al bu hesabı diye almadı kaçırdı :) sonraki ilanda da ölücülük yapma işte al kupon hesap bu diğer kaçan gibi, birisi daha fazlasını verir 2 güne bunuda alamazsın dedim :D aldığımız kişi sıkıştığı için satmış zaten muhtemelen öncekide öyleydi. Hatta 1 hafta önce aynı durum bende de oldu. bisiklete bütçe açabilmek için birazda (2250) 750 tl daha ucuza verdim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
geçen başımıza geldi bu durum bi oyun hesabı alırken :) arkadaşıma dedim al bu hesabı diye almadı kaçırdı :) sonraki ilanda da ölücülük yapma işte al kupon hesap bu diğer kaçan gibi, birisi daha fazlasını verir 2 güne bunuda alamazsın dedim :D aldığımız kişi sıkıştığı için satmış zaten muhtemelen öncekide öyleydi. Hatta 1 hafta önce aynı durum bende de oldu. bisiklete bütçe açabilmek için birazda (2250) 750 tl daha ucuza verdim.
Benim elimde ikinci el bir sürü parça aksesuar var satılmayı bekleyen. Bekletiyorum sırf bu yüzden. Beklediği yerde sıfır fiyatları uçuyor. İkinci ellere gün doğacak 2022 de.

@Mehmet Metin Levent
İlginç bir durum ama benimde geçen başıma geldi. Kondisyon bisikleti vardı bir tane hiç kullanılmayan. Yaw acaba ilgilenen olur mu diye koydum ilana. İlk 24 saatte en az on kişi mesaj attı, ilkinden sonraki dokuzuna başkasına söz verdiğimi söyledim ve ertesi gün hiç pazarlık yapmadan ilana koyduğum fiyattan sattım. Daha ilanı kaldırmadan 50 lira fazla vereyim diyen oldu.
Ekonomideki perişan vaziyet sanırım Türkiye de yavaş yavaş bir ikinci el kültürünün oluşmasına vesile oluyor.

O da olmuyor. kadro boyu uyan bir bisiklet buldum herşey tamam. son mesajı aynen şu şekilde attım. ".......Bey bisikletinizi çok beğendim. fiyat indiriminiz de güzel biraz daha inerseniz çok mutlu olurum. İnmezseniz de canınız sağolsun ben almak istiyorum. Bir bisikletçide buluşalım bakımlarını yapıp alacağım" cevap yok görüldü aldım sadece. Ayrıca ikinci mesajı da attım vaz mı geçtiniz diye ona da cevap yok :)
Barzonun biriymiş

Mükemmel bir pusucu tavsiyesi, bunu bi kenara yazdım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
@Mehmet Metin Levent
İlginç bir durum ama benimde geçen başıma geldi. Kondisyon bisikleti vardı bir tane hiç kullanılmayan. Yaw acaba ilgilenen olur mu diye koydum ilana. İlk 24 saatte en az on kişi mesaj attı, ilkinden sonraki dokuzuna başkasına söz verdiğimi söyledim ve ertesi gün hiç pazarlık yapmadan ilana koyduğum fiyattan sattım. Daha ilanı kaldırmadan 50 lira fazla vereyim diyen oldu.
Ekonomideki perişan vaziyet sanırım Türkiye de yavaş yavaş bir ikinci el kültürünün oluşmasına vesile oluyor.
Bizim forumun yavaş yavaş gerçekleri görmesini beklemek lazım. İkinci eli hala ikinci el gibi sanıyorlar. Halbuki bu o medeniyetine özendiğimiz ve aynı medeniyetsizliğe sövdüğümüz batıda bir kültür. Para biraz daha değersizleşsin bakalım.

@Mehmet Metin Levent

Maalesef ikinci el kültürü ekonomi kötüleştikçe değil, tam tersi ekonomi iyileştikçe oluşan bir kültür. Bu kültürün medeni ülkelerde bu kadar yaygın olması tesadüf değil. Temel amaç elindeki fazla eşyadan kurtulup evinde yer açmak, yenisini aldığında boşa çıkan ürünleri cüzi fiyatlardan elinden çıkarmak. Yani satın alma olacak ki eskisi boşa çıksın, fazlalık olsun, elden çıksın. Zaten buradaki niyet, o eşyayı satarken ondan para kazanmak falan değil, elden çıkarıp yer açmak.

Ama bizim gibi ekonomisi yerleri yalayan ülkelerde doğal olarak insanlar sahip olduklarını kolay kolay elden çıkarmak istemiyor, çıkaracaksa da ondan maksimum geliri elde etmek, hatta mümkünse para kazanmak istiyor. Çünkü yenisini alırken zorlanacağını aynı ürünü bir sonraki yıl aynı fiyata bulamayacağını biliyor, üzerine olası enflasyon oranını bindirmeye çalışıyor hesaplıyor kitaplıyor.

İşte bu yüzden isveç'de bir insan yolda yürürken aklında sadece o gün yapacakları, havanın durumu, ya da tatile nereye gitse gibi fikirler dolanırken, bizim kafamız bu ülkede işlemcisi çalışmaktan tavana vurmuş, fanları işlemciyi soğutmak için patlamak üzere bir bilgisayar kasası gibi çalışıyor. Bu araba üstüme su sıçratır mı, bu mal o kapıyı açar mı, şu herif kuyruğa kaynak mı yapıyor, yeşil yandı ama bu araba geçecek galiba, şu kaldırım taşının altında yağmur suyu var mıdır, basarsam ıslanır mıyım, vs vs vs. uzar gider.

Özetle herkes sahip olduklarının kıymetini bilsin, sevdiğine sarılsın :)

@dercan
Kesinlikle katılıyorum size. Evet ekonomileri çok güçlü ve iyi olan medeni ülkelerde ikinci el kültürü çok daha yaygın. Kanada, Hollanda ve Danimarka da yaşayan üç ayrı arkadaşıma belirli bir donanımdaki bisikletin yaklaşık fiyatını sordum. Amacım buradan daha makul bir fiyata getirip getiremeyeceğimi öğrenmekti. Üçünün de ilk sorduğu soru ikinci el mi sıfır mı oldu. Bu kültür o kadar yaygın yani. Hatta Kanada da yaşayanla doğa sporları malzemeleri üzerine konuşurken şöyle bir şey söyledi: "burada ben de dahil çoğu insan, aradığı bir malzemenin ikinci elini bulamazsa sıfırını alır"
Çok hoşuma giden bir kültür. Ama bizim burada bu kültürün gelişme dinamiği farklı olacak gibi. Yani bu işin mantığını içselleştirdiğimiz için değil, paramız sıfırına yetmediği için bu kültür oluşmaya başlıyor kanımca.

Pandemide dünya çapında imalat,hammadde,yarı mamul ve mamul mal tedariğinde oluşan sıkıntı ve uluslararası lojistik fiyatlarının artmasına ,ülkemizdeki anormal kur artışı ve reel yüksek enflasyon eklenince her türlü mala zam gelmesi kaçınılmazdı.Öyle de oldu.
Sonuç itibarı ile bazı markaların montajları yerli olsa dahi bileşenlerin tamamı ithal ve ithal mal tedariği zor ve son derece maliyetli.
Bunların bile iyi günlerimiz olduğunu düşünüyorum.
Hiç bir şey üretmeden her malı ithal eden ,ithalata bağlı bir ekonomide her gün bir öncekini aratır.

Ülke seçimini üretim ve ihracattan değil,inşaat ve ithalattan yana kullandı.
Ne yazık ki yapılacak bir şey yok.

Önceden bu başlıkta beklentimin %25-50 aralığında olduğunu yazmıştım.

Bisikleti aldığım yere bakıma götürdüğümde yeni listede %25 daha zamlı olacağını söylediler, ben de sevindim bayağı para kurtardım diye. Dün Carraro'nun yayınladığı fiyat listesine bakınca %80 zam yediğini görüp şok oldum. Gerçi bu seneyi beklersem kaliteli bir bisikletin yavaş yavaş hayal olacağını biliyordum, onun için elimi çabuk tuttum, yine de kabullenmek zor geliyor.

Edit: Bisikletin geçen sene ortasında ilk çıkış fiyatına göre zam oranı %100 bu arada.

İleri kapitalizmde orta sınıf ortadan kalkıyor. Yerinizi seçin. Ya üst sınıf ya alt sınıf. Ortası yok.

Bisiklet düşmanı bir ülkede üstüne birde fiyatlarla baş etmeye çalışıyoruz. Bugün bir gencin gelecek için tüm umutlarını bitirdiler. Üstüne 1 tane bisiklet alırım sahilde binerim diyen kişiye bile hayal kurdurtmuyorlar.

Gençler ne yapsın arkadaşlar, kötü alışkanlıklarından ve umutsuzluklardan belki bir bisiklet ile uzaklaşacaktı. Elinize sağlık böyle bir kuşağın tüm hayallerini çaldınız.

Geri