Scudo Sports

%70 şehir ve turda kullanan birine bisiklet önerisi

Erdem Yıldırım

Daimi Üye
Tepki
182
kullanmakta olduğum xc 1000 beni tatmin etmemeye başladı.birkaç seçeneğim var :

1, mevcut bisikletime tora recon tarzı bir maşa,jant ve hidrolik set taktırmak

2,mevcut bisikletimi satıp yerine gaint xtc 2 ayarında bir dağ bisikleti almak

3,tur bisikleti tabir edilen bisikletlerden almak (çok ağır geldiler gözüme :( ) bir de bunların bana hızda ne kadar avantajı olur ikisini de kullanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum ve bunu alırsam evde bir de xc 1000im olacağından ağır araziy bununla giremem sorunum olmayacak

4,uygun fiyatlı yol bisikleti almak

genellikle okula gider gelirken (toplamda 40 km şehir içi) ve turlarda(%90 asfalt) kullanıyorum ama arazi sürüşlerini de çook seviyorum .yardımlarınızı bekliyorum. tavsiyenizi bir marka ve modelle de taçlandırrsanız çok mutlu olurum.selam ve saygılar
sormayı unuttum bu hibrid denen bisikletler hem dağda hem yolda kullanılabiliyor mu? sanırım bu seçenek daha iyi olabilir

Scudo
Hibrit sana en uygunudur..

Eğer istersen 499 sattığım 22.5 inç bir trek fx7.1 var forumda sattığım city bike olarak..

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
teşekkür ederim ama ben sıfır düşünyorum.ayrıca 17.5 bile bana büyük geliyor :(

@Erdem Yıldırım

Merhaba,

Farklı bir başlık altında sizinle fikrimi paylaşmıştım.
konya da ve turda sürekli asfalt üzerindesiniz anladığım kaadarıyla,bu durumda önclike az bir masrafla ince dişsiz lastik kullanmanızı öneririm.
Bir bakın mtb ile istediğiniz performansı alıyor musunuz.
eğer uzun turlara çıkıyorsanız sürekli ,konya da da kullanacağınızı düşünerek sabit maşalı 28" bir bisiklet sizin için uygun olabilir.
Trek fx,scott sub ve Specialized sirrus modellerine bakabilirsiniz..farklı markaaların benzer modelleri de olabilir elbet,bunlar benim yakından incelediklerim.(tur için Sportster,xsport dahil)

Mtb de bile dizsiz lastik epey farkediyor...

• Beğen
Tepkiler: Erdem Yıldırım
@FatihDokmeci
değerli yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim.eğer dediğiniz gibi tur bisikleti atak değilse o zaman kendi bisikletime modifiye yapmak daha mantıklı gibi.ilerde 2. bir bisiklet alacak olursam o da tur bisikleti olsun :)

• Beğen
Tepkiler: FatihDokmeci
bence kron dursun xc 1000 ve xc 3000 benim hoşuma giden bisikletlerden.ve 2010 modellerini bekliyorum ve para ayırmaya başladım ve nasipse kron alacam. bisiklet konusunda acemiyim ama bende konyalıyım bence ince teker yarış bisikletleri var.tabi ekonomik durumun iyiyse 2. bi bisiklet iyi olur sana kron dursun.yani bianchi nin slr 200 modeline benzer güzel yol bisikletlere bak. paraya sıkışırsan kronu satarsın para eder

Specialized da Sirrus modeli neredeyse yol bisikleti kadar atak, özellikle fitness ve uzun sürüş amaçlı üretilmiş bir bisiklet. Araziye giremezsiniz, ancak lastiklerini değiştirerek şehir içi bozuk yollarda da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Specialized Vienna veya Carmel serileri hybrid tabir edilen amortisörlü tur bisikleleridir. Çok ağır şartlarda olmayan arazi sürüşü yapabilirsiniz.

Ama en çok işinize yarayacak olan kilitlenebilir maşalı Hardrock XC serisidir ki bunlar tam sizin gibi iki arada bir derede kalmış insanlar için üretilmiştir. Biraz tur biraz arazi kullanımı...

Merhaba arkadaş. Konu giriş açıklamanızdan anladığım kadarıyla (Yanlış anladıysam bağışlayın) siz daha ne yapmak istediğinize karar verememişsiniz. Dağ bisikletimi alsam, Veya tur bisikletimi. Yoksa yol bisikletimi. :D :D :D Maddi durumunuz müsaitse üçündende birer tane alın. Değilse elinizdeki ile 2/3'nü zaten yapabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

"sormayı unuttum bu hibrid denen bisikletler hem dağda hem yolda kullanılabiliyor mu? sanırım bu seçenek daha iyi olabilir" demişsiniz.
En uygunu Scott Sporster serisi bir hybrid bisiklettir...

Geri