77 model amca olarak aranizdayim. Gecen yaz bitiminde bir arkadasin gaziyla 30km kadar surmeyle basladi maceramiz. Surdukce suresi geliyor insanin. Arabalarin aralarindan fıttırı fıttırı gecerken, ccukken hissettigim ve coktan unuttugum o duyguyu tekrar hissedince, hemen gidip bir mtb aldim.
Yalniz bisikletin olayi cok degismis. Her amac icin farkli bisikletler gelistirmisler. Ilk buna sasirdim. 2 ay gecmeden mtbnin lastikleri cok kalin, bana gore degil diyip 1.50 lastiklerle degistirdim. 2,3 ay bu ince lastiklerle surdukten sonra baktimki kesmiyor, mtbmi satip butceme gore bir yol bisikleti aldim.
Sadece lastik degilmis olay. Kadro yapisi ve malzemesi buyuk onem tasiyomus. Bunu anlamam cok uzun surmedi. Ama yaz bitimine denk geldigim icin havalar cok soguyuncada butun hevesim kursagimda kaldi. 5 derecelere kadar surdum ama yinede. Yaklasik 3 ay kadar binemeyince hevesim kacar diye bekledi arkadaslar ama tam tersi oldu. Havalarin isinmsiyla birlikte hemen dustum yollara. Bu seferde bu lanet korona patladi.
Hafta ici calisiyoruz hafta sonuda genelde yasak oluyor yine hevesimiz kursagimizda kaldi. Simdilik haftada 2 kere cikabiliyorum. Tek cikiyorum genelde. Yeri gelmisken millet grup halinde geciyo yanimdan. Kimdir bunlar nerden basliyolar nasil bulusuyolar onuda ogrenicem az kaldi.
Simdilik gencler yanimdan "kolay gelsin" diyip vizir vicip gidiyolar yetisemiyorum. Ama az kaldi yetisicem size gencolar.
Suan aksamlari isten yorgun argin geldigim icin ancak 40 km civari yol yapabiliyorum. Ortalama 25-28 km hizla. Yokuslar cok zorluyo. Ozellikle eyupten bayrampasaya giderken.
Kendi basina olunca insan sikiliyo biraz. Ama bende kendime sardim. Ortalamami yukseltmeye calisiyorum.
Istanbul Bayrampasada yasiyorum. Bayrampasada once zeytinburnu sahile iniyorum. Sonra sahil yolundan kabatasa kadar gidip donuyorum. Bu guzergahta katilabilcegim grup varsa, gunlerimi onlara gore ayarlayabilirim. Simdilik bu kadar