Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

@m.klcts
Tekrar 1 ay beklememek için ve kadans sensörü kullanmak istediğim için

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
Scudo
@m.klcts
Ben decatlondan kablolu ucuz yollu aldim lastik capina gore listesi vardi kullanma talimatinda ondan da cikar sanirim, 15 tl riske girilebilir :) bnm tek sikinti, isiksiz olmasi saat , hiz, km sayaci var sifirlanabiliyo yeterli ama gece okunmuyo orasi onemliymis

• Beğen
@m.klcts
En yakın postaneye bırakıyorlar takip numarası ile sık sık kontrol edin, ayakkabı lastik ve içlastiğinde ilave vergi var ayakkabıda ilave 70-80 tl oluyor galiba

• Beğen
@m.klcts Gelmeleri konusunda sorun olmayacaktır.
@tanchu Bende daha öyle bir şey kesmediler. Site göstermezse satıcıya mesaj atıyorum. O veriyor.

• Beğen
@m.klcts Sıkıntı yapmayın ürün gelir, eğer ürüne bir şey olursa belli bir süre içinde size ulaşmazsa sistem sizle iletişime geçiyor mail geliyor geldi mi? gelme dimi? diye siz evet geldi demeden sistem silmez eğer size gelmediği doğrulanırsa paranız geri yatar. 2. olarak ben bayramdayken bir ürün gelmiş beni ptt memuru aradı böyle böyle dedim alt komşuya bırakın, 2 dk sonra arada alt komşunuz yok öbür komşuya bırakmasını söyledim bıraktılar. Eğer olmazsa sizi aradıklarında şunu söyleyebilirsiniz, gerek de yok fakat not alırlar ürünün yanına geri şubeye gider "sahibi tarafından alınmak şartıyla getirdildi" diye çünkü ibare olmazsa ürün geri postalanır. Hangi ürünleri aldığınız link olarak yazarsanız başka arkadaşlar da işi görülebilir. Bende kafesi alacağım sanırım topeak olanı. Birde takip için aliexpress bir adım önde e-bay'da böyle bir olay yok. Kargonuz verilince "My order>View details'den bir çin sitesine takip numarasını yazara bakabilirsiniz, yalnız bu işlem Türkiye sınırlarına girene kadar geçerlidir, gerisi Ptt'nin işidir fakat ptt'de ürün size gelmeden bir gün önce bilgileri doldurur yani bırakın elbet gelir bakıp durmayın yani :) "BİRDE ÜRÜNLERİNİZ ALIRKEN DİKKAT EDİN-PAYPAL'IN KENDİ KURU FARKLIDIR ÜRÜNÜN DEĞERİNİ ARTTIRABİLİR"

• Beğen
Tepkiler: Volg
Merhaba arkadaşlar bu konu hakkında belki bilginiz vardır, belki yoktur orasını bilemem. Bazı kişiler bilgi sahibi değil bende az çok biliyorum işe yaramak amacıyla bu konuyu açtım.
Öncelikle aliexpress'den ürününüzü aldınız ve kargoya verildi, sonrasın da bunu nasıl takip ederim, nasıl izlerim, nerededir bu melet gibi cevaplarınızı böyle giderebileceksiniz.

Aliexpress ana sayfasında iken; My Orders'e tıklıyoruz (Siyah çerçeveli kısım)
-Daha sonrasın da hangi ürünümüzü takip edeceksek onun üstünde bulunan "View Detail" (Kırmızı çerçeveli kısım) 'a tıklıyoruz.

Screenshot_4.png

Tıkladıktan sonrasında aşağıdaki sayfa açılacaktır. Burada ilk olarak "Seller's Shipping Method" yazısının yanında bulunan (Mavi çerçeveli kısım) 11 haneli rakamı kopyalıyoruz. (Bu rakım sayısı büyük ihtimalle değişmez, fakat siz genede kopyalayın.)
-Sonrasında ise kırmızı çerçeveli kısımın içinde bulunan "(link)" linkine gidiyoruz.

Screenshot_5.png

İşlemi yaptıktan sonra alttaki sayfa açılacaktır, endişelenmeyin (çince küfür yoktur ;) büyük ihtimalle :D ) çince yazılar mevcuttur sadece burada kırmızı çerçeveli kısma tıklıyoruz ve başka bir sayfaya bizi yönlendiriyor.

Screenshot_6.png

Aşağıdaki sayfa açılacaktır.

Screenshot_7.png

Açılan sayfada yapmamız gereken, 2. resimde kopyalamış olduğunuz 11 haneli numara dizisini altta bulunan kırmızı çerçeveli kısma yapıştırıp veyahut yazıp, "Submit" butonuna tıklamak.

Bu işlemleri yaptıktan sonra sayfa geliyor burada aldığınız ürünün durumunu görebiliyorsunuz, hangi liman, hangi ülke.... gibi.

https://i.hizliresim.com/gyqAv2.png

*Dikkat edilmesi husus şudur bu kısımda; Bu gördüğünüz işlem ürünün Türkiye ülke sınırına kadar takip eder, ülkemize girdiği an yazar Türkiye'ye giriş yaptığı hakkında.

Ürünü Çin'den aldıysanız ortalama elinize 20-30 gün arasında ulaşır. (Ürününüz size gelirken ortalama iki hafta süresi yurt dışında geçer.)
Türkiye'ye gelen ürün genel olarak 5-10 iş günü arasında elinize ulaşmaktadır.

** Ürününüzü takip ettiniz baktınız ki ülkemize giriş yapmış sonrasında "PTT Yurt Dışı Kargo Takibi" olarak takip edebilirsiniz. Aşağıda ki gibidir.

Öncelikle google aramaya veyahut hangi tarayıcı kullanıyor iseniz "ptt yurt dışı kargo takibi" yazınız. 1.Sırada görünen "gönderi takibi - PTT" (kırmızı çerçeveli) linke tıklayınız.

Screenshot_9.png

Linke tıkladığınız da aşağıda ki sayfa çıkacaktır.

Screenshot_10.png

-Barkod Numarası kısmına yazılması gerek numarayı, aşağıda ki resim de belirttiğim mor çerçeveli kısmın içinde kalan numarayı üst resimde ki kırmızı çerçeveli kısıma yapıştırıyoruz veyahut yazıyoruz. Bu numaranın bulunduğu sayfa Aliexpress Ana Sayfa > My Orders'da aldığınız ürünün üstünde bulunan resimde de göreceğiz üzere" View Detail" yazısının solunda bulunan rakam dizisidir.

Screenshot_11.png

-Barkod Numarası'nı girdikten sonra aşağıda ki gibi sayfa açılacaktır.

Screenshot_12.png

*Bu sayfada ürün hakkında kargo bilgileri yer alır, burada husus şudur ptt ürünü getirene kadar, yada bir gün öncesine kadar bu sayfayı doldurmaz.

Benim bildiklerim bunlardır, vardır doğru, vardır yanlış bilgilendirirseniz sevinirim.

Yurtdışından (aliexpress, ebay vs.) alisveris yapmakla turkiyeden alisveris yapmak arasinda birkac kural disinda hicbir fark yok. Aliyosun geliyo o kadar. Sadece limiti aşma veya vergini hesaplayarak aş, ayakkabi ve cep telefonu sorunlu. Alma. Bir de koruma surelerini takip et urunun gelmediyse dispute yap veya siteye bildir. Iste bu kadar kolay. :)

@tanchu
Ben baska bi siteden aksiyon camera siparis etmistim adresi begenmemisti mevzu buymus demek ki yalan oldu sonra :)

Bekle Allah bekle seklinde seyreden bir surectir. Ben unutuyorum artik bunlara verdigim siparisleri. Kapi bi caliyo aaa forma gelmis. Ne guzel lan, noel baba gibi.

@Osman Tuğrul anlattığın olayı okuyup anlamak bile 2 saat . bırak çinden almayı...:D

Dün alışveriş yapmıştım bugün sitede bu ayarları arıyodum sıkılıp bıraktım. Çok teşekkürler paylaşım için, çok işime yaradı.

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Ali expressteki cogu satici yazmis oldugu kargo firmasiyla gonderim yapmiyor genel olarak daha ucuz yol ile gonderim yapiyor 3 kagitcilar , bunlara dispute acip paranizin bir kismini geri almayi unutmayin :)

Her satıcı Yanwen kullanmıyor. Benim son aldığım China small post'la mı ne gelmişti.

@Cesmeonu aliexpreste kırmızı bi şekilde english felan yazınca anladım

• Beğen
Tepkiler: mehmet gumus
@m.klcts Aliexpressten bir çok şey aldım, şimdiye akdar sıkıntı çıkmadı, çıktığında da çözdüler. Kredi kartınız yerine elektronik ortamda oluşturabileceğiniz SANAL KART hesabı açın ve buraya para aktararak işinizi halledin. Güvenilir bir sitedir, genelde çok beklersiniz. Ancak bazı satıcıların ve firmaların Avrupada depoları vs oluyor 4 günde teslim alan arkadaşlarım oldu. Geçen hafta bir arkadaşım titanyum yemek kabı aldı kendisi dağcı. Türkiyedekinin 4 te biri fiyatına aldı her şeyi burada aynı paraya sana bir bardak ancak verirler.Ben dağcılıkla ilgili çantalar aldım millet bu malları getirip TR de satıyor üstüne de kar koyuyor hattta geçen bir eleman bu forumda benim1$ a aldıgım survivor bilekliği 25TL ye satmayı düşündüğünü "bir konuda firkrinize ihtiyacım var1" başlığıyla forum açmıştı. YOk kuzeni getireekmiş de Almanyadan mış da vs..

Alışveriş yaparken alıcının beğeni düzeyine bakarsınız, adresi de doğru girersiniz sorun çııkmaz. ürün belirtilen zamandan geç gelir ya da gelmezse "dispute" açarsınız satıcıya soru sorarsınız. Genelde sıkıntı çıkmıyor.
Kaldı ki bu gün her şey ÇİN de üretiliyor, milletin bildiği MERİDA çin de üretiliyor, dünyadaki biiskletlerin %80 çin üretimi, apple da orada çıkıyor. Daha söyleyecek fazla bir şey yok.
sonuç, TR den çok ucuzsa beğendiğinizi alın (EKran ışığı olsun çok önemli akşam süürşleri için) , arkadaşın dediği gibi olmadı ben aldığımda lastik ölçüsü vs girdim 2 senedir kullanıyourm. Bozulursa zaten burada da çok uzun bir garanti süresi yok.
Bunun dışında kask vs gibi ürünlerde keisnlikle CE damgası olan uluslararası sertifika sahibi ürünleri alın.

• Beğen
Tepkiler: Volg
@alper 76 kask vs var da aldığınız km saatinin linkini atarmısınız yada resmini

(link) bu sitede sorun çıkar mı

@alper 76 Oldukça iyi açıklamış mesela benim 1.25 dolara sipariş ettiğim gözlüğün aynısını adam 35 liraya satıyor sahibinden.com'da. Tamamen katılıyorum kendisine.

• Beğen
Tepkiler: Utku D
@m.klcts isterdim atabimeyi ancak çoktaan bitmiş artık üretmiyorlar. EKran ışığı olanı ve özellikli bir şey almanızı tavsiye ederim. Su sıçramalarında geçirmemesi de önemli. ANcak çoğu bu özelliklere sahip, büyük ekran ise yolda okuma kolaylığı sağlar. Sırt çantası vs gibi bir ihtiyacınız varsa link atarak yardımcı olabilirim.

Geri