İyi de bu formalar polyester, dolayısıyla kalitesi tamamen dokuma tekniği ile alakalı. Aynı malzemeden aynı kalıpla dümdüz örersin naylon gibi olur, başka türlü örersin teri dışarı atar.
Sonuç olarak çin'den aldığınız çakma tişört o pazarlama harikası dediğiniz tişört kadar iyi değildir çünkü örme tekniği çok daha basittir.
Ben De en az 50-60 tane polyester tişört var. Bazıları orijinal bazıları çakma. Çakma olanlar arasında Çin, prc, Hindistan, Türkiye üretimleri var.
Orijinaller arasında da Çin, Hindistan, kamboçya, ve Türkiye üretimi olanlar var.
Orijinaller teri dışarı atıyor, uzun vadede koku yapmıyor, terlediğinizde ağırlaşıp vücudunuza yapışmıyor.
Çakmaların tamamı orta vadede kokmaya başladı, istediğim kadar yıkayayım biraz terleyince o bildik koku geri geliyor, teri dışarı atmıyor ve üzerime yapışıyor.
Sonuç olarak ben orijinal formaya sezonda gidip hayvan gibi fiyatları vermem. Ama gidip de çakmasını da almam çünkü benim için görüntü değil işlev önemli. Dolayısıyla indirim olan, geçen sezonun ürünlerini, rengi bedeni kalmayıp indirime girenleri bekleyip almak bana en mantıklısı olarak geliyor. Çok az formanız olsun ama kaliteli olsun derim...