Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

bir ürün aldım 30 gün önce falan fakat daha gelmedi onu nereden takip edicem kargo nosu nerede yazıyo ve hangi siteden sorgulayıcam teşekkürler...

Scudo
Şunu diyeyim, Rockbros gözlük almıştım ve çin kargoyla geldiği için takip bile edemedim.Umudumu kestim para çöpe gittim dedim ki 45 gün sonra elime ulaştı.Gelir elbet :D

@BORA34 Bu ara biraz gecikmeli geliyor postalar, eğer tracking kodu varsa siparilte track17 ya da ptt nin sayfasından takip edebilirsiniz, eğer yoksa bi on gün daha bekleyip sonra aliexpress in sayfasından my orders sayfasında ürünün seçeneklerinden open dispute ile para iadesi talebi açın...

Gelip gelmemesi çok önemli değil öyle pahalı bişey almadım deneme amaçlı aldım ama eğer gelmezse güvenemem bidaha :D

site genel olarak güvenilir ama sonuçta satıcı bazlı bir site. Özellikle düşük fiyatlı ürünlerde tracking number olmadığı için takip edilemiyebiliyor, my orderdan kontrol edin numara varsa nerede olduğu bulunur.

Oncelikle alicilar icin koruma suresi var. Siparislerimde gozukur ve eger bu sure icerisinde gelmezse paraniz %100 iade edilmektedir. Surenin bitmesine yakin satici ile gorusun eger cevap gelmezse ali expresse yazarsiniz.
Kargo takip olayi her zaman sikinti oluyor ben suana bisiklet icin olsun gunluk yasantim icin olsun, pahali olsun ucuz olsun alisverisler yaptim ve kargoya gore hala ucakta olan urunler bana ulasmis oldu.
Her urunun bir ulasim suresi vardir ve bu sure belirtilir.
Urunu kesinlikle almadan ya da aliralmaz onaylamayin. Urunu onaylarsaniz iade ya da problemli durumlarda haksiz cikiyorsunuz.
Yildiz sayisina onem saticilar ise 1 yildiz almamak icin elinden geleni yaparlar. Gerekirse yeni urun, hediye urun, ya da bir sonraki alisverise buyuk indirim vs.

• Beğen
Tepkiler: BORA34
@BORA34 Ben aşağı yukarı 10 yıldır aliexpress olsun ebay olsun alışveriş yapıyorum bu yüzden benim tavsiyem aliexpressten ziyade ebay i tercih edin...Aliexptess te paramı alamadığım oldu ama ebay de bu sorunu yaşamazsınız ve en kısa sürede çözülür...Aynı satıcılar ebay de de satış yapıyor...

Açıkçası aliexpress olsun eBay olsun güvenilir ama sabır istiyor bir aydan önce ürün gelmiyor, en azında ülkemizde bulunmayan yada pahalı olan ürünleri bulabiliyorsunuz. Takibe gelince Çinlilerin farklı ürün takip numaraları var ve ürünün karşısında hangi siteden takip yapılacağı yazar ülkemizde ise ptt kargo ile adrese gelir.

Manage Orders sayfasında ( (link) ) her bir siparişin sağ tarafında "Track Order" yazan bir buton var. Fare imlecini bunun üzerine getirdiğinizde size Çin'den çıkana kadarki durumu gösterir (takip mümkünse tabii). Buna tıkladığınızda açılan detay sayfasında bir Tracking Number varsa ve bu RM237908256CN formunda bir numara ise bunu (link) veya ptt sitesinden takip edebilirsiniz.

Image1.jpg

Image2.jpg

Yaz boyu teslimat süresi 15 güne kadar düşmüştü. Ancak bu aralar yine 1 ayı geçiyor...

Soyle anlatayım ben yaklaşık 60 70 tane alışveriş yaptım şimdiye kadar gelmeyen olmadı fakat 60 günde gelenler oldu hiç birini de takip numarasi ile kontrol etmedim

• Beğen
Tepkiler: BORA34
Kargolarımdan birinin 54 günde geldiğini biliyorum ☺rahat olun

Aliexpresin kendi kargo takibi var ki. Ürün> Wiew Detail 'den görünüyor. Bu sadece Türkiye'ye kadar olanı gösterir ondan sonrası 5 gün civarı eline ulaşır.

Valla benim bu heriflerde alışverişim resmen "iyilik yap, denize at" seviyesine ulaştı. Artık ne zaman ne geleceğini bile hatırlamaz oldum. Bir gün kapı çalınıyor, aaa bi bakıyorum forma gelmiş, eyvallah kanka deyip gönderiyorum postacıyı.

benim de aliden aldığım bir otomobil ürünü var. Yaklaşık 20 gün oldu.
HN ile başlayıp AE ile biten bir takip no verdiler. global.cainiao.com gibi bir yerden takip ediliyor. Buna göre Çinde en az 3 şehir geçti. Hava yoluna verildi dedi, orada kaldı. 3 Ekimden beri hareket yok..
İşin ilginci PTTde veya track17 de böyle bir kargo bulunmuyor.

Android cihazlar için bu kargo takip uygulamasını kullanıyorum firmaların hepsi olması lazım (link)

Bazi ürünler imza gerektirmiyor siz evde yoksaniz apartmana birakiyolar haberiniz olsun

Siparişi verirken hazırlık süresini dikkate almak gerek. 15 gün hazırlık süresi not edilmiş bir ürün sipariş etmişseniz kargoya 15 gün sonra verilir. 45 güne kadar geleceğini de düşünürsek; 2 ay sonra ulaşması bile normaldir. Ancak toplam süreyi bilip, süre dolmadan itiraz etmeyi takip etmek lazım. Siparişi verdiğimde toplam süreyi telefon takvimine hatırlatma girerek takip ediyorum. Takip numarasına gelince ucuz ürünlerde numara feyk oluyor.

(link)

bu mu (link)

Aliexpress ten veya diğer Çin malı ürün satan yerlerden elektronik cihaz alınmaz.

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Geri