Scudo Sports

Acil yardım

Tepki
59
Arkadaşlar merhaba bugün Adana da yolda giderken kaza yaptım nasıl olduğunu anlatayım : Turgut Özal bulvarında ışıkta durmuştum en öndeydim sağ tarafta da arabalar park etmiş ışık yandı pedala bastım daha hızlanamadan yan tarafta duran bi tane Mercedes s200 aynaya bakmadan yola fırladı yerler kumdu benim frene basmamla arabanın arka bagaj kısmına dokunup yerde kaymam bir oldu adam büyük bir sinirle indi aracının arkasında gidon sargısı maviydi onun rengi ve çok az bi şekilde göçük meydana geldi adam bunun üzerine üstüme yürüdü çevredirler adamı tuttu adam beni sormadan bu arabanın parasını kim ödeyecek demeye başladı ben motorcuyum kulüp başkanıyım falan dedi bu arada Çukurova belediyesinde inşaat mühendisiymiş abimiz yaşı da 40 yok sonuç olarak ben mi suçluyum o mu suçlu anlamadım çünkü haksız bi şekilde inanılmaz bağırdı numaramı falan aldı gitti babamın yarın yanına uğrayacağını söyledim sizce ne olur keşke polis çağırsaydım bu saatten sonra ne yapabilirim nasıl bi yol izlemeliyim?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Scudo
Geçmiş olsun, öncelikle araç nerden yola fırladı? araç arkandamıydı? önündemiydi? en hangi şeritteydin? ışık kime yanıyordu? paint ile kuş bakışı çiz gönder yardımcı olalım olayı çok muğlak anlatmışsın... adam telefon no alıp bıraktıysa sıkıntı yok birşey çıkmaz kafana takma babanda adama he he desin geçistirsin.

• Beğen
Tepkiler: muratciftci7
Ben ciddi bir sonuç çıkacağını ve endişelenmeye gerek olduğunu zannetmiyorum. O kadar hasar için polis kalkıp zaten gelmez, yaralanmalı olmayan araç kazalarında zaten gelmiyor. Boşuna stres yapmayın, anladığım kadarıyla yaralanmalı bir durum yok, bununla geçmiş olsun.

Tabii heyecandan olacak, biraz karışık yazmışsın, kim kime çarpmış tam anlayamadım, sen geçtikten sonra tam en sonunda o mu gelip bisikletinin arkasına çarptı?

• Beğen
Haklısınız kusura bakmayın o sağ taraftan yola çıkarken aynasına bakmadı bende Işık'tan Yen'i hareket etmiştim yani daha hızlanamamıştım "iyi ki" o abimiz de aynaya bakmadan çıkınca ben frenle asıldım ama yerde kum varmış ve kaydım kayarken sağ fren vites kolu ve gidon arabaya çarptı gidon sargısının rengi arabaya geçti ve fren vites kolu hafif bi göçük oluşturdu ve arabanın arkasından yerde sürüklendim arabaya çarparak durdum

Ama adam belediye de mühendis ona kimse dokunamaz

@muratciftci7 anladığım kadarıyla sen aracın sol arka tarafına çarpmışsın aracın pozisyonu düz değilse yani şeritle paralel değil önü sol arka sağ şeritte dönecekmiş gibi bir pozisyondaysa suçlu o ama yok sen iki şerit arasındayken oda kendi şeridinde düz pozisyondayken vurduysa suçlu sensin ama merak etme iki şekilde de bir şey çıkmaz adam 2 gün arar 3. gün unutur.

• Beğen
Hepinizden özür diliyorum yanlış anlaşıldı baştan anlatacağım olayın şokundayım hala

Geçmiş olsun.

Benim anladığım:

IŞIKLAR IŞIKLAR YOL KENARI
ŞERİT ŞERİT {b} {mercedes}
ŞERİT ŞERİT PARK HALİNDEKİ ARABALAR

b bisiklet, mercedes park halindeki arabaların en önünde, doğru anlamış mıyım?

• Beğen
Işıkta daha yeni kalktıysan arabanın bagajda göçük yapacak kadar hızlanabileceğini hiç sanmıyorum. Yani Mercedes bisikletin dokunmasıyla göçmez arkadaş. Eski bir göçük olup sana kitlemek istemişte olabilir. Emin misiniz göçüğün o anda olduğundan. Aniden araçların arasından sağa fırladıysa (muhtemelen sinyal falanda yoktur debriyaj kullanmayıda bilmez bunlar araba zıplayarak kalkmıştır) bir tek senin değil trafiğinde güvenliğini riske atar demektir. Katiyen para falan vermeye kalkmayın. Israr ederse kamera kayıtları araştırın, kendisinin de hatalı olduğunu ifade edin, mahkemede hesaplaşmaya kadar gidersiniz. Uzasın arkadaş, işin içine tehdit, psikolojik yıpranma vb. girer sonuçta vazgeçecektir.

Bence de üstüne gidip kamera kayıtlarından mahkemeden bahsedin ki oda küçücük bir göçük için uzatmaya değmeyeceğini anlayıp vazgeçsin.

• Beğen
Özal bulvarında yolun en sağında arabalar park eder , bende kırmızı ışıkta durmuştum ve ışığın yeşil yanmasını bekliyordum ve yeşil yandı daha 3-4 kere pedal çevirmiştim ki sağ tarafta park halinde olan Mercedes aynaya bakmadan yola çıktı bende kurtulmak için arabanın sağ tarafına kırıp frene bastım frene basınca yerdeki kumdan dolayı kaydım kayarken bisikletin gidonu ve fren vites kolu arabanın bagaj kısmına çarptı bundan dolayı gidon sargısının mavisi fren kolunun çarpmasından dolayı hafif bi göçük oluştu ardından bende yere düştüm ve sürüklendim ve arabaya çarparak durdum adam büyük sinirle indi kimliğini ver sesi bende yanımda olmasına rağmen yanımda değil dedim ardından babanı ara dedi babam şehir dışında dedim anneni ara sesi ben o da şehir dışında dedim sonra bizim şirketimizde çalışan iki tane kadın geldi ve olayı dinlediler ardından adamı ikna ederek kadının ve benim numaramı alarak gitti bu olaydan ne çıkar ben mi haklıyım o mu her türlü ben mi yaptırmak zorundayım arabayı bilmiyorum bu arada adam Çukurova belediyesinde inşaat mühendisi ve motorcuymuş

Bana da öyle geliyor olay olalı bir buçuk saat oldu adam ne numarasını vermek için mesaj attı ne de aradı umarım sadece göz korkutmuştur

@muratciftci7 Havlayan köpek ısırmaz denir ama iki ayaklılara temkinli yaklaşmak gerek.

• Beğen
@muratciftci7 Kim olursa olsun. Seni korkutmak için saymışta saymış. Kolluk dışında hiç kimsenin senin kimliğini özel bilgilerini istemeye hakkı yok. Üstelik yeşil ışık yanan bir kavşakta park halindeki araçlar tüm araçların geçmesini bekledikten sonra çıkabilir. Girdiğin yolda özellikle bisiklet giremez yada otomobil ve üstü araç girebilir gibi bir tabela yoksa o yolu kullanmak kanunen senin de hakkın yani trafik rejimi senide bağlar. Yeşil ışıkta yol müsait değilse yola fırlayamaz. Kanunen kusurlu. Üstelik araçtan iniş tavrı ve bağırması başlı başına tehdit unsurudur. Belediyede çalıştığını ve ünvanını saydığı için Kamunun verdiği görevi kötüye kullanarak adaleti yanıltmayı ve kanunları işlemez hale getirmeye çalıştığını iddia edebilirsiniz. Araçtan iniş tavrı ve bağırması sebebiyle sözlerinin ve vücut dilinin tehdit unsuru barındırdığını iddia edebilirsiniz. Aşırı sinirli halleri olduğu için öfke kontrolünü yitirdiğini psikolojik durumunun araç kullanmaya müsait olmadığını iddia ederek psikolojik muayene talep edin. Kamera kayıtlarının incelenmesini isteyin. Eğer sizden para isterse savcılığa başvurun tehditle para koparmaya çalıştığını belirtin ve yukarıda saydığım unsurlar sebebiyle hakkında şikayetçi olacağınızı bildirin. Size sataşır ve tehdit ederse diye ses kaydına alın konuşmadan önce. Savcılıkta da hayatınızın tehlikede olduğunu düşündüğünüz için ses kaydına aldığınızı belirtirsiniz. Korkmayın. Sağlam bir dilekçe her şeyi çözer.

@Pabioo çok teşekkürler ciddi anlamda içim rahatladı babama söyleyince ne tepki verecek merak ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Pabioo
@Pabioo
S kasa mercedes zıplayarak kalkmaz tahminimce.
belediyede mühendislik yapan birisinde S kasa mercedesin ne işi varmış acaba?

Geri