Scudo Sports

İnceleme 50 dolar a harita - xoss nav plus bisiklet bilgisayarı incelemesi

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
772
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
arkadaşlar merhaba, bugün elimde harita içeren bir bisiklet bilgisayarı var. cihazın fiyatı 50 dolar, vergi ile birlikte yaklaşık 65 - 70 dolar fiyatı var. bir fotoğrafla başlıyoruz;

IMG_20231124_153405.jpg

fiyat 120 dolar idi fakat bir anda indirime girdi, bu yüzden en son söz kısmında cihazı hem 65 - 70 hem de 120 dolar fiyatı için değerlendireceğiz. iki değerlendirme arasında uçurum olduğunu baştan söyleyeyim.

neden bu cihazı tercih ettim?

piyasadaki harita içeren en ucuz cihaz bu, benim de dikkatimi çekti. merak edince neden denemiyorum ki dedim ve siparişi verdim. incelemeye geçelim;

kutu ve kutu içeriği;

siyah arka planlı bir xoss kutusu, yan tarafta mıknatıslı bir kapak var. kutunun içerisine cihazın tam olarak oturabileceği bir plastik konulmuş, muhtemelen taşıma esnasında gelebilecek darbelere karşı cihazı daha iyi sabitlemek için. aslında kutu iyi hissettiriyor. onun dışında kutudan şunlar çıkıyor;

- cihaz
- tip c kablosu
- sabitleme lastikleri
- gidon montaj aparatı
- kullanım kılavuzu

IMG_20231124_153759.jpg

IMG_20231124_154035.jpg

IMG_20231124_153916.jpg

IMG_20231124_153453.jpg

kutu ile ilgili bir not;

bendeki cihazın kartonunda koruma naylonu yoktu, sebebini bilmiyorum. cihazın sıfır olduğunu onayladıktan sonra pek umursamadım.

cihazın yapısı;

cihazın dışında gri bir renk kullanılmış, bence koyu gri ya da farklı bir renk kullanılsa daha iyi olabilirdi. biraz ucuz hissettirmiyor değil. aşağıda iki, sağda da iki tane olmak üzere toplam 4 tane tuş var. 5 tuşlu cihaz kullanıyorsanız birkaç gün tuşları karıştırabiliyorsunuz fakat sorun değil. aşağıdaki tuşların işlevlerini görebileceğiniz bir baskı ekranın aşağı tarafına eklenmiş. az çok aşağıdaki tuşların işlevlerini anlayabiliyorsunuz. sağdaki tuşlar için böyle bir baskı vs yok, zaten gerek de yok.

ön taraftaki x logosu boş değil, bildirim ışığı gibi bir özelliği var fakat her zaman yanmıyor. anlam veremedim, sadece yazılım güncellerken yandığını gördüm. aşağıdaki tuşların boyutu birbiriyle aynı fakat sağ taraftaki tuşların boyutu birbiri ile farklı, tuşun bir tanesi küçük ve diğeri büyük. görür görmez aklıma tuş hissiyatı farklı olabilir mi len? diye bir soru geldi. evet, şüphelendiğim şey ortaya çıktı. küçük tuş biraz sert basıyor, nedenini bilmiyorum. ayrıca aşağıdaki tuşun bir tanesinin hissiyatı diğerine göre daha ilginç.

tuşlarda herhangi bir sorun yok, onun dışında cihazda bir tip c yuvası kullanılmış. sağ tuşlar aşağı yukarı ve harita yakınlaştırma özelliği sunarken aşağıdaki tuşlar kapatma, veri ekranları arasında geçiş, kaydı başlatma, menüye girme gibi özellikler sunuyor. neyse, birkaç fotoğraf;

IMG_20231124_153626.jpg

IMG_20231124_154225.jpg

IMG_20231124_154157.jpg

IMG_20231124_154133.jpg

IMG_20231124_154054.jpg

IMG_20231124_154237.jpg

IMG_20231124_154244.jpg

IMG_20231124_154257.jpg

IMG_20231124_154307.jpg

IMG_20231124_154035.jpg

birkaç teknik detay;

cihaz 4 gb hafıza ile geliyor, ayrıca 10.000 saat kayıt tutabiliyor. cihazda güç ölçer ve diğer sensörlerin desteği var. pil tasarrufu ile 40 saat batarya süresi de var. su geçirmezlik sertifikası vs gibi temel özellikler de var. boyut gibi şeyleri ekleyip konuyu bulandırmak istemiyorum, cihazın özelliklerine bakabilirsiniz.

harita;

gelelim bu cihazın esprisine, harita. evet, harita olmasaydı muhtemelen kimse yüzüne bakmazdı. bu fiyat bandıdaki herhangi bir cihazda harita olmadığını belirteyim.

cihazın içinde harita yüklü değil, internet sitesinden girip indirmeniz gerekiyor. harita indirme ülke ülke şeklinde değil, dünya haritasında kare kare nokta şeklinde yerler var ve seçip indiriyorsunuz. ben telefondan indiremedim, masaüstü bir cihaz gerekiyor. haritayı indirip cihazın harita dosyasına atıyorsunuz. cihazı yeniden başlattıktan sonra açık bir yer bulup uydudan veri çekmesini bekliyorsunuz. ilk denemede haritayı görmem 4 dakikaya yakın sürdü ki bence bunda garip bir durum yok. bu arada haritayı en kolay indirmenin yolu xoss uygulamasındaki harita indirme bağlantısını kullanmak, diğer türlü uğraştırıyor. sayfa çince fakat indir işareti olduğu için zorlanmadım. neyse, haritadan bir tane fotoğraf;

IMG_20231217_144706.jpg

harita indirme ilgili ufak bir detay;

harita indirdikten sonra cihazı yeniden başlatın derken kapatıp açmaktan bahsetmiyorum. ayarlar kısmındaki yeniden başlatmaya tıklamanız gerekiyor. kapatıp açmayla oluyor mu bilmiyorum fakat internet sitesinde ayarlar kısmında yeniden başlatmak tavsiye ediliyor.

haritada yakınlaştırma seçeneği var. sağdaki tuşlardan yakınlaştırıp uzaklaştırabiliyorsunuz. ana ekrandaki haritaya 2 kez yakınlaştırma daha uygulayabiliyorsunuz. şu şekilde;

IMG_20231217_144652.jpg

IMG_20231217_144700.jpg

IMG_20231217_144706.jpg

sokak isimlerini göremedim, fiyat için yadırgamıyorum. renkli ekran olmadığı için biraz garip görünse de bence yeterli. bu arada harita indirmek ücretsiz, ulen ben buna dünya haritası indiririm desemde hafıza yetmedi. kişisel görüşüm içerisine 7 - 8 ülkenin haritası sığabilir, tabi içindeki ekli gelen birkaç haritayı silmeniz kaydıyla.

adres girme durumu yok, önceden konum bilgilerini uygulama aracılığıyla cihaza yüklüyorsunuz ve oradan gidiyor. aslında tur bisikleti cihazları ve birkaç cihaz dışında çoğu bisiklet cihazı böyle.

cihazın içeriğini nasıl peki?

renkli ekran yok, indirimsiz fiyatı için kesinlikle menü yetersiz. evet, bu cihazda süslü oyuncaklar yok. hadi biraz cihazın içine girelim;

menü ekranı;

menü bu kadar, oyuncak hiç yok. ilk seçenek cihazı uygulamaya bağlamak için, cihaz bağlandığında bu yazı değişip cihazın kimlik bilgisi geliyor.

IMG_20231217_141953.jpg

sensör menüsü;

güç ölçer gibi şeyleri buradan bağlıyoruz. ayrıca bisiklet 1 ya da bisiklet iki gibi bir şeyi neden ayarlar bölümüne değil de sensör bölümüne eklemişler anlamış değilim. tekerlek ölçüsünü de buraya eklemişler, garip.

IMG_20231217_142033.jpg

IMG_20231217_142040.jpg

IMG_20231217_142054.jpg

navigasyon menüsü;

tıkladığımda boş görünüyor, buradan cihaza daha önce attığımız rotayı görebiliyoruz.

IMG_20231217_142113.jpg

antrenman programı menüsü;

cihaza antrenman dosyası yüklenebiliyor, yüklenen dosyayı da buradan görebiliyoruz. henüz denemedim.

IMG_20231217_142119.jpg

antrenman modu;

dışarıda mı yoksa evde mi antrenman yapıyoruz bunu buradan seçiyoruz. evde antrenman yaparken önemli bir özellik.

IMG_20231217_142126.jpg

IMG_20231217_142209.jpg

ayarlar menüsü;

buradan da çeşitli ayarları değiştirebiliyoruz. ayrıca otomatik duraklatma da buradan açılıp kapanıyor. iki sayfa var, fotoğrafı;

IMG_20231217_142511.jpg

IMG_20231217_142728.jpg

cihazı kapatma ve bir ilginçlik;

cihazı tuşla açıp ekrandaki kapat menüsünden kapatabiliyorsunuz. tuşla kapatmanın bir yolu yok ya da ben bulamadım. cihazda böyle gariplikler var, cihazı kapatmak istiyorsanız tek yöntem bu. haha

IMG_20231217_142735.jpg

veri ekranlarını özelleştirebiliyor muyuz?

evet, uygulama üzerinden veri ekranı için çeşitli değişiklikler yapabiliyoruz. ben nabız ve hız bilgilerini farklı ekranlarda kullanmayı sevdiğim için benim için önemli bir özellik.

mesela nabza dikkat ettiğim antrenmanlar yapıyorsam nabız verilerini tek bir sayfada toplamayı seviyorum. ayrıca bazı hız bilgilerini sevmediğim için ekranda görünmesini istemiyorum, bu yüzden benim için bu basit ayar oldukça önemli.

sevdiğim bir özellik;

veri ekranında canlı grafikler var, siz hızlandıkça hızınız grafik şeklinde ekrana yazılıyor. bilmiyorum, benim sevdiğim bir özellik. cihaz geldiğinde bu özellik hız ve eğim için ayarlanmıştı, işlevselliği tartışılır fakat ekranda iyi duruyor.

özellikle uzun sürüşlerde bir miktar durum değerlendirmesi de yapabiliyorsunuz. sonuç olarak nerede ne kadar eğim çıktığınızı ve nerede yavaşladığınızı görüyorsunuz.

genel bir değerlendirme;

birazdan fiyat konusunda çeşitli şeyler söyleyeceğim fakat genel olarak baktığımda cihazın öyle süslü oyuncakları yok. tuş hissiyatlarının kesinlikle geliştirilmesi gerekiyor. kişisel görüşüm cihazın piyasaya erken sürüldüğü, biraz daha geliştirilmesi gerekiyordu. yazılım konusunda bir şey söylemek istemiyorum çünkü xoss sürekli güncelleme yayınlayan bir şirket. 70 dolar a harita, hem de ücretsiz dünya haritası. bence süslü oyuncaklar olacağına harita olsun, ben haritayı tercih ederim. cihazın kullanımı da oldukça basit, karışık hiçbir şey yok. belki yazılım konusu biraz daha geliştirilebilir fakat ondan da pek şikayetçi değilim.

bu arada cihaz uyduya bağlı değilken bu şekilde görünüyor;

IMG_20231217_142704.jpg

uygulama nasıl peki?

uygulamayı daha önce de xoss g cihaz ile kullanmıştım, veri aktarımı gerçekten çok hızlı. önceden 40 kilometrelik sürüşten geldiğimde bunu uygulamaya yüklemek 10 saniye civarında sürüyordu. ayrıca uygulamanın bisiklet bilgisayarı özelliği de var, telefonu bir bisiklet bilgisayarı gibi kullanabiliyorsunuz. haritayı uygulama üzerinden indirebilseydik daha iyi olabilirdi fakat öyle bir özellik yok.

fiyat değerlendirmesi;

50 dolar artı vergi;

kişisel açıdan çoğu olumsuzluğu harita için görmezden gelebilirim, hatta umrumda bile olmaz. bu fiyat bandında harita olan bir cihaz bilmiyorum. hiç tartışmam bile, kesinlikle tavsiye ederim. harita önemli ise hiç düşünmezdim bile.

100 dolar artı vergi;

cihazda süslü hiçbir şey yok, ayrıca bu parayı veriyorsam tuşların biraz daha özenli olmasını isterim. bu fiyatı vermezdim, bu arada cihaz bu fiyat bandıyla bile harita içeren tek cihaz. bilmiyorum, bu fiyatı veriyorsam biraz daha iyi bir menü, renkli ekran ve daha iyi özellikler beklerim.

artılar ve eksiler;

eksiler;

- cihazın menüsünde süslü oyuncaklar yok
- tırmanış uygulaması yok,
- tuş hissiyatları farklı,
- renkli ekran olabilirdi,
- harita indirme sayfasına farklı diller eklenebilir,
- cihazın yapısı biraz daha iyi olabilir,
- cihazı neden tuşla kapatamıyorum?
- cihaz piyasaya erken sürülmüş gibi,
- indirimsiz fiyat için mantıksız,
- menü geliştirilebilir,
- araçlar için radar desteği bilgisini bulamadım, var mı yok mu bilmiyorum. bir zahmet cihazın tanıtımına yazsanız çok iyi olur.

artılar;

- piyasadaki en ucuz harita içeren cihaz,
- 40 saate kadar batarya süresi,
- basit kullanım deneyimi,
- güzel görünen veri ekranları,
- uygulama gerçekten basit,
- güç ölçer desteği,
- 10.000 saate kadar veri depolama,
- harita ücretsiz, istediğiniz haritayı indirebilirsiniz,
- ekran iyi görünüyor, 2023 yılında hesap makinesi ekranı görmemek güzel,
- sürekli yazılım desteği, daha önceki cihazımda da benzer bir durum vardı,
- birden fazla uydu bağlantısı

son söz;

vergisiyle bile cihaz oldukça ucuz, sırf harita için bile riske girilir. eğer indirimli fiyattan sipariş veriyorsanız cihaz çok ucuz, içinde harita var. indirimsiz fiyattan tavsiye etmiyorum. sonuç olarak indirimli fiyatta ciddi anlamda mantıklı bir cihaz iken indirimsiz fiyattan ciddi anlamda mantıksız bir cihaz.

ucuza bulursanız bir şekilde sipariş vermenizi tavsiye ederim, şu anda indirimde.

not;

bu cihazı xoss tan dürüst bir inceleme karşılığında % 50 indirimle sipariş verdim. ben sipariş verdiğimde 125 dolar idi. şirket ile herhangi bir bağlantım ve herhangi bir maddi çıkarım yok, sadece inceleme cihazı için indirim uyguladılar o kadar.

cihazı buradan indirimli fiyatıyla sipariş verebilirsiniz;

(link)

xoss mağazası da burada;

(link)

okuyan arkadaşlara teşekkür ederim, klasik bir bisikletforum üyesiyim ve incelemelerim her zamanki dürüst olacak. bu yüzden incelemelerin herhangi bir şeyden etkilenmeyeceğini garanti ederim.

kargo ile ilgili bir not;

cihazı ilk sipariş verdiğimde elektronik kısıtlamasına takıldı, 1 aydan fazla koliden haber gelmedi. cihazın yeniden gönderilmesi için eski cihazın gönderene geri gitmesini beklemek zorundaydım. yani cihazın elektronik kısıtlamaya takılması, kaybolması vs derken 2 ay sürdü. sadece bu cihazda böyle bir sorun yaşadım, aynı mağazadan farklı şeyler de sipariş ettim ve aynı sorunu yaşamadım. muhtemelen kargo şirketi ile ilgili bir sorundu. neyse, okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. kullanım tecrübeleri konusunda biraz eksik bıraktım, bu konuda biraz daha tecrübe topladıktan sonra konuyu güncelleyebilirim.

IMG_20231124_153723.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Bende Xoss g+ ve sensorlerı 4 aydır kullanıyorum gayet memnunum. Düşük bütce için güzel bir marka.

1,5 senedir Xoss sensörünü garmin edge 830 ile kullanıyorum memnunum. Tek sıkıntısı pil kapağı biraz uğraştırıyor çıkartıp takarken.

Bende xoss g+ ve sensorlerı 4 aydır kullanıyorum gayet memnunum. Düşük bütce için güzel bir marka.
bende de g 2 var, düşürene kadar oldukça iyiydi. düşük bütçe segmentinde en çok hoşuma giden cihazlardan fakat cihaz düşünce kafayı yiyor.

g plus geçmiş yılların başarılı cihazlarından. basit bir cihaz. bu arada bulmuşken sorayım, nabız sensöründe gecikme oluyor mu?
1,5 senedir Xoss sensörünü garmin edge 830 ile kullanıyorum memnunum. Tek sıkıntısı pil kapağı biraz uğraştırıyor çıkartıp takarken.
sizdeki sensör vortex mi?

bende de g 2 var, düşürene kadar oldukça iyiydi. düşük bütçe segmentinde en çok hoşuma giden cihazlardan fakat cihaz düşünce kafayı yiyor.

g plus geçmiş yılların başarılı cihazlarından. basit bir cihaz. bu arada bulmuşken sorayım, nabız sensöründe gecikme oluyor mu?

Nabız sensorlerınde problem olmadı yarışta koştum hatta

Bundan zamanında 262 TL ye almıştım her şey dahil.
(link)

Nabız sensorlerınde problem olmadı yarışta koştum hatta
aslında cihaza veri aktarılırken herhangi bir gecikme oluyor mu demek istedim fakat yanlış şekilde sordum.
Bundan zamanında 262 TL ye almıştım her şey dahil.
(link)
aslında fiyat bakımından oldukça mantıklı seçenekler, uzun süre de kullanmışsınız. bende sensör olarak cycplus, magene ve coospo vardı. 2 seneye yakın cycplus kullandım, teki bozulsa da diğeri duruyor. bilinen markanın sensörünün 5 te 1 fiyatına idi. işin garibi sensörler kadans ve hız modunda da kullanılabiliyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ertuğrulaltinay
Geri