Scudo Sports

27X1 1/4 jant seti yerine 700c kullanılabilir mi?

Tepki
10
İsim
zafer
Bisiklet
Diğer
bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa çok memnun olurum.

Scudo
Eğer lastik çevresinden gidersek, senin lastiğin çevresi kataloğa göre 216 cm civarı. 700C de bu değere yakın ve altında olan modeller çatalına sığacaktır diyebiliriz.
Yani 700x32-28-25-23 kullanılabilir.

Fren ayarı nasıl olur, ayar mesafesi kurtarır mı bakmak lazım. (V fren olduğunu varsayarak)

Böyle bir değişim yapıyorsanız; jantın kadroya, dış lastiğin janta, iç lastiğin de dış lastiğe uyması gerek.

27" jantın çapı 630mm'dir, 700c'nin ise 622. Yani 700c jant sorunsuz sığar, ama fren pabuçları 4mm yukarıda kalacaktır. Fren pabuçlarını 4-5mm aşağı gelecek şekilde ayarlayabiliyorsanız, jantınızı değiştirmenin sorun olmayacağını düşünüyorum. Yalnız bu konuda çok dikkatli olmak gerek, fren pabucu yukarıda kalır ve yarım milimetresi bile lastiğe değerse en fazla birkaç yüz kilometre gittikten sonra dış lastiği yararsınız.

Eski dış lastikleriniz, büyük gelecekleri için yeni janta büyük ihtimalle olmayacaklardır. Biraz zorlayıp uydursanız bile bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmem; lastiğiniz aniden patlar ve bir anda havasız kalırsa, lastik janttan kurtulup çok ciddi tehlike yaratabilir. Mevcut lastiğinizin genişliği olan 1 1/4 inç yaklaşık olarak 32 milimetreye karşılık gelir, gene aynı kalınlıkta dış lastik kullanacaksanız iç lastiğinizi değiştirmenize muhtemelen gerek olmayacaktır. İç lastiğinizin üzerinde hangi genişlikte dış lastik ile kullanabileceğiniz yazar zaten.

Değiştirebilirsin tek sıkıntı fren pabuçları onlarıda aşağı yukarı ayarından ayarlayabilirsin...

Fren bacakları Shımano BR-R451 fren papuçları diğer modellere göre biraz geniş ve kalın gerekirse papuçları değiştrmek sorunu çözer diye düşünüyorum. restore ettiğim sarda yarış bisikletinde kendi jantları pas içinde olduğu için böyle bi arayışa girdim herşey tamam ama jant meselesi çok karışık ve öyle pat diye jant bulamıyosunuz. herkese çok teşekkür ederim .

@zafer bakırhan selam, ayni konuyu bende merak ediyorum. Uygun cant bulabildin mi. Sonuc nasil oldu. Ruble ile ilgili problem yasadin mi?

Merhaba. Son durum ne oldu acaba? Bende de aynı sorun var ve piyasada 27 1 1\4 sac jant bulmak imkansız bulamıyorum.Var ama onlarda alüminyum olduğu için parlak değiller ve bisikleti gerçekten görünüş olarak çok etkiliyor.

bendede ayni durumu yasiyorum 27 jant bulamiyorum .onun yerine ne alirsam uygun olir

Arada 7mm fark var 700c ile başkasından bulup deneme yap olur gibime geliyor ama aradaki denge bozulacağı için ön ve arkayı değiştirmek gerekecek tabi olursa

Benim bir sorum olucak 27 jantım var ve buna 28 jant veya 700c jant dış lastik takmayı düşünüyorum sizce uyarmı yoksa cokmu küçük gelir?

@Harun.m
Fren kolları yetişmiyor. Özel uzun kollar almak lazım ya da fren delikleri için özel aparat yaptırmak.

@Harun.m Aynı olmaz olsada lastik zarar görür 27 lastik al devam et derim ben

Geri