Scudo Sports

250-300TL Civarı Bisikletler (Yardım)

Mr. Biggs

Üye
Tepki
33
Merhabalar,
25 yaşında biri erkek biri bayan iki arkadaşım bisiklet almak istiyorlar.
Daha önceden bisiklet tecrübeleri yok.
250-300 lira civarında bir bütçeleri söz konusu.

Sizce ne alabilirler?
Bianci bölümüne açtım konuyu ama diğer markalardan da olabilir, model ismide verebilirseniz sevinirim.
Ayrıca bisikleti alırken bilhassa dikkat etmeleri gereken hususlar var belirtirseniz, ona göre aktaracağım bende arkadaşlarıma..
Teşekkürler.

Scudo
@Mr. Biggs

Boylarına göre almaları lazım.

Bakın bendede 250 ytl bütçe vardı. Ben salcano aldım. güzel bisiklet iyi.

Umit ve Salcanonun modelleri var. Ama eğer 400-430 ytl bütçeye çıkabiliyosalar. Daha iyi olur.

Boylarına göre derken...?
Yetişkin insan ikiside, herhangi bir engelleri yok.
TR ortalaması boy ve kilo'dalar, neyse gereksiz oldu.
İlk mesajdan anlaşılmıştır zaten..

Marka ve model bilgisi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Bisiklette tıpkı ayağınıza giydiğiniz ayakkabı gibidir. Nasılki yanlış bir numara ayakkabı aldığınızda ayağınızı sıkar veya tam tersi bol gelir ve size eziyet verirse, bisiklette böyledir. Vüzut ölçülerinize göre doğru seçilmiş bir bisiklet almassanız hatanın büyüklüğüne göre eğlenceden çok eziyete bile dönüşebilir. Birde Türkiye ortalaması boyları var demek ne demek onuda anlayamadık!

Eğer bir kullanıcının vücut ölçüleri için uygun olan kadro boyu 54cm ise o kullanıcı tutup 58 yada 60cm bir kadro aldığında bisiklet ona çok büyük gelecektir. Kontrolde zorluk yaşayacak, bisikletin üzerinde çok yatacak, sürerken zorluk çekecek, bel, bacak ve kalça ağrıları yaşayacaktır.

Genelde büyük marketlerde, beyaz eşyacılarda, sağda solda satılan bisikletler basmakalıp tek bir ölçü ile piyasaya sürülür. Çok uzun boylu yada çok kısa boylu biride olsa sürebilsin mantığı ile. Yani bu bisikletleri spor yapmak amacı ile süremezsiniz. Çünki bu yönde kullanmaya kalkıp hafif yada ağır antremanlar yaptığınızda yüksek ihtimal bisikletin hiçbir ölçüsü vücudunuzla uyuşmayacağı için yukarıdada bahsettiğim ağrılar ve zorlanmalar ile karşılaşacak en fazla 1 yıl sonra kaldırıp bi köşeye atacaksınız yada artık sadece bakkala giderken üstüne bineceksiniz.:) Bunları üretenler aslında gerçek bir bisiklet üreticisi olmadıkları için kullanıcılarınada farklı, alıcıya uygun kadro boyu seçenekleri sunmazlar.

Bisiklet alırken, vücut ölçülerine göre doğru bisiklet ölçüsü seçmek için aşağıda linki bulunan siteyi kullanarak vücudunuza uygun ölçüde bir kadronun nasıl olması gerektiğine ulaşabilirsiniz.

(link)

Bu arada 300ytl bütçe iki bisiklet içinse durum çok zor. Bu fiyata doğru dürüst bir bisiklet alamazlar. Ama tek bisiklet içinse Sedona, Geotech gibi markaların bisikletleri var. Tabi bisiklet için bence daha iyi bir bütçe ayırmak daha hayırlı. Hele insanların basit bir cep telefonuna bile ortalama 500-1000 ytl verdiklerini düşünürsek...

Geri