Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Aliexpress

Aliexpress'te satılan ürünlerin pek avantajı kalmamış gibi görünüyor. Avrupa mağazalarıyla karşılaştırdığımda aynı fiyata markalı ürün satın alabildiğimi gördüm.

Ben 609 liraya kışlık forma ve kışlık uzun tayt takımı aldım daha yeni. Aynı fiyata varsa markalı ürün, paylaşırsanız çok sevinirim.

Scudo
Ben 609 liraya kışlık forma ve kışlık uzun tayt takımı aldım daha yeni. Aynı fiyata varsa markalı ürün, paylaşırsanız çok sevinirim.
Aldığınız ürünlerin linkini gönderebilir misiniz? Teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
16 tl ye garmin saat kılıfı almak istedim ama 41 tl vergi çıkıyor kargo bedava ürünün. Sizce bu normal mi? Kapıda vergi ödeme bitti mi? Bayadır alışveriş yapmıyordum şaşırdım açıkcası 🤔🤔

Merhaba arkadaşlar,
16 tl ye garmin saat kılıfı almak istedim ama 41 tl vergi çıkıyor kargo bedava ürünün. Sizce bu normal mi? Kapıda vergi ödeme bitti mi? Bayadır alışveriş yapmıyordum şaşırdım açıkcası 🤔🤔
Ödeme esnasında vergi ödediğinizde başka vergi ödemiyorsunuz ve kargonuzu rezalet olan ptt kargo yerine aras kargo getiriyor.

• Beğen
Tepkiler: BiloPinto57
Ödeme esnasında vergi ödediğinizde başka vergi ödemiyorsunuz ve kargonuzu rezalet olan ptt kargo yerine aras kargo getiriyor.

Mart ayında 3 kargom da PTT ile geldi AE'den, hem de takip geriden geliyordu, gümrükte göründüğü an kapı çaldı, ya evde olmasam? :D Uğraş dur PTT depoda

1680367037982.png

Mart ayında 3 kargom da PTT ile geldi AE'den, hem de takip geriden geliyordu, gümrükte göründüğü an kapı çaldı, ya evde olmasam? :D Uğraş dur PTT depoda

302274 dosyayı görüntüle
Abi ödeme yaparken eğer gümrük vergisi ödetmiyor ise ptt kargo ile geliyor. En azından benim edindiğim tecrübeye göre bana hep öyle oldu. O yüzden ödeme esnasında gümrük vergisi ödetiyorsa alıyorum yoksa ptt ile uğraş dur. En azından sana *Kargonu gel al ben getiremem uğraştırma beni* dememişler. :D Bikeinn den yaptığım alışveriş bugün gümrüğe girmiş bu demek oluyor ki başka bir ptt macerası beni bekliyor. :D

Abi ödeme yaparken eğer gümrük vergisi ödetmiyor ise ptt kargo ile geliyor. En azından benim edindiğim tecrübeye göre bana hep öyle oldu. O yüzden ödeme esnasında gümrük vergisi ödetiyorsa alıyorum yoksa ptt ile uğraş dur. En azından sana *Kargonu gel al ben getiremem uğraştırma beni* dememişler. :D Bikeinn den yaptığım alışveriş bugün gümrüğe girmiş bu demek oluyor ki başka bir ptt macerası beni bekliyor. :D

Vergiyi ödetiyorum en başta hep satın alırken. 3 kargom da PTT ile gelince acaba Aras Kargo kaçtı mı dedim bu iş yükünden

Vergiyi ödetiyorum en başta hep satın alırken. 3 kargom da PTT ile gelince acaba Aras Kargo kaçtı mı dedim bu iş yükünden
Çok ilginç. Belki AE nin yaptığı anlaşma bitmiştir aras ile. Eğer durum öyle ise yine çok zor günler bizi bekliyor olacak maalesef. PTT yüzünden kaybolan kargolarım da var.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Aralık ayından bu yana 2 alışverişim oldu, her ikisi de PTT ile geldi. Hatta oradakiler ile görüşünce anlaşmanın bitmiş olabileceğinden bahsetmişlerdi.

Merhaba arkadaşlar,
Artık bir çok alışverişte ödeme esnasında vergi çıkıyor. Onun için yapabilecek bir şey yok vergi ne çıkıyorsa o. Sizin konudan alakasız olarak 150€ sınırı geldiğinden bu yana bir çok ürün satışta listelenmiyor. Alacağımdan değil de arada kadro setlerine falan bakardım şimdi adreste Türkiye göründüğü için onlar dahi çıkmıyor.

Aralık ayından bu yana 2 alışverişim oldu, her ikisi de PTT ile geldi. Hatta oradakiler ile görüşünce anlaşmanın bitmiş olabileceğinden bahsetmişlerdi.

Artık bir çok alışverişte ödeme esnasında vergi çıkıyor. Onun için yapabilecek bir şey yok vergi ne çıkıyorsa o. Sizin konudan alakasız olarak 150€ sınırı geldiğinden bu yana bir çok ürün satışta listelenmiyor. Alacağımdan değil de arada kadro setlerine falan bakardım şimdi adreste Türkiye göründüğü için onlar dahi çıkmıyor.

Bir diğer can sıkıcı nokta, Aliexpress'in 150€ limite kargo ücretini dahil etmesi. 100-150 dolar arası ürünlere bakın, çoğunun Türkiye'ye gönderilmediğini göreceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Herkese iyi akşamlarIMG_20230402_224340.jpg
Herkese iyi geceler. 150€ altındaki alışverişlerde vergi kesilmemesi lazım ancak vergi kesiliyor. Sizce neyden kaynakli olabilir?

Avrupa'ya uygulanan yeni gümrük anlaşmasıyla artık vergi otomatik olarak çıkıyor. Maalesef %50 lere varan bir vergi söz konusu artık.

Avrupa'ya uygulanan yeni gümrük anlaşmasıyla artık vergi otomatik olarak çıkıyor. Maalesef %50 lere varan bir vergi söz konusu artık.

%50 değil de Geldiği yere göre, EU ise %18 değilse %30 vergi, 20 küsür lira gümrüğe sunum ücreti, biraz da damga vergisi. Siparişin değeri düşükse bunların toplamı %50 kadar gibi görünmüş olabilir.
Bir de vergi peşin ödenmediyse illa siparişte görünen bedel üstünden vergi almıyorlar. Örneğin 100€ olduğu bilinen bir ürüne 20€ yazılmışsa 20€ üstünden vergilendirilmesi için çok şanslı olmak lazım. Genelde olması gereken fiyattan vergi çıkıyor ya da ödeme belgesi isteniyor. O nedenle indirimli alışverişlerde vergiyi peşin ödemek daha avantajlı, kapıda ödenecekse tamamen şansa bağlı.

@__bisiklet__sever__ Eskiden 22 Euro altı vergiden muaftı, taa ki yurtdışı alışveriş uzmanı damat Berat olaya el atana kadar. Artık bedava ürün bile gelse vergisini alıyolar.

Ürünü farklı mağazalardan sepete atıp deneyin, zaten hepsi düşük gösteriyo değerini tembih edince, kapıda vergi daha avantajlı. Ayrıca kur farkından minimum etkilenmek için satın alma işlemini bankalarımızın çalışma saatleri içinde bitirin.

@__bisiklet__sever__ Eskiden 22 Euro altı vergiden muaftı, taa ki yurtdışı alışveriş uzmanı damat Berat olaya el atana kadar. Artık bedava ürün bile gelse vergisini alıyolar.

Ürünü farklı mağazalardan sepete atıp deneyin, zaten hepsi düşük gösteriyo değerini tembih edince, kapıda vergi daha avantajlı. Ayrıca kur farkından minimum etkilenmek için satın alma işlemini bankalarımızın çalışma saatleri içinde bitirin.
Kapıda vergi ödeme nasıl oluyor acaba. Attığım ekrain görüntüsünü işaretler misiniz? Alışverişi mesai saatinde yapayım ama kur farkından nasıl etkileniyor anlatırsanız çok sevinirim

@__bisiklet__sever__ Tax kısmı 0 (sıfır) olursa kapıda olur ama baktım bu ürünü bu mağaza çok avantajlı fiyata satıyo.

Yalnız anasayfada en yukarıdan para birimini USD seçerseniz Aliexpress kuru gibi yüksek bi kurdan ödemezsiniz. Banka mesai saaatleri dışında döviz kurlarında makas aralığı fazla olduğu için zarar oluyo alıcı açısından, tabi yine de %2 falan yukarıdan yansıtıyo banka, ona çare yok.

Geçen ay daha önceden aldığım bir multitool aldım aliexpressten. Geçen sene aldığımda vergiyi alışveriş esnasında ödemiştim ve aras kargoyla sıkıntısız bir şekilde geldi. Geçen aynı satıcıdan aynı multitoolu aldım vergiyi yine alışveriş anında ödedim, kargom bu sefer ptt ile geldi ve kapıda ekstra 100 lira daha vergi ödedim

Geri