Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

700x45c yada 700x50c dış lastik sıkıntısı...

Mutu S.

Üye
Tepki
5
Merhaba bisikletforum.
konuda belirttiğim ölçülerde Türkiye sınırları içinde dış lastik satan yok mu ben mi bulamıyorum anlamadım. ebay yada benzeri sitelerde de fazla çeşit yok sanki olanlar da baya tuzlu kargo ücretleriyle karşılaştım.
Cevaplarınızı tavsiye adreslerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Scudo
700x47c de işinizi görür sanırım:
(link)

Edit:
Bir de şu var:
(link) yanılmıyorsam 28x1.9, 700x45c'ye tekabül ediyor, cruiser bisikletler için balon lastik.

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Mutu S.

@Murat B.

Continental Retro Ride doğru diyorsunuz hemen hemen o ölçülerde. "700X50c"

Bu lastik için peki kadronuz uygun mu? Ya da daha önce böyle bir oranda lsatik deneyiminiz oldu mu? 26"lik beach cruiser havası taşıyor olsa da yol bisikletlerinin Türkiyenin henüz tam anlamıyla tanışmamış olduğu bir akım olan "fat bike" kullanımı için olan bir lastik ebadıdır bu.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
mtb 28" bisikletim ve 2. el almıştım. üzerinde 29x2.20 schwalbe dişli lastikler var, ama arka lastik, biraz da ağırlığımın etkisiyle maşaya sürtüyor, diğer konumda belirtmiştim. lastikleri biraz inceltmeliyim kısaca... jantın içinde de 27x12 gibi bir değer var... 700x47c yada 50c değerleri lastiğime uygundur diye düşünüyorum, yanlışsam düzeltin lütfen...
önerilerinizden sonra (link) linkteki lastikleriden sipariş vermeyi planlıyorum?

Anladığım kadarıyla bisikletiniz 29" mtb (lastik ölçü sistemi oldukça karışık, 28 inç olduğu iddia edilen yol bisikletileri ile 29 inç dağ bisikletleri aynı çapta jant kullanıyorlar). Sizin almayı düşündüğünüz de, benim linkini verdiğim de tur lastiği; asfaltta akıcıdır, uzun ömürlüdür ama arazi performansı düşüktür.

Mevcut lastiklerinizden biraz daha ince ve arazide iyi performans verecek lastik arıyorsanız 29 x 2.0 bakmanızı tavsiye ederim.

(link) linkindeki 28"x2.0" lik lastikler jantıma uygun mudur, yukarıda linkini verdiğim continental lastiklere alternatif bunu buldum. 2 adet sipariş versem gümrükte takılır mı acaba?

Sanırım diğer mesajınıza yazdığım cevabı görmediniz. Dış lastiğinizin 29x2.25, iç lastiğin 26x1.95, bisikletin ise 28" olduğunu belirtmişsiniz; o yüzden sorunun iç lastikten kaynaklanabileceğinden ve bisikletinizin boyutu konusunda yanılıyor olabileceğinizden şüpheleniyorum.

29" dağ bisikletleri ve 28" yol bisikletleri 622mm çapında jant kullanırlar. 26" dağ bisikletlerinin jant çapı ise 559mm'dir. Ancak mtb lastikleri oldukça geniş yanaklı oldukları zaman lastik takıldığı zaman 26" mtb'nin tekerlek çapı neredeyse 700x25 yol (yarış) bisikleti tekerleğininki kadar olur. Size tavsiyem jantınızın çapını ölçün, 622mm değilse şimdiye kadar bu başlıkta geçen hiç bir lastik uymaz; 622mm ise son gösterdiğiniz Schwalbe de dahil hepsi uyar.

26" iç lastiği 622mm'lik janta takmak için zorlayarak 20cm'e yakın bir oranda esnetmeniz gerek, bu da diğer mesajda belirttiğim gibi lastiğin jantı içeri doğru sıkıştırarak jant tellerinin gerginliğinin azalmasına sebep olacaktır. Durum buysa sadece uygun boyda iç lastik alarak sorunu çözebilirsiniz.

2 lastiğin toplam değeri 75€'nun altında olduğu sürece gümrüğe takılmamalı. Aynı üründen birden fazla sipariş verildiğinde ticari mal olabileceği düşünülerek gümrüğe takılabiliyor, ancak bisiklet lastiği çift olarak kullanılan bir ürün olduğu için sorun olmamalı.

uzun uzun yazmışsınız, yardımınız için teşekkürler Murat Bey. üzerindeki lastiklerde 57x622 ifadesi var. mesajınız üzerine jantı ölçtüm ve yaklaşık 63 cm falan geliyor. yani sizin söylediğiniz 622 mm civarında... iç lastik için hangi ölçüler en uygun olur ki ?(link) linkindeki lastik uygun gibi geldi bana ne dersiniz?

İç lastik genişleyip dış lastiğin boyuna göre şekil alacağı için çok fazla ölçüsü yoktur, bildiğim kadarıyla bütün 29" mtb'lar aynı boy iç lastik kullanılır. Üzerinde 29x1.75-2.5 veya 47-622/62-622 gibi birşey yazmalı (ilki inç olarak, diğeri milimetre olarak uyacağı dış lastiklerin ebatları. Sizin dış lastiğiniz olan 57-622 veya 29x2.25'i içine alan bir aralık olmalı). Sanırım en kolayı bisikletçinize gidip uygun ebatta iç lastik takıldığında sorunun ortadan kalkıp kalkmadığını kontrol etmek.

İnternetten sipariş verecekseniz supap uyumuna da dikkat edin, otomobil tipi olanlara Schrader, incelere ise Presta deniyor, bir de artık pek kullanılmayan Dunlop var...

• Beğen
Tepkiler: Mutu S.
Geri