Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

600-700 tl arası yol jant seti tavsiye

30 mm jant kullandım. 50 55 km hızlarda etkilendiğini biliyorum. 30 mm jantla yan rüzgarlardan etkilenir gidemezsiniz demiyorum ama kalın profilli janttan ziyade aero jant teli almakla daha çok yarar elde edilir gibi bir fikrim var. Kalın profil jantlar hali hazırda yarışlarda neredeyse standart ama yarışta peleton gibi bir yapı var. Ortada biyerdeyseniz yan ve ön rüzgârdan sizi koruyan bir takımınız varsa rüzgarın yönünün bir Önemi kalmıyor. Ayrıca normal profilli bir jantın Dönme direnci kalın profilli canttan azdır. Çember kalınlaştığı için ağırlığı artıyor. Mesela 300 gr lastiği 250 gr lık bir lastikle değiştirdiğinizde çok büyük fark yaratıyor. Full karbon jantlar kalın profillide olsa hafif oluyor ama bir bisiklet bütçesiyle eve 2 jantla geldiğinizde çok iyi hissettirmez herhalde.

Scudo
@Murat B.
Bakım ve yedek parça konusunda haklısınız.
Racing Quattro ile Scirocco arasında dizilimden başka fark yok sanıyorum.
Ancak bu G3 denen dizilim reelde iddia ettiği gibi bir faydası var mı, yoksa pazarlama oyunu mu onu merak ediyorum açıkcası.
Pek bir fiyat farkı vs olmamasından dolayı bir an önce sahip olma isteği ile aktif pedala doğru gideceğim sanırım :)

@Bener E.
Henüz birşey almadım. Açıkçası karar kılamadım. Aciliyeti olmadığı için beklemedeyim hala.

FSA Vision Team 30 nasıldır? Dayanıklılık, akıcılık konusunda. Başka jant önermeyin lütfen şuanlık sadece bunu alabilirim.

@OnurÖzdağ Güzel bir jant setidir.2000 dolar civarı olan bisikletler'de bile görmüşlüğüm var.Team 30 takılı 2 bisiklet sürme deneyimim oldu ve şahsen akıcı geldiler.Sağlamlık konusunda ne yazık ki yorumum yok, uzun süreli deneme şansına hiç sahip olmadığım için.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
Merhaba arkadaşlar, 3-4 aylık kullanımım sonucu sağlam olmayan ama akıcı bir jant seti olduğu kanısına vardım. Çok fazla akort kaçırıyor (sadece arka) gerçi ben de ağırım (87kg civarı) onun da etkisi vardır. Lastik takmak da internette okuduğum yorumlardaki kadar zor gelmedi bana. Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye amaçlı yazdım bu mesajı. Jant setim 2013 yılının gri telli olan modeli.

Team 30lar hakkında başka güncel yorumlar var mıdır? Allroad'lara %80 zam gelince G2'lerin orjinal jantlarının yerine Team 30 Centerlock modelini düşünmekteyim.

Merhaba arkadaşlar.Shimano r500 yol jant seti buldum 300tl'ye.Ama bisikletime uyar mı bilemedim.Üstünde 9lu ruble var.Ben o rubleyi Çıkartıp 7li kaset ruble takmak istiyorum.Ama uyar mı bilmiyorum.İnternette 8-9-10 uyumlu gozüküyor.7liyi takabilir miyim sizce?Birde benim bisikletimde v-fren var.Bu jantlara uyar mı?Şimdiden teşekkurler

Merhaba arkadaşlar.Shimano r500 yol jant seti buldum 300tl'ye.Ama bisikletime uyar mı bilemedim.Üstünde 9lu ruble var.Ben o rubleyi Çıkartıp 7li kaset ruble takmak istiyorum.Ama uyar mı bilmiyorum.İnternette 8-9-10 uyumlu gozüküyor.7liyi takabilir miyim sizce?Birde benim bisikletimde v-fren var.Bu jantlara uyar mı?Şimdiden teşekkurler
Merhabalar
Muhtemelen uymaz belli bir seri rublenin altı kaset şeklinde değil de vidalı rublelerden muhtemelen 7 li rublede vidalı serilerden

@Albatros_65 kaset ruble takabilirsiniz. Ancak yedili rubleler dar olduğundan spacer takmak gerekecek. Yanlış hatırlamıyorsam iki tane 2mm'lik lazım.

Jantları kullanacağınız bisiklet Mosso Legarda mı? ( künyenize, "v fren" ile kullanacağınıza ve 7'li rubleye dayanarak ).

Merhaba, yaklaşık 200km kullandığım Shimano WH-RS100 jant setim satılıktır. 11 ruble uyumludur. Fiyatı 700₺ dir. Detaylı bilgi için 05372153773 nolu numaradan ulaşabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: ordi
@haruncoskun hayır abi vidalı degil bendeki.Benim elimde Shimano cshg 12-32 7li kaset ruble var.Sorum 7li rublenin göbeğe uygun olup olmaması.Ama galiba uyumlu.😊20211019_212307.jpg
@Aybek Cihan teşekkür ederim cevabiniz için.Teknik özelliklerde 8-9-10a uyumlu olduğu yazıyordu.Tereddüt ettim biraz.
@Spartiat evet abi.Geçen sene Mosso legarda şehir bisikletimi yarış bisikletine çevirdim.Yani tam olarak yarış denemez kırması😊.Bisikletimle geçen hafta kaza yaptım.Arka göbegim kirıldığından ve jant çemberlerim eridiğinden dedim hepsini birden değişeyim.275916 dosyayı görüntüle20210804_160602.jpg
Bu da benim kara şimşek😊20210830_173454.jpg

Son düzenleme:
@Aybek Cihan Merhabalar.8-9-10 uyumlu göbeğe 7li kaset ruble taktım ama boşluk var.Sizce bundan iki tane alsam işimi görür mü?276150 dosyayı görüntüle

Yarım santim kadar mı boşluk kalıyor? Boşluğu alırken fazla dışarı ittirmemek de gerekir diye düşünüyorum.
11'liye 10'lu takmak için 1.85 gerektiği birçok yerde yazıyor ama 10'luya 7 takmak için gerekeni bulamadım.
Çok farklı kalınlıklarda spacer'lar var. Mesela ekran görüntüsünü aldığınız sismanbisiklet'te 1.85 olanı da var, Doğa'da da Shimano'nun kendi 2.18, 2.35, 2.56 mm olanları da. En güzeli tam değeri öğrenip ona göre takmak bence. Satan yer tam olması gerekeni bilir diye düşünüyorum ama Şişman Bisiklet'e online sorduğum herhangi bir sorunun yanıtını alabilmiş değilim şimdiye kadar (alışverişlerde hiç sorun çıkmasa da), telefonla sorulabilir. Ya da başka yere.

• Beğen
Tepkiler: Albatros_65
@Aybek Cihan Merhabalar.8-9-10 uyumlu göbeğe 7li kaset ruble taktım ama boşluk var.Sizce bundan iki tane alsam işimi görür mü?276150 dosyayı görüntüle

Shimano olanları kullanmıştım. Ama bunlar çok daha ucuz. Denenebilir. İki tane lazım.

Yarım santim kadar mı boşluk kalıyor? Boşluğu alırken fazla dışarı ittirmemek de gerekir diye düşünüyorum.
11'liye 10'lu takmak için 1.85 gerektiği birçok yerde yazıyor ama 10'luya 7 takmak için gerekeni bulamadım.
Çok farklı kalınlıklarda spacer'lar var. Mesela ekran görüntüsünü aldığınız sismanbisiklet'te 1.85 olanı da var, Doğa'da da Shimano'nun kendi 2.18, 2.35, 2.56 mm olanları da. En güzeli tam değeri öğrenip ona göre takmak bence. Satan yer tam olması gerekeni bilir diye düşünüyorum ama Şişman Bisiklet'e online sorduğum herhangi bir sorunun yanıtını alabilmiş değilim şimdiye kadar (alışverişlerde hiç sorun çıkmasa da), telefonla sorulabilir. Ya da başka yere.

Ben zamanında 11 vites uyumlu göbeğe 7'li ruble taktım. Üç tane spacer ile oluyor. İki tane 10 vites spacer'ı ve bir adet 11 vites spacer'ı. 10'lu göbeğe de 7'li ruble takmak için 4,5 mm kadar spacer lazım. Yabancı kaynaklarda bolca bahsedilmiş bir şey. Yazınızda bahsettiğiniz Doğa Bisiklet'teki spacerlerı kullandım. Fiyatları uçmuş. 1 gr bile etmeyen bir şey için 50 TL çok. Altın değil sonuçta.

• Beğen
@Spartiat Emin değilim ama yarım santim kadar boşluk kalıyor galiba.Şişman bisiklete sordum.Yarın cevap verirler büyük ihtimal.Şuana kadar bir sürü soru sordum.Hepsine de cevap aldım.Deneme yanılma yoluyla yaparsam eğer bayağı zahmetli ve masraflı olur.Bir tane küçük parça 40tl olur mu arkadaş.Yarın bisikletcileri bir dolaşayım bakalım.Zannetmiyorum ama belki vardır.
Shimano olanları kullanmıştım. Ama bunlar çok daha ucuz. Denenebilir. İki tane lazım.

Ben zamanında 11 vites uyumlu göbeğe 7'li ruble taktım. Üç tane spacer ile oluyor. İki tane 10 vites spacer'ı ve bir adet 11 vites spacer'ı. 10'lu göbeğe de 7'li ruble takmak için 4,5 mm kadar spacer lazım. Yabancı kaynaklarda bolca bahsedilmiş bir şey. Yazınızda bahsettiğiniz Doğa Bisiklet'teki spacerlerı kullandım. Fiyatları uçmuş. 1 gr bile etmeyen bir şey için 50 TL çok. Altın değil sonuçta.
@Aybek Cihan aradaki boşluk 4.5mm..Ben bu resimdeki spacerdan 2 tane alsam 4.9mm oluyor.Fazla olunca bir sıkıntı olur mu?Yoksa illa 4.5mmyi tutturmalı mıyım?Birde 4.5mm kesin bilgi mi hocam?

Son düzenleme:
...Fiyatları uçmuş. 1 gr bile etmeyen bir şey için 50 TL çok. Altın değil sonuçta.

Ne yazık ki bunlar nispeten iyi günlerimiz gibi görünüyor. Yarından itibaren fiyatların tırmanışa geçebilme ihtimalinden normalde yaza yaparım diye düşündüğüm değişikliklerin siparişini dün-bugün verdim.
Her şeyin olmaz belki ama böyle şeylerin yerli muadilleri birkaç liraya bulunabiliyor olmalı. Keyfi yerinde ve yoğun olmayan bir tornacının ücret bile almadan yapabileceği bir parça sonuçta.

@Albatros_65 Ben de iki adet 2,35mm kullanmıştım. Yani o kadar hassas değil demek ki. İngilizce olarak aratırsanız yazılar ve videolar çıkıyor.

• Beğen
Geri