Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

22 - 24 Mayıs 2009 NEVŞEHİR K.A.P. Yol Yarışları

Aytaç Biber

Forum Bağımlısı
Tepki
2.062
Sezonun 5. yol yarışı 22 - 24 Mayıs tarihleri arasında bu hafta Nevşehir' de koşulacak.

Yarışma programı ile ilgili genel bilgiler Federasyon sitesinde olmakla birlikte buradan da yaınlamakta fayda var.

Bilgiler Türkiye Bisiklet Federasyonu Resmi Sitesinden alıntıdır.

1. Yarışmanın teknik toplantısı 21.05 2009 tarihinde saat 17:00’da yapılacaktır.

2. Yarışmalara Tüm Kategorilerdeki Kulüp takımları ve ferdi lisanslı sporcular katılabilecekler.

3. Yarışmalarda ;

a. Yarışmalara katılacak olan sporcuların harcırahları;

— Yol Yarışları baz alınarak Büyük Erkek ve Büyük Bayanlarda %15 diğer kategoriler de ise %20 zaman barajını aşan sporcuların tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.

— Sadece kriteryum olan müsabakalar da ise yarışmaya katılıp yarışmayı bitiren sporcuların tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.

(Yönetim Kurulunun 09.05.2008 tarih 4 no lu kararı)

b. Her beş kategoride toplam 2-4 sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenörüne (veya idarecisine); 5 ve daha fazla sporcusu harcırah almaya hak kazanan ilin veya kulübün 1 antrenör ve idarecisine, harcırahları (a) bendinde belirtilen sayıları aşmamak kaydıyla merkezi ödeme şeklinde yapılacaktır.

c. Kulüplere ya da ferdi sporculara yapılacak harcırah ödemesinde esas alınan kafile listeleri yarış komiserine imza attırılacak, kafile listesi olmayan kulüp ya da sporcu müsabakaya giremeyecektir. Aynı zamanda harcırah ödemesinde esas alınan bordrolar teknik toplantıda dağıtılacak olup imzaların müsabakanın ilk gününde Federasyon yetkililerine teslim etmek zorundadırlar. Yarış mahallinde bordro vermeyen kulüp ya da ferdi sporcu ya harcırah ödemesi yapılmayacaktır.

d. Antrenör ve İdareci Yarışmanın Teknik Toplantısında kayıt masasında, hakemlere kimliklerini göstererek imzalarını ibraz edeceklerdir. İmzalarını ibraz etmeyen antrenör ya da idareciye harcırah ödemesi yapılmayacaktır.

e. Sırt numaralarını 2009 sezonunda Federasyonumuz tarafından verilen numaralar kullanılacaktır.

f. Kulüp Takımları bulundukları ilin, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden onaylı kafile listelerini ve sporcuların 2009 sezonu vizeli lisanslarını teknik toplantıda yarış komiserine vereceklerdir. Kafile listeleri harcırah ödenmesine esas olacaktır.

g. Milli Takım kıyafetlerinin yarışma öncesi (antreman) , yarışma sırasında ve sonrasında giyilmesi yasaktır.

h. Kulübe ait harcırah ödemesi yapılacak kişinin kulüp başkanlığı tarafından mutemet tayin edildiğine dair ve kişinin de hesap bilgilerini banka dökümü olarak alarak getirecektir.

4. Ayrıca ;söz konusu yarışlara katılacak idareci ve sporcular yarışlara gelirken varsa sosyal güvenlik belgelerini (Bağ-Kur,Emekli Sandığı,SSK) getireceklerdir.

YARIŞMANIN ADI : Nevşehir Yol Yarışları

YARIŞMANIN YERİ : Nevşehir

YARIŞMA TARİHİ : 22-24 Mayıs 2009

YARIŞMA TALİMATI :

· Kulüp sporcuları, kulüplerini temsil eden (tek tip) formalarıyla yarışacaklardır. Uygun forma ile yarışa hazır olamayan takımlardan kulüp idarecileri sorumlu tutulacak, uygun forması olmayan sporcular takım puanlamasına alınmayacaklardır.

· Yarışmalarda ihtar alan İdareci, Antrenör, Sporcu ve takımların alacakları veya aldıkları puanlardan (5) puan silinecektir.

· Teknik toplantıya (geçerli mazereti olmadan) katılmayan, onaylı listeleri ile 2009 sezonu vizeli lisanslarının aslı olmayan kulüp takımları veya ferdi sporcular yarışmalara alınmayacaktır. Sporcu lisanslarının fotokopisi yada faksları kabul edilmeyecektir.

· Yarışmalarda sporcuların kask takma mecburiyeti vardır.

· Yarışmalar UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonunun geçerli Yönetmelikler çerçevesinde koşulacaktır.

· Genç Erkek kategorisinde,dişli statüsü 52*14 =7,93m (yedek jantlar dahildir.)

· Yıldızlar dişli tahdidi daha öncede toplantıda belirtildiği gibi 52x16 (6.94 mt)

· Genç Bayanlarda dişli statüsü 52*14 =7,93m (yedek jantlar dahildir) olacaktır. Genç Bayanlarda 1989 ve sonrası doğumlular yarışabileceklerdir.

· Sporcular gerektiğinde kontrol edilmek üzere nüfus cüzdanlarını yanlarında bulunduracaklardır.

· Yarışmaların bitiminde sporcu-idareci-antrenör tarafından verilen dilekçeler yarışma anında yetkili kurullarca değerlendirilip, gerekli cezaları verilecek olup, dilekçelerin işleme alınabilmesi UCI kuralları gereğince kafile sorumlusu tarafından 30.YTL’nin dilekçe ile beraber Federasyon yetkilisine verilmesi halinde dilekçe işleme alınacak olup haklı olanların parası iade edilecek olup, haksız olanların parası Türkiye Bisiklet Federasyonun 6299141 nolu Garanti Bankası hesabına gelir olarak kaydedilecektir.

· Yapılacak her yarış sonunda ilk üç sırayı alacak sporculara madalyaları Federasyonumuz tarafından verilecektir.

· Yarışmalarda sakatlanarak devam edemeyeceği doktor raporu ile onaylanan sporcularla Teknik Kurul, Hakem Komitesince onaylı, teknik arızası bildirilen sporculara (Teknik Komite Kararı ile) sıralamada yer almaları ve Federasyonumuzca ödeme yapılacak, kontenjanı aşmamak kaydıyla harcırahları Federasyonca ödenecektir.

· Harcırah ödemelerinde Yol Yarışları baz alınacak olup Büyük Erkek ve Büyük Bayan kategorilerinde %15 diğer kategorilerde ise %20 zamana barajını aşan sporcuların tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.

Müsabaka programı sadece kriteyum,’dan ibaret ise müsabakaya katılıp müsabakayı bitiren sayının tamamına harcırah ödemesi yapılacaktır.

· Bu talimatta yer almayan konularda karar alma yetkisi Federasyon Başkanı veya yetki vereceği kişiye aittir.

ÖNEMLİ NOT: YILDIZ ERKEKLER KATEGORİSİNDE “KULÜPLER ARASI PUANLI “YARIŞLARA YILDIZ A KATEGORİSİ ( 93-94 DOĞUMLU) YILDIZ SPORCULAR KATILABİLECEKTİR. YILDIZLARDA DİĞER YAŞ GRUPLARI İSE SADECE YILDIZLAR GRUP YARIŞLARINA KATILACAKLARDIR.

Merkez Hakem Kurulundan Duyurulur…

Nevşehir ilinde yapılacak olan Puanlı Nevşehir Yol Yarışlarında görev alacak hakemler aşağıdaki gibidir.

1) Kerim DEMRİBAĞ Yarış Komiseri

2) Bülent AYDİLEK Hakem

3) İdris PALA Hakem

4) Yaşar GÜMÜŞ Hakem

5) Hasan SAĞLAM Hakem

6) Kadir OR Hakem

7) Yasin SOYUYÜCE Hakem

8) H.Hüseyin DENLİ Hakem

9) Ali OĞUZHAN Hakem

Söz Konusu yarışın toplantısı 21 Mayıs 2009 tarihinde saat 17:00’da Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yapılacaktır.

21 MAYIS 2009 PERŞEMBE:

17:00 Teknik Toplantı / GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ TOPLANTI SALONU

22 MAYIS 2009 CUMA:

09:00 Büyük Erkekler Yol Yarışı: 110 km

Start-Finiş : Nevşehir Hükümet konağı önü,Niğde yolu,Kaymaklı,Derinkuyu,Gölcük

Dönüş : Gölcük geçildikten sonra ilk dönüş noktasından dönülecek ( 55 km)

14:00 Genç Erkekler Yol Yarışı: 84 km

Start-Finiş : Nevşehir Hükümet konağı önüNiğde yolu,Kaymaklı,Derinkuyu,Agcaşar

Dönüş : Ağacaşar Köyü geçildikten sonra ikinci dönüşten ( 42 km )

23 MAYIS 2009 CUMARTESİ

09:00 Yıldız Erkekler Yol Yarışı: 60 km

Start-Finiş : Nevşehir Hükümet konağı önü,Niğde yolu,Kaymaklı,Derinkuyu çevre yolu

Dönüş : Derinkuyu çevre yolu 2. Işıktan dönülecek( 30 km)

12:00 Büyük Bayanlar Yol Yarışı: 60 km.

12:03 Genç Bayanlar Yol Yarışı: 50 km.

Start-Finiş : Nevşehir Hükümet konağı önü,Niğde yolu,Kaymaklı,Derinkuyu çevre yolu

Dönüş : Derinkuyu çevre yolu 2. Işıktan dönülecek( 30 km)- Derinkuyu Mevkii ( 25 km)

15:00 Master Erkekler Yol Yarışı: 60 km

Dönüş : Derinkuyu çevre yolu 2. Işıktan dönülecek( 30 km)

24 MAYIS 2009 PAZAR:

09:00 : KRİTERYUM YARIŞLARI

Kiriteryum yarışları saat 9:00 da başlayıp yarış bitiiminde diğer yarılar başlayacaktır.

Saat 9:00 Büyük Erkekler : 36 km (10´3000m)

Akabinde Genç Erkekler : 24 km (8´3000m)

Akabinde Yıldız Erkekler : 18.0 km (6´3000m)

Akabinde Büyük Bayanlar : 18.0 km (6´3000m)

Akabinde Genç Bayanlar : 12.0km (4´3000m)

Akabinde Masterlar : 18.0 km (6´3000m)

Kriteryum yarışları borsa kavşağından başlayıp,sanayi kavşagından dönülerek tur şeklinde yapılacaktır.1 tur 3000 metredir.

Not: Kriteryum yarışı ile ilgili start saatleri ve diğer olabilecek değişiklikler teknik
toplantıda ayrıntılı olarak bildirilecektir.

14:30 Ödül Töreni

Scudo
hava su an itibari ile 3 gün yagmurlu görünüyor zaman zaman sert rüzgarda mevcut ona göre hazırlıklı gelmenizi öneririm. otel ayarlamayan arkadaslar için nevsehirde otel sayısı fazla degil dün baska bir arkadas için telefonunu buldugum otelleri yazacagım ben konusmadıgım için fiyat yazamıyorum yer buldugunuz yerde kalmanızı öneririm.

0384 2143525 zümrüt otel

03842143545 safir otel

yarısacak arkadaşlara başarılar.

ödül madalya;) biz şu anda nevşehirdeyiz parkur alanya'yı andırıyor yer yer fınısh hafif inişte sayılır rüzgar çok hava sıcak bugün yağmur yağdı genede piştik biz ona göre hazırlıklı gelin

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Nevşehir e vardık, yağmur yağdığı antrenmana çıkamadık, biz de Göreme peri bacaları, müzeler, Zelve vs gezdik tozduk :) Kalacak yer bilgileri Bora Tirki ye iletilmiştir ;)

Perşembe akşamı İstanbul'dan yarışa gidecek olan varmı?Ben Metro turizmden 22:00 arabasına bilet aldım.Perşembe akşamdan gidecek olan varsa birlikte gidelim.

cuma akşamı yola cıkıyoruz

• Beğen
Tepkiler: Pelin
inşa bol reism hata güzel bir yarış videsou çekilir de izleriz bizlerde

Arkadaşlar aslında bende bunları çok istiyorum en iyi makinalarla en iyi görüntüleri çekip sizlere yansıtıyım hatta tüm dünya izlesin fakat şimdi orda motor kiralayıp çekmek başka arabadan camdan çıkıp çekmek başka birde araba bulabilme korkusu başka burdan ciddi sponsorlara sesleniyorum para verin demiyorum olabilecek imkanları bizlere açın lütfen saygılarımla....

Yarışın ilk etabını Niğde 'nin Gölcük Kasbasında takip eden tek Niğdeli bisiklet sever benim. Fotoğraflarını da çektim de yüklemesini bilmiyorum. Sadece ben askerler ve polisler vardı. Niğde'den kimsenin haberi bile yoktu. Yine de Nevşehir'deki yarışları takip etmeye gayret edeceğim.

@ikidiriki

Arkadaşım ben geliyorum cumartesi sabah ordayım beni bulursan yüklemen konusunda yardımcı olurum seve seve....

Elimden geleni yaparım. Şu foto yüklemeyi ben de öğrenmiş olurum hem.

kriteryum yarıslarının saatinde bir degişiklik söz konusumu bilgisi olan varmı.

@Şerif Şentürk

hiç bir yerde bulmasın kardeş burası nede olsa türkiye ama futbol 3 lik son gurup maçlarının resimelrini istersen her yerde her an bulabilirisn

Geri