Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

35 yaş üstü bisiklet kullanıcıları

Yahu ağalar siz zaten iki teker motora alışkınsınız. Çok bir değişiklik olmaz ya benim gibi tırcılar napsın. Alışkanlık olmuş Uzun samsun arıyoruz. :bsmagryr:
@İki teker bir dünya 8409 evet bu melun hastalık bir çok canı yaktı, ekonomiyide kötü etkiledi. Karamsarlığa kapılmamak lazım bu yaşa kadar neler gördük. Kiloyu dert etme iki pedalla düzeliyor.
@Adem Tırpancı 33 den sonra evlendik. İşin güzel tarafı 9 ve 6 yaşındaki çocuklarda iyi bisikletçi maşallah. Büyük oğlanla kış aylarında 400 km ortalama yaptık. Küçük bana kızıyor heppp sen sürüyon diye. Bisikletle çocukların seviyesine inebiliyorum. Bu da bu işin bir güzelliği.
tebrik ederim abi iyi dileklerin için teşekkür ederim inşaallah her şey yoluna girer Allah iki evladınıda sana bağışlasın :)

Scudo
@erman35 36 yaşında bisiklete başlamak neden gecikmek olsunki...ben 50 de başladım ve hiç aklıma bile gelmedi acaba yaşım uygunmu filan diye...siz biraz erken başlamışsınız bu yaşlılık moduna..😁..ben size birşey söyleyim darılmayın ama, @Süper Dede mümtaz abi (62) sizden inanın daha genç..ben keza öyle..🤣..bende 2 de büyük hacim motor var...hatta kızmasınlar yönetim, birini paylaşayım..buna yaşlı biner mi?..😉
226588 dosyayı görüntüle
Darılmak olur mu laflıyoruz sonuçta;)
Benim anlatmak istediğim keşke erken başlasaydım da daha çok sele üstünde dursam pişmanlığım bu ama olsun dediğiniz gibi daha çok katledilecek yol var sağlıklı günler bizlerin olsun

Ve muhtemelen bu jenerasyonun çoğu da bekârdır 😅
Zaman zaman "niye evlendin la" diye kendimle karşılıklı bakıştığım oluyor.
Aha şöyle; :snzdglsn:.
Sonra ben beni yeniyorum ve evlenmesem şu an elimdekilere sahip olamazdım diye düşünüyor ve bir bakış atıyorum.
Aha şöyle; :krnz:
Daha iyi olacağımı düşünmüyorum.

@Cemal Ç. Benimkiler kafa tutunca, yada sonsuz uzayla alakalı akıl almaz laflar edince, bazende sağlam laflar sokunca anam noluyor diyorum.

Cemal efendi Allah bağışlasın hem kızını hem oğlunu, kız nazlıdır cilvelidir. :) Yanlız o oğlan 3 sene sonra sana efelenip posta koyduğunda benim gibi şaşkın şaşkın bakınıverirsin demedi deme.:ssrtcbya:

Yanlız o oğlan 3 sene sonra sana efelenip posta koyduğunda benim gibi şaşkın şaşkın bakınıverirsin demedi deme.:ssrtcbya:
"Yılanın başı küçükken ezilmelidir" diye bir deyim vardır güzel dilimizde.😏 Bir yere kadar "ya sabır" işler, bir yerde "asfalyalar atar" (İzmir'de büyüdüm ben) kötü sonuçlar çıkar.
Kader bakalım, çekeceğiz.
Neyse konuyu saptırmayalım. 😄

77 model amca olarak aranizdayim. Gecen yaz bitiminde bir arkadasin gaziyla 30km kadar surmeyle basladi maceramiz. Surdukce suresi geliyor insanin. Arabalarin aralarindan fıttırı fıttırı gecerken, ccukken hissettigim ve coktan unuttugum o duyguyu tekrar hissedince, hemen gidip bir mtb aldim.

Yalniz bisikletin olayi cok degismis. Her amac icin farkli bisikletler gelistirmisler. Ilk buna sasirdim. 2 ay gecmeden mtbnin lastikleri cok kalin, bana gore degil diyip 1.50 lastiklerle degistirdim. 2,3 ay bu ince lastiklerle surdukten sonra baktimki kesmiyor, mtbmi satip butceme gore bir yol bisikleti aldim.

Sadece lastik degilmis olay. Kadro yapisi ve malzemesi buyuk onem tasiyomus. Bunu anlamam cok uzun surmedi. Ama yaz bitimine denk geldigim icin havalar cok soguyuncada butun hevesim kursagimda kaldi. 5 derecelere kadar surdum ama yinede. Yaklasik 3 ay kadar binemeyince hevesim kacar diye bekledi arkadaslar ama tam tersi oldu. Havalarin isinmsiyla birlikte hemen dustum yollara. Bu seferde bu lanet korona patladi.

Hafta ici calisiyoruz hafta sonuda genelde yasak oluyor yine hevesimiz kursagimizda kaldi. Simdilik haftada 2 kere cikabiliyorum. Tek cikiyorum genelde. Yeri gelmisken millet grup halinde geciyo yanimdan. Kimdir bunlar nerden basliyolar nasil bulusuyolar onuda ogrenicem az kaldi.

Simdilik gencler yanimdan "kolay gelsin" diyip vizir vicip gidiyolar yetisemiyorum. Ama az kaldi yetisicem size gencolar.

Suan aksamlari isten yorgun argin geldigim icin ancak 40 km civari yol yapabiliyorum. Ortalama 25-28 km hizla. Yokuslar cok zorluyo. Ozellikle eyupten bayrampasaya giderken.

Kendi basina olunca insan sikiliyo biraz. Ama bende kendime sardim. Ortalamami yukseltmeye calisiyorum.

Istanbul Bayrampasada yasiyorum. Bayrampasada once zeytinburnu sahile iniyorum. Sonra sahil yolundan kabatasa kadar gidip donuyorum. Bu guzergahta katilabilcegim grup varsa, gunlerimi onlara gore ayarlayabilirim. Simdilik bu kadar :)

@omercokbilen Pek muhtemelen strava programı üzerinden buluşup tanışıyorlar. Strava yaptığınız rotaları, tüm sürüş verilerinizi kaydeden ve program üzerinden aynı sporu yapanların sosyalleşmesine olanak sağlayan bir app. Ben de (daha bisiklet almamama rağmen) yeni keşfediyorum.

@HakanAydn Emekli oldugumda (39 yasında emekliyim işitme engelli oldugum için) harley-davidson 883 almayı planlıyorum :) yavaş yavaş patır patır gezmek istiyom eşimle :) Bisikleti bırakcak halim yok onun yeir çok ayrı.. O zamana kadar belkide tarmacı satar, pinarelloya geçerim :D

@Burak B. yakışır...👍
@bonder76 strava yaygın kullanılır hocam burada.. noter katibidir..😁
@yaşar kahraman sanırım siz bisikletin kendisinden çok onu sürebilme hayalini seviyorsunuz😁🤣..alın binin hocam...ille 35 i beklemeyin..aklıma asansörün 4 kişilik olmasından mütevellit, diğer 3 kişinin beklenmesi durumu geldi...😂
Şimdiye kadar kendime hiç "yok bunun için yaşlısın" demedim...birşeyi ister ve imkanlarınız dahilinde yaparsınız..yok çevre , yok yaş, aman eşim, işim..boşverin yaa..35 nedirki..evliliğe, babalığa bu yaşta başlıyor insanlar artık..türkiye çok mutsuz bir ülke oldu..😐..bu ona delalet...

Son düzenleme:
Ofiste çalışırken arada sırada forumdan yazıları, paylaşımları okuyorum. Sonra birden gaza gelip "BİSİKLETİMİ GETİRİN BANAAA" diye yükseliyorum. :koptum:
Karşı masamdaki kız :naslyni: bana bakıyo, ":komik: tövbeeee, delirdi bu adam yine" diyor. :D

Selam Yaş 51 Vücut 30 ( Doktor dedi ) Kafa 35
İçimde ukte idi bisiklet Çocukken öğrendik sürmeyi sonra apartmandaki çocukların bisikletleri ile olmayacak aldılar bizimkiler sağolsunlar.Sonraki sene ben bir boy attım . Bisiklet altımda oyuncak kaldı. Oda yetmezmiş gibi çalındı. Sonra okul sınavlar üniversite evlilik askerlik çocuk falan filan geçti yıllar.
15 yıl önce güzel bir Drag yol bisikleti aldım. ( Daha sakin bir mahalleye taşınınca dedim kendi kendime buralarda sürmeyeceğim de nerelerde ). Ama bir ay sonra çalındı. ( Taksitlerini ödedim olmayan bisikletimin:agla: ) . sonra ev aldık borç ödedik. özel sektörün kölesi olarak eve akşamları pert bir şekilde geldik. Yine geçti gitti yıllar.
Ama ne zaman bir bisikletli yaşıtımsı hatta yaşlı biri görsem. İçim sızladı. Ulan doya doya binenedim şu merete diye.
2,5 yıl önce evime çok yakın bir işe geçtim. İş yakın ( yürüme mesafesi 3 km) ama servis sorunu var. Çözemediler benim servis işini. Bende onlara inat yürümeye başladım. Yürüdükçe ne kadar paslandığımı fark ettim ( spor sıfır ) . Sonra diyete girdim. Biraz biraz toparlanmaya başladım.
Bisikletleri araştırmaya başladım. 3-4 ay kadar elektrikli mi normal mi tereddütü yaşadım. Tam elektrikli alacaktım ki son dk fiyatta bir yanlış anlaşılma ve satıcının cinsliği askıda kaldı elektrikli olayı . İki ay sonra bir sağlıklı yaşam bisiklet yazısı okudum ve dedimki kendi kendime daha ölmedik elektrikliye 70 yaşından sonra binersin. Tamamen vazgeçtim elektrikli olayından. Ve bakmaya başladık Dahon Tern filan . Baktım ki düzgün şöyle alıp yıllarca unutulacak şeylerin fiyatları uçmuş gidiyor. İkinci el piyasasına baktım orasıda başka bir alem. Dedim bu böyle olmayacak ben mühendis adamım elimden her türlü mekanik iş gelir. Sen al sağlam düzgün kadrolu dökük bir şey hem bin hemde kendi keyfine ve ihtiyacına göre modifiye ugrade et.
Geçen sene Babalar gününde kendi kendime katlanır bisikletimi aldım ve son 11 aydır sök tak , al sat değiştir, bisikletide umduğumdan ve bir kerede alabileceğimden çok daha iyi bir hale getirdim. Hemen hemen hergün biniyorum. İşe gidip gelmek dışında. Sakin iş günlerinin öğlen tatilllerinde eve geliyorum , bir şey ler atıştırıp bir duş alıp tekrar işe dönüyorum. Bazı akşamlar ve özellikle hafta sonları özellikle akşamları, bazen sabahın dibinde çıkıp geziyorum. Son 2,5 yılda kalıcı 8-9 kilo verdim. Uzun lafın kısası ben geç te olsa bisikletime kavuştum. Mutluyum tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@bilalfidanboy üstadım selam sırf sana sorayım diye üye oldum özelden mesajı da bulamadım nasıl atılıyor yoruma anca yazıyorum bir makalede dişli oranlarını aynakolda düşürdüğünü rublede büttüyğünü yazmışsın bende tiagra 4600 set var ve tahminime göre sende aynısını kullandın oranları ne olmalı bende yokuşta debelenip duruyorum yardımcı olabilrmisin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri