Scudo Sports

444, Power up, Borpower vb. yağ katkıları hakkında soru

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.967
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Normalde otomobiller için üretilmiş olan ve genelde bor içerikli olan bu tip ürünlerin üretici firmalarının vaatlerine göre yağın dayanıklılığı artıyor, sürtünmeyi ve aşınmayı ciddi ölçüde azaltıyor. Paylaştığım test videosunda da görüldüğü üzere ürün iddiasında yanılmıyor gibi. Bilya yağ dolu bir kabın içinde dönerken 5 adet ağırlıktan sonra oluşan basınçta yağ etkisini kaybediyor ve ciddi miktarda aşınma oluyordu. Katkı yağından 1 damla bilyaya sürüldüğünde ise 4 kat basınçla bile aşınma olmuyordu, devamlı yağlama olmadığı halde yağ bilyaya bir film tabakası gibi yapışıyordu. Bu tip bir katkıyı 1/5 oranda zincir yağına katıp kullansam bisikletimin zincir ve dişli mekanizmasının aşınmasını azaltabileceğini ve yapışma performansının sade yağa göre daha iyi oluşundan dolayı yağmur vb. dış etkilerden daha az etkileneceğini düşünüyorum. Bunun da zincir ve ruble ömrüne olumlu etki yapacağını düşünüyorum. Misal 5000-6000 km'de bir değişen zincir&ruble ikilisini bu tip katkıların yardımıyla 10000 km kullanırım diye düşünüyorum. Şu anda MXS sprey zincir yağı kullanıyorum ama bu bitince normal şişede zincir yağı alıp bu tip bir katkıyla karıştırarak kullanmayı düşünüyorum. Denemeye değer mi sizce?

Scudo
Orkun bence denemeye değer, fakat yağlama usulüne uygun olmalı. İllaki etkili olur kanaatindeyim. Açık havada ne kadar toz toprak veya tortulanma yapar bunu da test etmek lazım. :harika:

Videonun yorumlarına baktım, herkes şöyle iyi böyle iyi yazmış. Düşündüğünüz olay bana çok mantıklı geldi. Bisiklet zincirine, araba motorundan daha efektif olacağı kanaatindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Merhaba, öncelikle o deney öyle yapılmaz. Ayrıca zincir yağının tek görevi aşınma önleme değil. Sitesine baktım ama ürün ile ilgili hiç bir teknik detay veya veri yok.
Aşınma önleyici katık kullanımı (EP) öyle basit bir iş değil diye düşünüyorum. (Mevcut ürünü bozabilir)
Kullanım tecrübelerinizi merakla bekliyorum. (Mevcut yağa ilave oranlarınızı da paylaşırsanız sevinirim)

• Beğen
Tepkiler: Mr nc
power up engine max. aracımda kullanıyorum, yukarıdaki testi izleyerek almıştım ve gerçekten bariz etkisini gördükten sonra bisiklet zincirinde kullanmayı ben de düşüdüm fakat uygulama ısı ile yapışıyor anladığım kadarıyla yani zinciri bir şekilde ısıtıp tek uygulamak gerekir diye düşünüyorum. hatta zincir yağı ile karıştırmadan uygulamak geliyor aklıma daha çok.

• Beğen
Tepkiler: Orkun KnighTR34
Geri