Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

7.0/7.1/7.2/7.3

Newkid

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar bisiklet almayı düşünüyorum. Bu seride karar kıldım. Bu modeller arasında bariz ne farklar var? 7.0 ile 7.3 arasındaki farkı vermeye değer mi mesela?

Scudo
Trek firması 7.0 ile 7.9 arasında 8 model üretimi yaptıysa, bu 8 modelinde alıcısı var demektir. Bir model seçerken önemli olan, kişinin nerede ve hangi şartlarda bisikleti kullanıcağına karar vermesidir. Sonuç olarak ihtiyacınızı belirledikten sonra, bu 8 model arasında kendi ihtiyaçlarınızı karşılayacak modeli seçmek çok daha kolay olacaktır.

Selamlar ;
Kısaca modeller:
Trek 7.0 şehir bisikletleri içinde doananım ve performans olarak başlangıç seviyesi bir bisiklettir. 21 vites seçeneği ve diğer donanımları performanstan ziyade amatör amaçlı kullanım içindir.
Trek 7.3 serisi performans amaçlı bir modeldir. Kadro açıları ve yapısı tamamen buna göredir. Üçgen profil geometri ile kadro daha az esnemektedir. Bu da güç kaybını azaltmakta ve performansı artırmaktaadır. Üzerinde 24 vites seçeneği bulunmaktadır arka aktarıcı deoredir.
Bu iki bisiklet tamamen farklı amaçlar için üretilmiştir. Sizin amacınız eğer performans ise 7.3 çok uygundur. Birde 7.5 serisi var tabi bu model karbon maşa ve yarış donanımı ile fiyat ve performans olarak tamamen ayrı sınıftadır :)
Eğer amacınız performanslı kullanım ve sürat değilse 7.2 modeli de çok uygundur. Bu modelde yine 24 vites seçeneği bulunmaktadır. Kadro yapısı olarak 7.3 ün alt katagorisindedir.
Trek'te şehir bisikletleri içinde 7.3 ve 7.5 serisi kadro olarak diğerlerinden çok farklıdır...

@Alperen

Alperen bilgiler için teşekkürler.

Eski bir konu ama soruma en uygun konu başlığı bu olduğundan yazıyorum: Ben ilk triatlonuma hazırlanmaya başlayacağım. Bisiklet arayışındayım; ümit Bisiklet'in 2805'i ile işimi görürüm (sadece antreman için) diye düşünürken yavaş yavaş, 2. el satabileceğim, kullanırken de küfür etmeyeceğim bir şey alsam daha iyi olur diye Trek'e yöneldim (Scott'a da baktım).

350-400€ bandında hem Scott hem Trek var, açıkçası hangisi hafifse onu almak ve 500€'dan fazla ödememek istiyorum.

Scott'un ağırlıkları belli, fakat Trek'in ağırlık bilgilerini hiçbir yerde bulamıyorum! Acaba FX 7.2 ve 7.3'ün ağırlığını biliyor musun? Bu bilgiye nereden ulaşabiliriz?

Kalite açısından Scott ile Trek arasında fark var mı?

Teşekkür ederim

daha önce hiç scott kullanmadım ama trek 7.5(şu an kullandığım bisiklet) e hayran kaldım diebilirim.9 kilo ağırlığı var hiç tartmadım ama açıları muhteşem muheteşem.süper bir sürüş keyfi yaşatıyor. şiddetle tavsiye ederim kesinlikle almaktan pişman olmayacaınız bi makine:)

@m6rk

Sizinle şu anda aynı konumdayım. Scott Sub 30 ile Trek 7.3 FX arasında kaldım. Şu anda üzerinde yoğunlaştığım 2 model bu.

Trek komponent olarak daha iyi (Deore) ama Scott'ta kadrosu falan daha albenili, kaliteli gibi duruyor. Eğer Scott kadro daha üstünse komponentler zamanla değiştirilebilir diye düşünüyorum ama sizin de dediğiniz gibi 7.3 için ağırlık bilgisi maalesef yok, bu konuda bir karşılaştırma yapamadım o yüzden.

cparlakgul arkadaşımız 7.5 demiş ama 7.5 bir üst mertebe oluyor artık, arada çok fiyat farkı var, onu hesaba katamıyorum o yüzden.

Siz bir alın bakın nasıl 7.3, güzelse ben de alırım:)

@ozancan

Güzellik görecelidir tabiki ama.Trek hayatboyu kadro garantili olduğundan Scott kadrosu için daha kaliteli diyemiyorum.Tartışılmaz bile cünkü =)

7.3 kullandım .Ağırlığı 11 kg civarında.Genel anlamda güzel ve sportif bir bisiklet.
Arkadaşımda da Sub var. Sub serisi de çok iyi,ağırlığı da 7.3 civarında.Bana göre farklılıkları açılarında.Scott Sub serisinde oturma pozisyonu daha sportif ,Trek de ise daha dik oturuluyor.

Bana göre yeni Trek 7.3 estetik olarak daha güzel.Ama zevkler ve renkler tabii...

7.3 kullanıyorum. Kadro, dayanıklılık, ağırlık, serilik gerçekten çok güzel bir bisiklet. Aldım alalı 3000 km kadar yol yaptım ve hala bir arızası olmadı. Benimle beraber 7.3 alan Mahmut arkadaşımla beraber İzmir-Antalya arası 15 gün tur yaptım, İnsan ağırlığı dışında arka sağ sol heybeler ve yüklemelerle bunca ağırlığa banamısın demedi. Kadro garantisi, Türkye distribütörü desteği vs. öneririm.

@McMILLERR

Serkan =) tabiri caizse fitt mi derler ne derler :) abi bravo göbek gitmiş he :? helal valaha :)

@parmakizi

Barış,
Sadece pedal basarak bu kadar eriyeceğimi hiç sanmazdım. :) Yani göbek gitti ama kış dönemi bir 2 kilo aldım. Yaza yine fit girip öyle devam edeceğim işallah..:)

Selam,
Trek 7.0 almayı düşünüyorum. Sadece şehir içi, asfalt ve tartan zeminde kullanacağım.
Scot P5 diğer alternatifim ama kullanım amacım göz önüne alındığında aradaki fiyat farkını vermeye değmez gibi geliyor. Trek 7.0 hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varsa memnun olurum.

Trek 7.0 hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar varsa bende çok memnun olurum.
Özellikle bu bisikleti kullanmış olanlardan

7.3fx 2 yıldır bende. ön dişli grubunda sadece 38T bütün ihtiyacı karşılıyor. bu nedenle gidondan vites kolunu ve ön vites değiştiriciyi sökmek ve sadece orta dişli olan 38t bırakmak istiyorum. önde 38t ve arkada 11-30t hız ve yokuş çıkmak için yeterli. ağırlık olarak 1 kg kazanmayı sağlar. ayrıca daha hafiflemek ve sonradan geçilecek daha iyi bir bisiklete hazırlık için tekerlek setini değiştirmeyi düşünüyorum. bisiklet orjinal hali ile (51cm) 9.9kg geliyor.
tek sorun dik sürüş pozisyonundan dolayı rüzgarın hızı kesmesi ve yorgunluk. 1 ay önce riser gidonu ters çevirerek yerine taktım. böylece gidon biraz alçaldı. seleyide geriye aldım. biraz daha eğik bir sürüş pozisyonu oldu. alışık olmadığımdan bir kaç gün boyun ağrısı. şu an sorunsuz hafta içi sabah akşam 12km beraberiz. haftasonu rastgele.

@a.özdemir

trek 7.0 gercekten çok güzel bir model fakat gecen hafta arkadaşıma izmir sundu bisikletten trek fx 7.1 aldık gerçekten 10 numara bir makina kesinlikle tavsiye ederim renk zaten mat siyah harika görünüyor performans ise değil asfalt zemin stabilize yollarda bile hiç rahatsız etmiyor kadro geometrisi mükemmel ötesi bir bisiklet esneme oranı falan tamamen mühendislik harikası kesinlikle al derim senin istediğin modelle arsına 50 euro fark ediyor fakat o farka değer bir kere renk hakediyor o farkı
ayrıca sundu bisiklet bostanlı magazasındaki ali bey,i gercekten takdir ediyorum yaklaşımı ve samimiyetinden dolayı oraya gittiğinizde bisiklet almamanıza imkan yok ....

Merhaba...

Konu hortlatmak gibi olmasın ama; Trek 7.0fx - 7.1fx - 7.2fx'lerin aralarında sadece komponent farkı mı var; şase dizaynı ve/veya malzemesi gibi temel farklılıklar var mıdır?

Bilenlerin yorumlarını bekliyorum...

@alper günakİnternetten incelediğim kadarıyla 7.0'ın kadrosu ve gidon boynu biraz farklı.Gidon boynu ucuz bisikletlerinki gibi,kadro da açılar itibariyle daha fazla mtb kadrolarını andırıyor.

Bende bir ay içinde Trek 7.3 FX almayı düşünüyorum inşallah.

arkadaşlar 2010 trek fx 7.3 lerini denedim, vites geçişleri iyi, lastikleri tamamen slick ama yağmurda çok şikayetçi olmadıklarını söylediler arkadaşlar yalnız biraz frenlerini beğenmedim ya da en azından bana öyle geldi, temiz halini 1.100 liraya aldılar arkadaşlar doğubanktan.bilgi vermesi açısından yazdım.
7.1 düşünenlere tavsiye etmediğimi söyleyim güya bayır çkarken megarange e taktığınzda çok ağır geliyor ama 2 ye geçirdiğiniz de ağır geliyor ve 21.vites te sürtmeler oluor tam vites kombinasyonu oturuşuk değil ama tur için harika bir bisiklet, toprakta çamurda karda buzda kullandım girmediğim yer kalmadı ve memnun olduğumu söyleyebilrim ama çamurluk olmuyor bunun için lastiklerini inceltmeniz gerekiyor.

Geri