Scudo Sports

akşam kas ağrısı

Tepki
41
Bisiklet
Sedona
arkadaşlar iki senedir bisikleti günlük olarak kullanmaya başladım. yani işi gelip gitme olsun, akşam turları olsun bunun gibi şeyler... ortalama 20 km yapıyorum hergün. fakat akşamları diz üstünde quadriceps olarak adlandırılan kaslarda dayanılmayacak bir ağrı oluyor. kesinlikle uyuyana kadar devam ediyor. var mıdır bir çaresi veya normal midir?

Scudo
Merhaba,
Sürekli yüksek viteste kullanıyor iseniz bu tür ağrılar olabilir.Bir de kullandığınız güzergah rampa yukarı ise normaldir. Ancak yine de siz bir ortopedi uzmanına muayene olun.2 senedir kullandığınızı düşünürsek pek normal durmuyor.
Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: samet ceylan
Bizim önerilerimiz bir spor hekiminin yada ortopedistin muayenesi yanında birşey ifade etmez. Bu yüzden öncelikle bir uzman görüşü almalısınız. Arkadaşın belirttiği gibi yüksek vites ve düşük kadans bu tip ağrılara yol açabilir. Genellikle en büyük hata bisikleti gereğinden yüksek viteste sürmektir.

2 senedir kullandığınıza göre kondisyonla ilgili bir sorun olmadığını varsayabiliriz. Bu durumda akla gelen başka bir neden bisiklete kaslar çok soğukken binip indiğinizde de hiç esnetme yapmamanız olabilir.Bu özellikle büyük adele gruplarında ağrıya neden olabilmekte.

Sonuç olarak iki öneri:
1- Bisikleti düşük vites ve yüksek kadansta kullanmaya çalışın.
2- Binmeden mutlaka kaslarınızı sürüşe hazırlayın ve inince de kısa germe hareketleri yapın.

Bütün bunlar bir işe yaramıyorsa başka bir problem vardır.

Sele yüksekliğinin doğru olup olmadığı kontrol edin, geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: samet ceylan
@gökhan faruk

20 km hiçbirşey değil hele 2 yıldır süren biri için.

ağır viteste gittiğiniz için diz sorunu oluşur gidebiildiğiniz en düşük viteste gidin yoksa bisikletin zararlarından faydalanmış olursunuz. :D

@samet ceylan

öncelikle bisiklet sevdan için tebrik ederim seni. 2 senedir ağrılara dayanmak meseledir. öncelikle bir doktora gidip MR filan çektirmen çok mantıklı olur.
işinin ne olduğunu yazmamışsın ama sanırım masa başı ve stresli bir işin var. eğer ayaklarını da gün içinde çalışma sandalyenin altına doğru çapraz olarak bağlıyorsan yan kaslarının ağrıması çok normal. en azından bende böyle :)
yada ayna kol denilen çeker sisteminin kol boyunu değiştirmen gerekiyor. daha detaylı bilgi verirsen derdine derman olacak mesajlar yazabiliriz. çok geçmiş olsun. saygılar....

@Serbay Akar

Bisiklet sonrası stretching hareketleri yapmak şart, birçoğumuzun (ben dahil) buna dikkat etmiyoruz. Bildiğim kadarıyla sadece yüzmeden sonra streching yapmaya gerek yok diğer bütün spor dallarında yapılmalı.

2 gün önce pendik bostancı arasını yüksek bir viteste aldım. eve geldiğimde kaslarımda müthiş bir ağrı vardı. arkadaşların dediği gibi gereğinden fazla sert viteste kullanmak bu sorunu beraberinde getiriyor

• Beğen
Tepkiler: kazm ylmaz
Herkese teşekkürler, 1 haftadır yüksek kadans düşük vites kullanmaya dikkat ediyorum ve ağrılar dindi. Bursa'yı bilen bilir şehir içinde normal gezilerde dahi 300 metre civarı rakım değişimi olabiliyor. Ben zamanla gelişme sağlarım düşüncesiyle yüksek vites ve tempolu sürüş deniyordum, yanlışmış demek ki.

Geri