Meksika'dan selamlar arkadaşlar. Ben yaklaşık 2 buçuk yıldır Meksika'da (Toluca) yaşıyorum. Size burdaki bisiklet piyasasından bahsetmek istiyorum. Avrupa, Amerika-Kanada pazarı dışında bir ülkeden alım gücü, zam, vs. konularında fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar olabilir. Meksika genel olarak Türkiye ayarında ekonomisi olan bir ülke. G20 ülkeleri arasında 14. büyük ekonomiye sahip. Yani Türkiye'den bir tık daha iyi sayılır. Burda pandemi dolayısıyla ekstra bir enflasyon artışı olmadı. 2 yıl önce aldığım yağ, süt, yumurta, ekmek, mısır, peynir, et, vs. ne ise şuan da aynı fiyatlarda (yaklaşık yüzde 2-3 artış var o da normal enflasyon seviyesi). Gördüğüm kadarıyla fahiş zamlanan tek sektör bisiklet sektörü burda. 2 yıl önce 9300 peso (yaklasık 450 dolar) ya aldığım Specialized Rockhopper 29R, şuan 14000 peso (700 dolar). O da hidrolik yerine artık mekanik disk frenli olarak geliyor. Yanı yaklaşık yüzde 35-40 zamlanmış ki burda bu inanılmaz bir artış. Ben de bu yüzden gidip sıfır, toplama bir bisiklet aldım. Kadro bir Brezilya markası olan Gonew, jantlar Alex Rims MD23, maşa burda Rock shox muadili olan iyi bir marka Vital, Shimano hidrolik fren vs. Yani demek istediğim sadece Türkiye'de değil, burda da aşırı arttı bisiklet fiyatları. Sizler gibi bende "attan inip eşeğe bindim" resmen. Ayrıca şunu da eklemek isterim; Türkiye 'de sizler daha avantajlısınız buraya göre. Çünkü gerçekten montaj da olsa birçok yerli markamız var. Bu yüzden orda çeşit daha fazla. Burda adam akıllı hepi topu 3 marka var (Benotto, Alubike ve Belford). Onlarında birisi sadece Mtb üretiyor. Daha bugün bir matara kafesine (Pro PRBC0029) 400 peso (20 dolar) verdim. Aynı ürün Türkiye' de şuan 100 tl civarında. O da yaklaşık 11 dolar yapar.
Lafı çok uzattım, kusuruma bakmayın. Ana vatana tekrar selamlar. Iyi pedallamalar arkadaşlar