Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Akort ayarıyla ilgili kafamı karıştıran sorular..

Tepki
3
İsim
Semih Sezgin
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar bisikletimi yeni aldım carraro 227 1 hafta oldu ve çok binmedim toplam 2000 km yapmadım bozuk yolada girmedim ama jantın akort ayarı bozuldu bu kadar erken bozulması canımı sıktı şehir bisikleti jantları ince olmasımıdır akortun ayarı bozulması tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum ne yapmalıyım..

Scudo
ipin ucu sökülürse devamı gelir. akordu belki iyi yapamamışlardı

yeterki iyi yapılmamasından dır düzgün ayar yaptırırım benim korkum devamlı akort ayarın bozulması..

İlk seferi normal karşılamak lazım. Asıl sonrası sıkıntı. Sürekli bozulursa başka bir usta bulmak lazım.

Çok üst seviye olmayan jant setlerinde bir iki aylık kullanım sonrası jant ayarı bozulabilir, gayet doğal bir durumdur. Sebebiyse fabrikadan yeni çıkmış olan tel,tel başı, çember gibi parçaların birbirine oturması ya da alışmasıdır. Bunun gibi yeni alınan bisikletlerde de bilindiği üzere 1-2 aylık kullanım sonrası tekrardan ayar yapılır. Motorların rodaj dönemine de benzetebiliriz. Can sıkacak bir şey değildir, tekrar ayar yapıldığında bir sorun çıkmayacağını düşünüyorum...

Mtb de daha çok bozulur. Hele disk fren varsa dahada fazla.Bozulmasını istemiyorsanız tüm telleri söküp lactote ile tekrar ayar yapılmalı. Bir çeşit yapıştırıcı. Vites vidalarında gördüğünüz mavi boya. Tüm jantlar ayarı kayar sürekli akort ister kendiniz yapmayı öğrenirseniz dert olmaz.

Teşekkür ederim arkadaşlar yardımlarınız için..

Olur öyle, bence endişelenme. Bu forumda bir sürü 227 kullanan var. Böyle bir sıkıntı daha önce duymadım hiç. arkadaşın dediği gibi güzel bir ayar dan sonra tekrar bozulursa düşünmek gerek.

Doğrusu Loctite :) (link)
Bu arada Loctite bir markadır, selpak gibi. Başka markalar da var.

Doğru akortlanmış bir jantta Loctite kullanılması gerekmez. Doğru akort yapılmamış bir jantta ise bir kavanoz Loctite kullansanız işe yaramaz, gene bozulur. Genelde ilk birkaç hafta kullanımda jantın bir oturmasından, alışmasından sonra yapılacak akort kalıcı oluyor.

Geri