Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

7.Mersin Bisiklet Festivali fiyaskosu

Demir Atlı Adam

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.109
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bu yıl 7.si düzenlenen bu festivale katılma gafletinde bulundum. Yılda birkaç festivale katılarak gezmediğim yerleri bisikletle gezmek, festival ruhunu yaşamak, kamp yapmak gibi amaçlarla katıldığım Mersin bisiklet festivalinde herşey berbattı diyebilirim. Facebook'ta yazılmış olan festival içeriği ne yazık ki gerçekleşmedi.Bu yıl yine aynı ücretle (220 tl ) katıldığım Kayseri Festa22200'ün yanından bile geçemediler. Daha önceki yıllarda nasıl oldu bilmiyorum ama bu yıl berbat bir organizasyon oldu, adına festivalcik desek daha doğru olur.

• Beğen
Tepkiler: celalgenc3347
Scudo
Mersin'de olan bisiklet festivalindeki sıkıntı neydi?

Festivalde gördüğümüz eksikleri tek tek özellikle ilgililerine iletirsek daha faydalı sonuç elde edeceğiniz kanaatindeyim. Biz de ekip olarak bir çok festivale katıldık. Çok iyi olanlar , vasat olanlar ve kötü olanlar da vardı. Forumda bu şekilde başka bir festivalin de adını vererek eleştiri yapmanın çok doğru olmadğını düşünüyorum.

Aksaklıkları bi yazın, öğrenelim. Ayrıca bir festival neden paralı olur, insanlar da buna neden para verir, anlamadım gitti.
Hayır, al yanına iki arkadaşını, alın bikelerinizi çıkın dağa tepeye, gezin, bundan güzel festival mi olur?

Aksaklıkları bi yazın, öğrenelim. Ayrıca bir festival neden paralı olur, insanlar da buna neden para verir, anlamadım gitti.
Hayır, al yanına iki arkadaşını, alın bikelerinizi çıkın dağa tepeye, gezin, bundan güzel festival mi olur?
Festival için ödenen para, yemek, forma vs. gibi giderlere harcanır. Bu tür organizasyonlarda sadece yemek ve forma bile ciddi bir maliyet bindiriyor. Keşke parasız olsaydı. Ama hayatın gerçeği maliyetlerin bir şekilde bölüşülmesi lazım. Bir de ücretsiz olunca 1500 kişi kayıt yaptırıyor gelen 200 kişi anca oluyor. Planlamalar altüst oluyor.

Ben her yıl birkaç festivale katılarak hem tatilimi gerçekleştirmiş oluyorum, hem gitmediğim şehirleri gezmiş oluyorum, hem kamp yapmış oluyorum hem de bisiklet sürmüş oluyorum. Festival ücretleri 100 tlden 350 tlye kadar uzanıyor. Mersin'de iki festival düzenlenmekte bizim gittiğimiz Mersin bisiklet festivali diye geçiyordu. Diğer festivallerin yanında çok sönük kalan, festivalcik diyebileceğim bir festivaldi. Diğer festivallerde program belirlenir ve ona uygun bir şekilde ilerler. Bu festivalde suyu bile kendi paramızla aldık. Festival sürüş esnasında ne bir ikram ne bir su dağıtımı yapılmadı. Öğün olarak ise ekmek arası idare ettik. Ayrıca festival yöneticilerinin misafirperver olmayan davranışları eksi notlardandı. Diğer festivallerde sürüş zamanları dışında çeşitli etkinlikler olurdu. Bu festivalcikte onu da göremedik. Diğer festivallerde sora tekstil markalı formalar verilirken burda merdiven altı bir forma verildi. Bu da bir etkendi eksi not vermeme. Bunlar taamamen kişisel görüşüm olup , tavsiye niteliğindedir. Mersin'de bir de Caretta caretta bisiklet festivali var ona katılmadığım için bilemiyorum.
Katılıp çok memnun kaldığım veya geçerli not verdiğim bazı festivalleri de buraya ekleyeyim:
1- Kayseri Festa 2200
2- Bartın bisiklet festivali
3- Gökova bisiklet festivali
4- Kuruluştan kurtuluşa bisiklet festivali
5- Eğirdir bisiklet festivali
6- Eskişehir velespid festivali....

Geri