Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

4 Ocak 2015 Bisiklet Forum yeni arayüzü

Yeni Arayüzü beğendiniz mi?

• Toplam katılım
    272
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Çağ teknoloji ve hız çağı, farklı bir çağdayız 90'lar çoktan geride kaldı. Bu olduğumuz dönemde internet dili türedi ve herkes ınternette bu dili kullanıyor. Mesala en basiti çoğu kişi merhaba yazmaz mrb yazar yada selam demez slm der bu örnekler çoğaltılabilir ve insanlar artık emoji ile birbirleriyle anlaşıyor. Bence forumda yada ınternette türkçeyi doğru kullanma gibi bir kural olmamalı ama normal yaşantımızda tabi ki türkçeye sahip çıkalım. Mesela benim kendimce bir kriterim var, ülkeme gelen turist türkçe öğrensin, çünkü ben onun memleketine degil o benim memleketime geliyor

@hykaynar
Konumuz bu değil. Bu başka bir tartışma konusu. Lütfen konu bütünlüğü bozulmasın. Ayrıca bir konu açarsanız orada konuyu inceleyebiliriz.

@Atilla G. Siz adilane bir şekilde uygulayabileceğinize inanıyorsanız; ben de bu kuralları destekliyorum. Ancak dini içerikli tartışmalar konusunda göstereceğiniz hassasiyeti siyasi içerikli tartışmalar hususunda da göstermenizi özellikle rica ediyorum. Elimizde fikirlerimizden başka değerimizin kalmadığını düşündüğüm şu zamanda, kurallar çerçevesinde beyan etme özgürlüğümüzden de mahrum kalmayalım. Hoşgörüyle.

@Atilla G.
Cezalar içinde hatalı türkçe kullanımı var bende bu yüzden yazdım

@Atilla G. Çok iyi kararlar devamı da gelsin dilerim. "Bu konu" nun bile altında bile meseleyi çarpıtan bir sürü ileti var. "Hayırlı bayramlar" demek ceza mı getircek vs... Ne amaçla dendiği çok açık. Dini siyasi tartışmalara girilmesin. Türkçeyi "saygılı" kullanın. Bu kadar basit.

Atilla bey forumda gördüğüm en sabırlı en mantıklı konuşan kişi bence. Biraz objektif olup iğneyi kendinize batırın bişeyi eleştirirken. Bisiklet forum bisiklet içindir öyle kalmalıdır.

Kininizi nefretinizi başka yerlere dökün. Bisikletseverler pozitif insanlardır. Geçenlerde bi başlık açtım boya sorunuyla ilgili. Vatandaş gelmiş dalga geçiyo. Ee nerde kaldı bisiklet forum? Böyle seviyesizliklerin burda yeri olmamalı forumun varlığı açısından.

Günde ortalama 7 kişinin sosyal medya hesabına yazdığı 2 satır cümle yüzünden gözaltına alınarak işsiz sebepsiz bırakıldığı bir ortamda yönetimin bu işlerle uğraşmak istemeyeceğini anlayışla karşılamak gerekir.
(14 yaşında güvenlik şube görmüş spor)

Önce kafalar silahlanır halk bölünür, sonra insanlar silahlanır kan gövdeyi götürür.
Maksim Gorki

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Ya arkadaş, bu kadar insan kurduğunuz siteye değer veriyor ve bu sitede bilinen bilinmeyen bir sürü konu paylaşıyor. Bunların içinde tartışmalı şeyler olabilir ve doğal olarak bunlar sert bir şekildede olsa tartışılabilir. Içerisinde hakaret veya küfür gibi kabul edilemez durumlar olmadığı sürece sorun yok. Türkçe kullanımına gelince. Tamam Türkçe'mizi ve imla kurallarımızı doğru kullanmaya özen gösterelim fakat en nihayetinde bu site bir edebiyat dergisi falan değil bildiğim kadarıyla. Insanların kendini özgür hissettiği bir sporun sitesi bu kadar kısıtlayıcı olmamalı.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim. Bizleri siteye girememekle tehdit ediyorsunuz. Inanın bu birçok kimsenin umurunda bile olmayacaktır. Burası bizim fikirlerimizi paylaştığımız, birtakım değerlendirmelerde bulunduğumuz bir sanal ortam. Olmazsa olmaz bir yer değil. Bence bu kadar üyeye sahip olduğunuz için gurur duymalısınız. Ve elinizdekilerin değerini bilmelisiniz.

Forumda olan bir konuyu yeni konu olarak açanlara ne gibi bir yaptırım oluyor acaba??

@caesar
Bakın bu bir bakış açısı, lakin iyi niyetli değil. Sebebini ise size şöyle izah edeyim ; bizim sizi tehdit ettiğimizi düşünüyorsunuz, iletiniz bunu açıkça ifade ediyor zaten. Tekrar anlatıyorum ve anlatmaya devam edeceğim, ancak anlaşılmamasına ve bu tarz mesajların gelmesine inanın üzülüyorum. Biz kimseyle tartışmayın demiyoruz ki size, dini ve siyasi konuları tartışmayın diyoruz sadece. İnsanlar rahatsız oluyorlar bu durumdan, tartışacaksanız burada yapmayacaksınız. Bunun yeri burası değil, neresini anlayamıyorsunuz ? Ne yapalım dini ve siyasi tartışmalar yüzünden forumun bütünlüğünün bozulmasına mı sebep olalım ? Forumda iki gündür Sagan ve Cavendish konusunda insanlar tartışıyorlar ancak kimse kimseye hakaret etmiyor, hatta sert bir şekilde konuşma bile olmuyor. Ben bazen başka bir dil mi kullanıyorum da anlatamıyorum acaba ? Dini ve siyasi tartışmalar doğuracak iletilere acımayacağız, bu kadar basit. Eğer bunu tehdit olarak algılayıp bize "değer" kelimesinin içini doldurmayı öğretecekseniz yeltenmeyin derim. Çünkü biz kimseyi buradan göndermek istemiyoruz. Buradan gönderilen herkes bunu kendi eliyle yapıyor.

Gelelim Türkçe konusuna. Bir edebiyat dergisinde edebi eserler anlatılır ve örnekleriyle izah edilir. Biz burada bunu istemiyoruz. Sizin verdiğiniz örnek çok sıra dışı bir örnek. Doğru bir şekilde kelimeleri yazmayı bilmeyen bir toplumdan edebiyat dergisi muhteviyatında iletiler beklemek biraz saçmalık olur. O yüzden böyle örnekler kullanarak bir yere varamayız, olayı başka bir boyuta taşımayın ! Biz burada dilini düzgün kullanmayı hedefleyen ve bu sayede yanlış anlaşılmaları bitiren bir yönetim hedefliyoruz. Eğer anlamsız bir Türkçe ile İnternet ortamında iletiler bırakmak istiyorsanız bunun yeri burası değil. Kusura bakmayın ama Türkçe ile ilgili bir alıntıya aşağıya alıp ( sizi tenzih ederek ) ülkemizin geldiği durumu izah etmek isterim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Konunun maksadının hasıl olduğu kanaatiyle başlığı kilitliyorum. Sürekli aynı minvalde soruların konunun tamamen okunmadan geldiğine inanıyorum. Eğer @caesar cevap hakkını kullanmak isterse kendisine yardımcı olacağım. Konuyu kapatınca üstünü kapatıyormuş gibi gözükmek istemiyorum.

Umarım hiç kimse yasakladığımız tartışmaların içine girmez ve biz bu tabloda belirttiğimiz cezaları uygulamak zorunda kalmayız.

Bisikletimi satmak için ilan oluşturdum. Konu ile ilgili bilgilendirme gelmedi. Onaylanıp onaylanmadığını anlayamadım. Bugün tekrar durumuna bakayım derken ilanın yok olduğunu gördüm. Onaylanmadı diye algılıyorum, olabilir böyle şeyler fakat şu nedenle onaylanmadı gibi bilgilendirme yapılsa daha mantıklı olmaz mıydı? Forum birileri tarafından yönetiliyor tamam ama kullanıcılarında bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir haftadır onaylamayan ilanımı dün sahibinden.com da açtım bisiklet bugün satıldı. Markete de ilanı kapatmak için girmiştim ki ilanın yok olduğunu gördüm. Bu konuda kime danışılacağı da belli değil, buraya yazmayı uygun gördüm. Can sıkıcı bir durum.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@Teknika Ne gibi sorunlu bana izah eder misiniz ?

@Fırat İler Kimseye bilgilendirme de bulunmuyoruz. Eğer ilanı hatalı açtıysanız ilanınız silinir. Lütfen kuralları dikkatlice okuyup ilan açınız. Çünkü milyon defa uyarıda bulundum. Herkesi tek tek uyarmak bizim işimiz değil.

Arkadaşla aynı sorunları bende yaşamıştım. 3 hafta önce. İlgilenen olmadı. Mesajlara cevap bile veren olmadı.

@Teknika Nedir sorununuz tam olarak siz burada onu belirttiniz mi ? Yada nerede hata yaptığınızı arayıp bulmayı denediniz mi ? Şunu unutmayın biz kimsenin ilanını keyif olsun diye kaldırmıyoruz. O yüzden mutlak surette eksik bıraktığınız yada hatalı giriş yaptığınız bir bölüm yüzünden ilanınız açılmamıştır.

İyi de biz de müneccim değiliz ki. Bizim gözümüzden kaçan bir şey varsa, hiç olmazsa nezaketen de olsa o kadar mesaja bir satır yazıyla dönersiniz. Ne bir uyarı ne de hiç bir mesaja tek satır geri dönüş olmadı.

@Teknika Kurallar belli, okuyun müneccim olmanıza gerek yok. Ufak bir hatayı ben kendim sizlere söylemeden düzeltip ilanları aktif ediyorum zaten. Tekrar söylüyorum arkadaşlar kimseyi uyarmak vazifemiz değil, lütfen kurallara uyarak ilan açmaya gayret edin. Kuralları okumanız çok vaktinizi almaz.

Bazı arkadaşlar market bölümünü sorgulama gafletine düşmüş görünüyor.:hasta:
Arkadaşlar niye anlamıyorsunuz suç tabii ki sizde. Yani koskoca market moderatörünün hata yapacak hali yok ya. :D Olabilir mi öyle şey. :koptum:
Market moderatörlerinin bir ilanı onaylamayı atlaması gibi bir söz konusu olamaz, hele hele kurallara uygun ilanı onaylamaması için önce cehennemin donması gerekiyor.:eek:
Bir kişi, iki kişi, beş kişi kaç kişi yazarsa yazsın, onaylanmama sebebi tektir: Kuralların okunmaması bu kadar. Bunu aksini iddia ediyorsanız Kural 1'e bakın. Kural 1: "Önce kuralları okuyun." :tskler: He vay efendim onaylanmadı bari onaylanmama sebebini yazsanız derseniz de Kural 2'ye bakın. Kural 2: "Kimseyi uyarmak zorunda değiliz". :cool: Eğer hala çözüm bulamadıysanız o_OKural 1'e geri dönün. :harika:
Heee bir de gelip bundan şikâyet edip çok kıymetli moderatörlerimizin çok kıymetli vakitleri hem de karşılık beklemeden harcadıkları vakitleri çalınıyor ya en çok da ona üzülüyorum.:(

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri