Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Selamlar,

Çaresi var da ben mi bulamadım çok emin değilim ancak forumda sıkça başıma gelen ve bence oldukça sorun yaratan bir konu var.

Forumda arama yaptıktan sonra çıkan sonuç sayfasında arama sonuçlarının tarihleri karışık çıkıyor. Yani örn: bacak ağrısı ile ilgili bir konu arattığımda çıkan sayfalar dolusu konu sonucunda açılan konu tarihleri karışık olduğundan en güncel başlıkları bulmakta veya sayfalar dolusu konu arasında en güncelini aramak zaman kaybına yol açıyor. Bu durumda teknik bir konu araştırıldığında en güncel cevapları bulmak için o konu hakkında örn: 25 konu sayfası varsa tek tek bakmak zorunda kalıyorum dolayısıyla hepsine bakamadığımdan sayfayı kapatıp konuyu kafamda da kapatıyorum.

Buradaki espri şu, aynı konuları tekrar tekrar açmak istemiyorsak forumdaki konulara en rahat şekilde ulaşabilmek.

Önerim: Çıkan sonuç sayfasında "tarihe göre" sırala gibi bir fonksiyonun eklenmesi.

NOT: Daha önce açılan İstek "Forum Konu Başlıkları İçerisinde Tarih Sıralaması Yapılabilir mi? konusu altına verilen cevap tam olarak yukarıdaki sorumu cevaplıyor mu anlayamadım. O konu altında verilen cevabı tam olarak uygulayamadım.

Teşekkürler

Untitled-1.jpg

Scudo
Arama yaparken şu şekilde tarih seçip o tarihe göre olan verilere ulaşabilirsiniz:

Ekran Resmi 2015-11-19 11.18.19.png

Arama sayfasından da bunu şöyle yapabilirsiniz:

Ekran Resmi 2015-11-19 11.19.07.png

Böylelikle sadece belirttiğiniz tarihte arama yapacaktır.

@Kerem Özbayrak eklemeyi unutmuşum, Google sonuçlarına maalesef müdehale edemiyoruz. Verileri Google'dan çektiği için ona bir şey yapamıyoruz ama diğer sekmeye tıklarsanız, (az önce gösterdiğim şekilde arama yapıp) tarihe göre sonuç alabilirsiniz ama Google sekmesi bunun dışında kalacaktır elbette.

@Admin Teşekkür ederim cevabınız için. Bahsettiğiniz yöntemle sanırım sadece benim girdiğim özel tarih günü için arama yapıyor sayfa. Bu durumda tek tek tarih gireceğim anladığım kadarıyla. Girdiğim "tek" tarih aramaları da o tarihte, ilgili başlıkta konu açılmamışsa sonuç göstermiyor. Benim naçizane önerim; tarih sıralaması fonksiyonu ile en güncelden eskiye doğru sıralama yapılabilmesiydi. Selamlar.

NOT: Pardon düzeltme yapayım, ilgili tarih bilgisi girildiğinde o tarihten günümüze olacak şekilde sonuçlar çıkıyor. Sorunum kısmen halloldu. Benim dikkatsizliğim :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
BisikletForum 2015 sezonu ve döneminin artık son günlerini yaşıyoruz. Tasarım olarak aynı şekilde devam etsek de, 2016 yılı için çok farklı bir forum ana sayfası arayüzü düşünüyoruz. Böylelikle monotonluktan kurtulacak ve daha hoş bir arayüz sayesinde sıkılmayacaksınız. Tasarımı modernize şekilde düşünüyoruz. Tabii çalışmalarımız sadece bunlardan ibaret olmayacak. 2016 senesinin girişiyle birlikte başladıktan sonra şu şekilde yenilikler ve iyileştirmeler de beraberinde gelecektir:

1- Mobil uygulamalar (iOS ve Android)
2- Kategori ve konuları engelleme özelliği
3- Üye profilleri geliştirmeleri (profilde harita, konum paylaşma ve insanları etiketleyebilme).
4- Uydu harita sistemiyle foruma en çok hangi noktadan giriş yapıldığını ve maksadın bisiklet kullanılan bölgeler olduğunun bilinmesi özelliğidir.
5- Organizasyon bölümü, burada dilediğiniz şekilde organizasyon oluşturabilecek, harita ekleyebilecek, adres, telefon vb. bilgiler ekleyebileceksiniz ve insanlar da isterlerse katılabilecekler.
6- Strava'dan üye profilinize veri çekebilmek. Mesela istatistik veya özel kartınızı eklebileceğiniz bir sekme şeklinde çeşitli geliştirmeler düşünüyoruz.
7- Üyelerin çoğu (en azından eski ve yeni bile olsa aktif üyeler) özel mesajlarda da fotoğraf yükleyebilecekler.
8- Özel mesajlar daha da güzel bir hale gelecek, iyileştirilecek ve daha kullanışlı olacaklar.
9- Ürün karşılaştırma bölümü olacak. Örneğin Cannondale X modeli ile X model farkları vs. şeklinde ve böylelikle "şu bisikletle şu nasıldır, farkı nedir, almalı mıyım?" gibi konuların açılması son bulacak.
10- Köşe yazarları bölümünü daha ön plana çıkaracağız ve oradaki teknik konuları tek bir tıkla herkes ulaşabilecek.
11- Instagram hesaplarınızın üye profilinize entegrasyonunu düşünüyoruz. Orada paylaştığınız fotoğraflar burada üye profilinizde de yayımlanacaklar.
12- Foruma video da yüklenebilmesi. Her ne kadar çok fazla alan ve trafik gerektirse de, kaynakları sizin için açmayı planlıyoruz. Böylelikle anlık çektiğiniz tüm kayıtları foruma da bisiklet tepesinden yükleyebileceksiniz.
13- Mobil sürümler iyileştirilecek, kalabalıklardan arındırılacaktır.
14- Performans zaten güzel ama daha da güzel olması için iyileştirmeler yapılacaktır.
15- Dönem dönem temizlik yapılıp sitenin çöplüğe dönüşmesi engelleniyordu ve bu çalışmalar hızlandırılacak, gereksiz bütün konular gerekli arşivlere alınacak ve karşınıza çıkmayacaktır.
16- İkinci el ve sıfır satışlar için market sistemini tekrar devreye sokacağız fakat daha farklı bir işleyiş şekilde.
17- BisikletForum 2016 Forması için daha farklı bir tasarım icra edeceğiz ve geçen sezonkilerden farklı olacak.
18- Detaylı istatistikler; dünün/haftanın/ayın en beğenilen mesajları, en hit konuları, en sıcak tartışmalar, en çok kullanılan bisiklet markası vs. şeklinde tüm detayların olduğu istatistikler eklenecektir.
19- Ve daha fazlası, 2016 yılında sizlerle olacaktır.

Bol pedallı günler.
Saygılarımızla,

Fikirler güzel, bizler de önerilerde bulunacağız elbette. Son dönemde bir toparlanma görüyoruz. Yöneticilerin yaklaşımları da eskisinden daha iyi. Zaten iyi yöneticiler, pozitif arkadaşlar devam ediyor, bu sevindirici. Bir de daha fazla online yönetici olsa forumda süper olacak. İlanların onayı tek kişiye yüklenmiyordur umarım. 24 saat sürdü son ilanımın onaylanması, ilan onaylanana kadar ürünü sattım :D Edip hoca ile konuştuk sorun yok bu arada :)

özellikle android uygulamasına sevinirim çünkü mobil nette bazen sorun yaşanıyor:harika:

Super konu bunu bılmıyorum bak ıyı oldu :D

ya müdürüm ordan herkese 200 er beğenme versenize birde tüm üyeleri birer kademe ilerlemesi verseniz nasıl olur.
Şaka bi yanada burada belirli süre üyeliği olanlara filanca bisikletçide lastik alımlarında ekstra % x indirim gibi şeyler olabilirmi

Formayı bekliyorum sabırsızlıkla :)
Umarım 2014 fiyatı gibi olur :)

• Beğen
Tepkiler: PeDaLLı-YoRuM
Arkadaşlar siz nasıl bakıyorsunuz bilmiyorum ama ben konu kategorilerinin eksikliğini çok bariz hissediyorum.

Mesela bisikletin ulaşımdaki sorunlarını yazmayı çok severiz ama foruma girdiğiniz zaman bununla ilgili hiçbir kategorinin olmaması sizi şaşırtmıyor mu? Ya da şöyle mi diyelim: Ne zaman ki ülkenin en büyük bisiklet forumunda ulaşımda bisiklet daha fazla gündeme gelir, o zaman o ülkenin ulaşımında bisiklet önem kazanır. Ben bunun eksiklik olduğunu düşünüyorum; kategori başlığı ne olur bilemem ama hepimiz bu sorunu bildiğimiz için iyi bir başlık verilecektir zaten.

Diğer bir eksiklik antrenman-performans-spor fizyolojisi konusunun ayrı bir başlık altında olması gerektiği. Beslenmenin yeri ayrı, sağlığın yeri ayrı ve tabii ki antrenman-performansın yeri ayrı. Jantla kadro başlıklarının ayrı olması doğal gelir de neden sağlık, beslenme ve antrenman aynı kategoride diye şaşırmaz mıyız?

Üçüncü ve çok dikkatimi çeken bir konu kategorisi de ileri yaşlarda bisiklet sürenlerin dertlerinin gençlerden çok farklı olduğudur. Bu ayrım olmayınca her öneri herkese uyar gibi tek bir tartışma üzerinden gidiliyor. İleri yaşlara yönelik yazıları bulmanız neredeyse imkansız. Benim önerim 40+ olması.

@Bahadır Gürel Farketmemiştim ama düşününce doğru söyluyorsunuz, yalnız ek olarak aklıma şöyle birşey geldi, antrenman-performans-spor fizyolojisi altında paylaşımlarda kulaktan dolma bilgilerin önüne geçmek adına da, konu paylaşırken kaynak gösterme zorunluluğuda gelirse, forumumuzda ciddi ciddi bu konuyla ilgili harika bir arşiv olur...

Katılıyorum size. Örneğin aksesuar diye bir bölüm de yok. Giyim var, elektronik var ama aksesuar farklı da olabilir.
Kategorize edilemeyen ürünlere örnek:
https://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/t/k/tk510_guld.png http://www.kackarbisiklet.com/tr/thumbnail.asp?img=/upload/data/images/aksesuar/canta/syncros_frame_digital.jpg&width=900
Bunları dile getirelim ki değerlendirilsin ;)

Yılbaşından sonra bu düzenlemeler yapılacaktır. Özellikle ana sayfadaki karışık olan bölümler yeniden kategorize edilecek ve düzenlenecektir. Bu esnada eksik olan bölümleri de tekrar ekleyebiliriz. Tasarım olarak da çok farklı bir arayüz düşündüğümüz için, daha hoş ve rahat kullanabileceğiniz forum kategori sistemi olacak. Hem çabucak ulaşabileceksiniz hem de rahat kullanıp istediğiniz içeriğe göre olan kategoriye ulaşıp yine kullanabileceksiniz. Buna biraz değinmiştik ama yeni kategori ekleme konusundan bahsetmemiştik burada bahsetmiş olalım öneriniz için teşekkür ederiz...

Merhabalar,

Forumda aktif olarak pek yazmasam da sıklıkla takip etmeye çalışıyorum. Bazen mobil üzerinden, bazen Pc üzerinden. Fakat son zamanlarda (windows 10 a upgrade ettikten sonra bilgisayarımı diyeyim) forum sabit bir görünümde takılı kalıyor, geniş açıklamak gerekirse şu şekilde;

Pcden foruam girip takılıp daha sonra mobilden girersem siteye mobil üzerinde masaüstü sürümü açık kalıyor, linklere tıklama vs sorun çıkartıyor. Telefondan aşağıdaki seçeneklerden mobil sürüme geçip rahatlıkla takılıyorum. Fakat daha sonra Pcden girdigimde en son mobilden görüntülemişsem pc de mobil sürüm açılıyor. dev ekranda garip bir tasaraımda kalıyorum.

Umarım sorunumu açıklayabilmişimdir, bu sorunun önüne geçebilmek için ne yapmam lazım acaba ?

Klasik olacak ama ;

temp
cookie

gibi klasörlerinizi temizlediniz mi ? Eğer bundan değilse windows 10 ile ilgili muhtemel bir problemdir.

@Atilla Gobel

Evet yaptım onları, telefonda da temizledim geçmişi vs yi, ama ben windows 10 dan oldugunu düşünmüyorum çunku pcden pc ye ayarladıgımda telefonda pc modunda acılıyor . telefondan telefonu ayarladıgımda pc den telefon modunda açılıyor. yani forum otomatik olarak pc de pc sürümü mobilde mobil sürümü acılmamaya basladı. :) elle çeviriyorum sürekli

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri