Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Devam devam aynen böyle devam yasaklayın banlayın atın siteye sokmayın ama şunu iyi bilin korkunun ecele faydası yoktur

• Beğen
Tepkiler: SRT ve Çağdaş78
Scudo
@Ahmet Ayaz
Ahmet bey biz böyle bir şey istemiyoruz böyle bir şeyi deklare etmedik bu sizin görüşünüz. Sizin savunduğunuz "izole forum isteniyor" tezini doğuran sebepler gereksiz yere siyasi ve dini tartışma çıkaran başka üyeleri rahatsız eden insanlardır. Bizim istediğimiz şey insanlar eğer doğru düzgün, kırmadan dökmeden tartışabilecek ise her şeyi konuşabilmek. Lakin seviyeli ve tahammülkar olarak konuşabilen insan sayısı çok az. Bizim geriye kalan insanları eğitmek gibi bir misyonumuzda yok, ki haddimize değil bir yandan. O zaman ne olacak bu konuları konuşmamak en iyisi olacak. Uzunca bir süre üye arkadaşlarımızı kırmadan telkinde bulunduk siyasi ve dini tartışmalara girmeyin diye. Laftan anladılar mı ? Bence hayır. Biz gerekeni fazlasıyla yaptık.

Birde konu şöyle algılanmasın lütfen ; Biz tartışma olmasın demiyoruz bu konuda dikkatinizi çekerim. Biz siyasi ve dini tartışma istemiyoruz diyoruz. Bu iki konu dışında kimse böyle birbirine düşmanca bakmıyor. Forumda dün akşamdan beri Sagan ve Cavendish tartışması var ancak kimse birbirine hakaret etmiyor mesela. Lütfen ince nüanslara dikkat edelim.

Konu bisiklet ise bu olaya siyaset bulaşıyor. Bisiklet sorununu ben yada bu forumdan bir arkadaş çözemeyeceğine göre, burasi da tek bisiklet forumu olduğuna göre, demek ki buradan siyasilere seslenmek gerekiyormuş. Buda demektir ki; siz ne kadar yasaklarsaniz yasaklayın ișin içine mecburi siyaset karışacak demektir. Yok biz siyasetten uzak olacağız arkadaş diyorsanız; o zaman bu ülkede bisikletlinin hakkınıda savunmayın.

• Beğen
Tepkiler: brdtl ve Vardarian
@hykaynar
Sizden bir ricam olacak. Ne dediğinizi anlayabilmem için imla kurallarına dikkat ederek iletinizi bir kere daha düzenleyebilir misiniz ?

@Atilla G.
Vallahi nedemek istediğimi siz gayet iyi anladınız. İşteyim ve telefondan yazıyorum ancak bu kadar oluyor kusurabakmayın

• Beğen
Tepkiler: Levent_K
@hykaynar Cidden anlamadım. Telefondan yazarken bile dikkatlice yazabilirsiniz kanımca. Otomatik düzeltme seçeneğini kullanıyor telefonlar. Birde noktalamaya dikkat ederseniz anlattığınız husus anlaşılabilir duruma gelecektir.

@Atilla G.
Elimden geldiğince düzelttim. Bu sefer anlarsınız herhalde. Bide ben telefonda otomatik düzeltme seçeneğini kullanmıyorum

@hykaynar Düzenleme için teşekkür ederim. Yani attığınız iletiye gelince, bizim işimiz sesimizi siyasilere duyurmak değil. Bakın ince bir noktayı atlıyoruz herhalde, bizim amacımız burada fanatik derecede takım tutar gibi siyasi görüşlerini çarpıştırıp kavga çıkaran, ötekileştiren, yaftalayan, hakaret eden, küfür eden, kasten tartışma başlatmak niyetinde olan insanlara karşı bir yaptırımda bulunmak. Siyasetin tartışılacağı bir zemin değil burası. Çünkü buradaki herkes bir şekilde siyaset içeren bir ileti geldiği zaman fanatik bir şekilde karşılık vermeye başlıyor. Sanki futbol takımı tutuyoruz. Bizim işimiz sizin hakkınızı savunmak değil. Bu noktadan sonra sizinle ayrılıyoruz. Benim daha önce yazdıklarımda ortadadır. Artık ne şekilde değerlendirmek isterseniz siz bilirsiniz. Saygılar.

Puan değeri ve müddet mevzusunu anlamadım. Eksik konu oaylaşımı yaptık mesela 10 puan alıp 3 ay uzaklaştırma mı alıcaz. Öyle değildir muhtemelen ben açlıktan öyle anlıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
@mehmet.ali Eksik konu paylaşımı yaparsanız 10 ceza puanı alırsınız. Bunun size bir yaptırımı ilk aşamada yok. Ancak 3 kere aynı hataya düşerseniz toplam 30 ceza puanınız olur ve yolladığım tabelada karşılık gelen cezayı sistem size otomatik verecektir.

@mehmet.ali Benim "müddet"ten anladığım, o ceza puanı 3 ay sonra siliniyor. Sonra, sıfırdan, istediğin gibi eksik konu paylaşabilirsin :D .

@luneris Haklısınız düzeltelim. Lakin o kısım başlık. Hatalı Türkçe Kullanımı yapalım daha doğru olur değil mi ?

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Atilla G.

Daha uygun olacaktır. Tablodaki diğer gerekçeler, cezayı gerektiren işlemler. Bir de yukarıdaki mesajıma ekleme yaptım, ikilenen bir başlık var (Reklam).

@Atilla G.
Ben sizin demek istediğinizi anladım. Ben burada, konu açıp siyaset yapalım demiyorum. Biz burada, bisiklet konuşacaksan işin içine mecburi siyaset giriyor diyorum. Hakaret olayına gelirsek, buna bende karşıyım ve her seferinde söyledim, işin içine hakaret girmediği sürece her konu tartışıla bilmeli ben böyle düşünüyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla futbol, basketbol falanda konuşulabiliyor ya sadece bisiklet konuşalım ki sadece bu olsa bile siyaset girecek, biri başlık açacak, bisikletin şu parçasına zam geldi diye. İster istemez zam olayı dönüp dolaşıp siyasete bağlanacak. Dediğim gibi ben hakarete varamadığı sürece her konunun tartışılabileceğini düşünüyorum

@hykaynar
Aslında aynı hususları konuşuyoruz. Ancak işte bu iki konu çok hassas. Siz masumca bisiklet vergisinin çok olduğunu eleştirirken, öteden bir arkadaş gelip "hükumete ne sallıyorsun" dediğinde ortalık yangın yerine dönüyor. Biz iletilerde böyle vukuatlar yaşanmadığı müddetçe bir çok konuya zaten dokunmuyoruz. Forumda bir sürü örneği mevcut böyle konuların. Ben ilginize teşekkür ederim, umarım anlatmak istediklerim anlaşılıyordur.

Dini içerikle ilgili bir sorum var. Daha önce hatırladığım kadarı ile konuşulan bir konuya ayetler ile cevap verilmişti. Bu da herkesin aynı dine mensup olma zorunluluğu olmadığı için bir tartışma başlatmıştı. Konuşulan konulara herhangi bir dinin emri ile cevap vermeyi de cezalandıracak mısınız? Bir soru da, bu yazdığım yazı yüzünden bile çıkabilecek tartışmada, ben cezalandırılacak mıyım?

@luneris
O minvalde konulara kesinlikle müdahale edilecek ve izin verilmeyecek. Eğer konu dini bir tartışma başlatıyor ise ceza verilecek. Sizin anlattığınız durum için ise ceza kaçınılmaz. Sizin yazdığınız bu yazı bilgi almaya yönelik bir soru olduğu için her hangi bir cezaya gerek kalmayacaktır. Tartışma çıkaracak olanlar düşünecekler.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri