Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

2021 yılı için bisikletlerde zam beklentiniz

Bizi kıskanan Almanya'da fiyatlar yıllardır hemen hemen hiç oynamıyor. Böyle ülke mi olur kardeşim. :) O ne öyle! Fiyat dediğin artacak. Arada macera olsun yav!
:acpsnr::acpsnr::acpsnr:
Ülkece kafayı yemek üzereyiz. Geçen doktor arkadaşım bana ilaç olarak aç tv yi Δ Haber izle dedi. O kanalı izleyenlerde hiç sıkıntı olmuyormuş. Hiç bir şey hissetmiyorlarmış.
geçen mahalle marketimize gittim. adam youtube den a haberi açmış ülkemizin ürettiği silahları izliyordu. böyle böyle şarj oluyor insanlar :D

Scudo
geçen mahalle marketimize gittim. adam youtube den a haberi açmış ülkemizin ürettiği silahları izliyordu. böyle böyle şarj oluyor insanlar :D

Bizi kıskanan Almanya'da fiyatlar yıllardır hemen hemen hiç oynamıyor. Böyle ülke mi olur kardeşim. :) O ne öyle! Fiyat dediğin artacak. Arada macera olsun yav!
Ülkece kafayı yemek üzereyiz. Geçen doktor arkadaşım bana ilaç olarak aç tv yi Δ Haber izle dedi. O kanalı izleyenlerde hiç sıkıntı olmuyormuş. Hiç bir şey hissetmiyorlarmış.
Yerli milli ! adamlar bizi kıskanıyor siz hala onlara özeniyorsunuz :snzdglsn: eyyyy forumdaşlar kendinize gelin :D

Abiler yaklaşık 1 hafta sonra sınavım var ve sınavdan sonra yol bisikleti alacağım . Bisan gte almayı planlıyorum şuan. Ancak ikipedal isimli bir youtube kanalında 21 haziranda yüzde 10 zam geliyormuş bilgisini gördüm. Duyum alan var mı çok üzücü olacak benim için

Abiler yaklaşık 1 hafta sonra sınavım var ve sınavdan sonra yol bisikleti alacağım . Bisan gte almayı planlıyorum şuan. Ancak ikipedal isimli bir youtube kanalında 21 haziranda yüzde 10 zam geliyormuş bilgisini gördüm. Duyum alan var mı çok üzücü olacak benim için

Gönül ister ki o bisikleti sana hediye alayım...
Ama kabul edersen zam farkına kendimce destek olurum. :harika:

Üzülme genç arkadaşım...
Sınavına konsantre ol sen...

Gönül ister ki o bisikleti sana hediye alayım...
Ama kabul edersen zam farkına kendimce destek olurum. :harika:

Üzülme genç arkadaşım...
Sınavına konsantre ol sen...
Teşekkürler abi iyi dileklerin yeter

2018 den beri bütçe ve cari açık (ithalat ihracat) dengesi kontrolden çıktı. Hükümet , 2016 daki olaylar ve 2018 deki rejim değişikliği nedeniyle ekonomide hakimiyetini yitirdi. Bu ölümcül bir kısır döngüye dönüştü ilerde açıklayacağım. İlk darbe 2018 deki hızlı kur yükselişlerinden gelmişti. Mevcut kötü durumlara ilave berat albayrağın ekonominin başına gelmesi, hatırlanacağı üzeri doları zıplatmıştı. O yıllardan bu zamana kadar çok olay oldu faizler yükseldi düştü merkez bankası yönetimi çok kere görevden alındı seçim oldu ama bunlara rağmen hükümet kuru baskılamak için elindeki dolarları sattı. Yani başta dediğim gibi çok önemli bir konu olan bütçe, ve cari açık dengesi komple müdahale dışı haline geldi. Turizmden başka geliri kalmayan devletin, döviz çıkış kaynakları olan, ithalat yani tüketim malları ürünlerini baskılaması bu şartlarda gayet normal. Ve azalan ikame malların (bisiklet bilgisayar gözlük araba ithal ürünler yani) tüketimi düşse de, arzı daha çok düştüğü için fiyatları da otomatikman yükselme eğilimine girmiştir. İşte ölümcül döngü bu. sen ne kadar ithalat yapsan da fiyatlar düne göre daha da yüksek olacaktır. Bir de bunun üzerine enflasyon, kur farkı, artan vergiler ve pandemi nedeniyle dünyada düşen arz nedeniyle ülkemizdeki ithal ürünler hızla artmaya devam edecektir. Hatta en kötü claris setli bisikletleri bile 10000 TL den aşağı bulamayacağız en fazla 6 ay sonra.

Herhangi bir duyum veya bilgim yok ancak 21 Haziran'da gelmese bile,1 Temmuz'da gelecektir. Bir şeye çok ihtiyacım varsa gerekirse borç ile alma yoluna giderim zira her şeyin fiyatı akıl almaz biçimde artıyor. Sınavda başarılar dilerim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Duyum almadım ama büyük olasılıkla doğrudur. Zira Mosso ve Kron yüzde 10 ara zam yaptılar. Sırasıyla 20 ve 10 gün kadar önce. Dolayısıyla Bisan ın da eli kulağındadır.

(link)

267827 dosyayı görüntüle
Bende dolar endeksi ve TL arasında bize giren zamları şöyle özetleyim :) 2018 yılından 2020 Mart'a kadar DXY güçlenmeye başladığı için başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülke para birimleri bu süreçte değer kaybetti. Bu dönemde yapacak pek bir şey yoktu. Pandeminin başladığı Mart ayından itibaren yapılan QE(parasal genişlemeler) DXY'yi zayıflattı ve basılan paralar gelişmekte olan ülkelere girdi.

Tablodaki siyah beyaz mumlar DXY(Dolar Endeksi), mavi çizgi USDTRY.

=> Sarı kutudan önceki kısım Berat Albayrak dönemi. 2020 Mart ayından sonra DXY değer kaybetmesine rağmen Türkiye faizleri indirip para dağıttığı için aynı dönemde TL çok hızlı değer kaybetti. Yeşil kutu ile gösterdiğim kısım merkez bankasının dövizleri piyasaya sürerek kuru sabit tuttuğu dönemi gösteriyor. İşin kötü yanı yeşil kutudan sonra DXY değer kaybetmesine rağmen USDTRY hızlı bir şekilde yükseliyor.
=> Sarı kutu Naci Ağbal dönemi. DXY burada bir miktar değer kaybederken faiz artırımı yapıp piyasalara verdiği güvenle USDTRY aşağı çekildi. Burada önemli olan piyasaya verilen güvendi. Doğru işler yapıldığında kurun düştüğünü gördük.
=> Son kısım olan turuncu kutu Şahap Kavcıoğlu dönemi. DXY bir miktar artıp tekrar düşse bile Kavcıoğlu piyasalara güven veremediği için TL negatif ayrışarak değer kaybetmeye devam ediyor. Bu değer kaybı Martta göreve geldiği günden bugüne %20..

Dolar kurunda kritik eşikler tek tek aşıldı. Önümüzdeki süreçte bir şeyler yapılmadığı sürece özellikle yaz döneminde faiz indirimine gidilirse USDTRY 9,60 hedefine gitmesini bekliyorum. O da bugünden itibaren %10 değer kaybı daha demektir. Sonrası hakkında konuşmak için henüz erken. En kötü senaryo da şu, FED tapering konuşmaya başladığında DXY güçlenecektir ve 2023 yılı gibi FED'in yapacağı faiz indirimine karşı Türkiye'nin şuan yapacak hiç bir şeyi yok. İmkanı olan alacağını alsın ve değerli varlıklarla borçlanmasın derim hep. Geçen sene alacaklarımı ertelemeyip hepsini aldım ve takside bağladım. Taksitler bittiğinde ürünlere gelen %50 zamdan kurtuldum. Sonuç olarak kurdaki artış yüzdesi x 2 zam beklentim var.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Durmuyor durmuyor :acpsnr:
Mosso ve Kron dan sonra maalesef Decathlon da -sanırım- dün itibariyle yaklaşık yüzde 15 gibi bir zam daha yaptı. 105 setli Van rysel 9500 lira yerine artık 11000 😵. Gerçekten ekonomimiz uçuyor...

Acilen sabit kur rejimine geçilmesi gerekiyor. Zaten uluslar arası ekonomik bağlantılarımız çok zayıfladı. İhracat yok ithalat düşük bu kadar ekonomik hareketliliği minimumlarda gezerken bunu bir fırsat olarak görmeli ve kendi kabuğumuza çekilmeliyiz. Ta ki göstergeler iyileşip uluslar arası arenada sözümüzün geçtiği zamanlar gelene kadar. Sabit kurlar en azından uzun vadeye kadar riskleri minimize eder ve enflasyon da baskılanmış olur. Tabi dezavantajları da var ama bizim gibi ülkeler bu kura geçmeli, sonuçta Tayvan veya Güney Kore gibi değiliz.

Acilen sabit kur rejimine geçilmesi gerekiyor. Zaten uluslar arası ekonomik bağlantılarının çok zayıfladı. İhracat yok ithalat düşük bu kadar ekonomik hareketliliği minimumlarda gezerken bunu bir fırsat olarak görmeli ve kendi kabuğumuza çekilmeliyiz. Ta ki göstergeler iyileşip uluslar arası arenada sözümüzün geçtiği zamanlar gelene kadar. Sabit kurlar en azından uzun vadeye kadar riskler minimize edilmiş olup, enflasyon da baskılanmış olacaktır. Tabi dezavantajları da var ama bizim gibi ülkeler bu kura geçmeli, sonuçta Tayvan veya Güney Kore gibi değiliz.

Bunu yaparsak eğer bir süre sonra bir günde yüzde 50 yüzde 100 gibi oranlarla devaluasyon yeriz. Ayrıca piyasadaki doları bu fiyattan alır götürürler bugünkü durumdan bile daha kötü durumda kalırız. Ha eğer satışa kısıtlama gelirse bu seferde çift başlı kur sistemi oluşur. 90larda Çiller zamanında denendi ve sonuç devalüasyon oldu. Turkiye'nin tek kurtuluşu farklı bir yönetim, farklı bir hikaye, farklı bir anlayış.

Tek yapılması gereken adaletin teminidir bana göre. Adalet olursa liyakat olur, liyakat olursa her alanda alanında iyiler söz sahibi olur. Mesela ehil kişiler eğitimde söz sahibi olursa yetişen kişiler kaliteli olur ve katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkar. Üretim, özellikle katma değeri yüksek üretimde ne kur etkiler ne ambargo. Ortalama son 400 senedir bu coğrafyanın en büyük sorunu adaletsizlik, o yüzden ileri gidemiyoruz.

Tek yapılması gereken adaletin teminidir bana göre. Adalet olursa liyakat olur, liyakat olursa her alanda alanında iyiler söz sahibi olur. Mesela ehil kişiler eğitimde söz sahibi olursa yetişen kişiler kaliteli olur ve katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkar. Üretim, özellikle katma değeri yüksek üretimde ne kur etkiler ne ambargo. Ortalama son 400 senedir bu coğrafyanın en büyük sorunu adaletsizlik, o yüzden ileri gidemiyoruz.
Ama baştaki partinin adı adalet ve kalkınma????

Geri