Scudo Sports

9'lu sistemden 11'li sisteme geçiş...

Tepki
43
Bisiklet
Specialized
Merhaba,
Yaklaşık 1 senedir bu forumu takip ediyorum ve bu forum sayesinde bisiklet hakkında çok şey öğrendim. Gerçekten çok değerli arkadaşlar var ve yardımlarını esirgemiyorlar. Geçen yaz kendime Carraro 225 aldım ve bir senedir de severek biniyordum. Fakat bu forumda çok söylenen “herkes birgün yol bisikletine geçecek” ibaresi benim için de gerçek oldu. Carraro 225 mi satarak yerine kullanılmış Specialized Allez marka bir yol bisikleti aldım. Şimdi üzerinde değişiklikler yapmak istiyorum ve siz değerli arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Aslında birden fazla sorum olacak ama benim için en önemli olanla başlamak istiyorum. Şimdiden herkese çok teşekkürler.
9 lu tiagra kaset ve Alexrims S500 jantlara, 11 li 105 5800 sistemi takabilir miyim? (105 5800 set halinde alınacak) Eğer olmaz ise önce jantlarımı değiştirmek daha akıllıca olur ya da bu jantlara göbek almak mı mantıklı?
Tşk.

Scudo
Önce sen elindeki donanımla kullan ve eskit. Ondan sonra değişiklikleri yaparsın. Daha bilinçli olur. 9 lu kaset ile 11 li kaet yarışmıyorsan hayatına büyük değişiklik katmaz. Jantların eskidiği zaman daha akıcı bir jant setine geçmek daha uygun olur.

11'li ruble, 10'lu veya 9'lu rubleden daha geniş olduğu için 5800 rubleyi elinizdeki jantlara takamazsınız bildiğim kadarıyla. Bence önce jantları değiştirmek daha mantıklı, çünkü jantların performansa ve sürüş keyfine etkisi vites sisteminden daha fazla. 11'li sisteme uyumlu jantları araya spacer koyarak mevcut sisteminiz ile kullanabileceğiniz için jant setini yükseltmek için beklemenize de gerek yok. 5800 seti alırken göbekleri de alıp jantı tekrar ördürmek de bir çözüm ama yeni grupseti için bisiklete verdiğiniz kadar para verdikten sonra eski çemberlerinizi kullanmaya devam etmek isteyeceğinize emin misiniz?

• Beğen
Tepkiler: ersin cem emci
Ali Bey, Murat Bey,
İlginize teşekkürler. Yarışmak gibi bir durumum yok. Eski çemberleride kullanmak istemem açıkçası...
O zaman dediğiniz gibi mevcut grupseti değiştirmeden düzgün bir jant seti almak daha mantıklı...
Fulcrum Racing Quattro Road Wheelset gördüm hoşumada gitti, belkide bana fazla bir set ama siz ne dersiniz?

Jant seçimi çok kişisel birşeydir, çok fazla seçenek var. Yorumlar okuyarak karar vermelisiniz.

Öncelikle herkese merhaba konu baya eski ama bir şey sormak istiyorum ben bi bisikleti baya beğendim fakat üstünde sora ve 3 lü aynakol var yarışlara katılacağım için aynakolu 2 li yapıp 105 veya tiagra ya geçmek istiyorum neleri değiştirmem gerekir yukarıdaki mesajlardan anladığım kadarıyla jantı falan değişmem gerekicek başka neleri değiştiririm?

@Ahmetcan Alsat benim bildiğim kadarıyla firenler ve ota gobek hariç butun gurup seti deyiştirmek gerek diye biliyorum ama yanlişta olabilir

@Ahmetcan Alsat grupset degisecek ama arka gobek belki 11li uyumludur, belki de 9lu rubleyi spacer ile kullaniyorsunuzdur.
Jantin marka ve model neydi?

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Geri