Hüseyin Kara
Aktif Üye
- Tepki
- 129
- Bisiklet
- KTM
26 nın ani manevra kabiliyeti 29 larda o kadar yok. Belki alışkanlık diyebilirim ama 29 kullanınca bigfoot gibi geliyor kocaman tekerler. Ben ısınamadım, biraz ticari geliyor, 26 lar pazarı doyduktan sonra önce 27.5 sonra 29, her şey ona göre değişti. Kadro geometrisi, maşa, jant, frenler, bir dolu yedek parça ve aksesuar kombinlendi birden.Önemli bir dağ bisikleti konusu, hortlatalım hadi.
26" arayıp bulamayınca hadi 27.5" olsun bari dedim ama olmadı. Kadrosunu oldukça beğendiğim bir model orta boy kadroda 29" lastiklerle geliyordu, böyle olunca zorunluluktan 29" almış oldum. İyiki de almışım, bundan sonra 29" altı dağ bisikleti kullanmam. 27.5 inç yavaş yavaş piyasadan silinecek gibi, çoğu markada sadece boyu kısa olanlar için sunulan bir seçeneğe dönüştü.
Öyle oldu bile maalesef. Xc zaten malum da enduro DH fr trail gibi disiplinlerde de en azından ön 29 oluyor artık. Small medium bazen ön arka 27.5 oluyor sadece. Bazıları da öne 29 arkaya 27.5 seçeneği sunuyor. Ona da mullet diyorlar. Bundan bi' 15 yıl önce ön 26 arka 24 şeklinde oluyordu, artık ön 29 arka 27.5 şeklinde oluyor.Önemli bir dağ bisikleti konusu, hortlatalım hadi.
26" arayıp bulamayınca hadi 27.5" olsun bari dedim ama olmadı. Kadrosunu oldukça beğendiğim bir model orta boy kadroda 29" lastiklerle geliyordu, böyle olunca zorunluluktan 29" almış oldum. İyiki de almışım, bundan sonra 29" altı dağ bisikleti kullanmam. 27.5 inç yavaş yavaş piyasadan silinecek gibi, çoğu markada sadece boyu kısa olanlar için sunulan bir seçeneğe dönüştü.
Evet, özellikle kadro konusu çok etkilendi. Zamanla alışılıyor gibi, kısa boylu iseniz 29" kontrol konusunda sorun olmaya başlıyor.26 nın ani manevra kabiliyeti 29 larda o kadar yok. Belki alışkanlık diyebilirim ama 29 kullanınca bigfoot gibi geliyor kocaman tekerler. Ben ısınamadım, biraz ticari geliyor, 26 lar pazarı doyduktan sonra önce 27.5 sonra 29, her şey ona göre değişti. Kadro geometrisi, maşa, jant, frenler, bir dolu yedek parça ve aksesuar kombinlendi birden.
Yukarıda 29" altı kullanmam derken 100 milimetreye kadar ön süspansiyonu bulunan bisikletlerden bahsetmiştim. 29'u çok sevmeme rağmen sert araziye girdiğimde üst borunun yüksekliği sıkıntı olmaya başlıyor. 1.71 boyundayım, benim gibi kısa boylu kullanıcılar için alın borusunun üst boruyla birleştiği kısım çok yüksekte kalıyor.Öyle oldu bile maalesef. Xc zaten malum da enduro DH fr trail gibi disiplinlerde de en azından ön 29 oluyor artık. Small medium bazen ön arka 27.5 oluyor sadece. Bazıları da öne 29 arkaya 27.5 seçeneği sunuyor. Ona da mullet diyorlar. Bundan bi' 15 yıl önce ön 26 arka 24 şeklinde oluyordu, artık ön 29 arka 27.5 şeklinde oluyor.
27.5 jant hayır.Kontrol konusuna olabildiğince kısa gidon boğazı kullanmak fayda sağlamıyor mu?
Merhaba, şimdi bu çiftli Ayna kol dağ bisikleti 29 inç olanından almayı düşünüyorum fakat hiç kullanmadım düz yolda normal hız yapabiliyor mu, yokuş çıkarken arka dişleler büyük olduğu için sıkıntı olmaz, tek yaprak aynakol mtb yarışçıları için sanırım, 2*10 aynakol olandan almak istiyorum, tecrübeli arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim, teşekkürler.
Bence bisiklet size yalis jant seti ile gelmis olabilirmi? Ön mesela 26" ve arka 28" olarak TT Bisikletleri olur ama ön 27,5 ve arka 29 MTB olmaz, sahsen ben hic görmedim ve duymadim. Bissan haric baska markada varsa görmek isterim.Benim bisan mtx 7800 ön 27.5 arka 29 olarak geldi. Bundan hiç memnun değilim. Sebepleri ise aynı ölçü ön arka lastik bulmak zor. Jantları yenileyeyim diyorum. Bu seferde maşayı da değiştirmek gerekiyor. En makul çözüm arkaya öne jant ördürüp 27.5 yapıp keyfime bakmak
gerçekten de bir hata olmalı. Mullet denen konfigürasyonda ön daha büyük çapta olur ama bu pek yaygın değil, farkında olmadan almanız zor. Bisan'ın böyle egzotik işlere girmesi de pek olası değil. Nasıl becermişlerse yanlış toplamışlar.Benim bisan mtx 7800 ön 27.5 arka 29 olarak geldi.