Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Alkol ocağı yapımı

herbil

Daimi Üye
Tepki
360
http://www.kendinyapsitesi.com/rsm/kendinyap/VKG5RZJM/ana_VKG5RZJM.JPG

Kendin Yap sitesindeki farklı bir ocak projesi ile profesyonel bir kamp ocağı yapımı anlatıldı. Çıkarılan iş süper. Profesyonal bir alkol ocağı yapılmış,

(link)

(link)

Scudo
Güzel video da, bu kadar malzemeyi buldum, zamanı, el işçiliğini, emeğini harcadım, alkol ocağı yaptım. Peh.. İçerim daha iyi bea :)

Çok mu pahalı ki bu meretler?

Yapımı oldukça zor. Elinde yeterli malzeme olmayanlar sadece malzemeler için kamp ocağından daha fazla para harcayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Volg
gerçekten çok güzel ama evde canın sıkılınca yapılacak bişi değil :D çok alet lazım ben o şişeyi bile bulamam

@Armagan Hop

o şişe yerine boş parfüm şişeleri kullanılabilir.

Bunu kamp sırasında yapmak oldukca zor :) Ancak evden yapıp doğada kullanmak için götürülür :)

Zaten ocağa para vermeyin, evde yapabilirsiniz demek için çekilmiş video :D

• Beğen
Tepkiler: herbil
Böyle bir şeyi elinde alet edevat yoksa baya maliyetli.

Peki arkadaslar bu cola siseainden yapilan islemi reşonun bos kutusundan yapsak olmazmi

Alkolun iki şişe arasından herhangibir yapiştirici surmeden akmamasını anlamayan birtek ben miyim :confused::)

Alkol ocağı kullanan var mı? Kamp için kutu koladan denemelik yaptım ama pek verimli olmadı. Üstüne bişey koyunca alev gücü düşüp sönüyor. Üstünde bişey ısıtmak için buna ayak mı yapmalıyız, delik büyüklükleri ve sıklıkları ne kadar olmalı, kutu yüksekliği ne kadar olmalı, içine ne kadar yakıt koymalıyız, hangi yakıt daha iyi olur kısaca püf noktaları nedir bilenlerden öğrenmek isterim?

Aliminyum kaplardan uyarlanarak yapılacak her türlü ocak , pişirme esnasında oluşan ısının ve üstüne konulan kabı etkisiyle şekilde değiştrecektir. Yapacağınız her deneme esnasında bu iş için üretilmiş profesyonel ürünlerden daha çok para harcayacağınızda garanti ederim.

Aşağıdaki linteki ürün bizzat kullandığım üründür. Paslanmaz çeliktir. Çift katmanlı yapısı vardır, bundan dolayı ön ısıtma gerekmeksizin direkt yakılabilinir. İlk ateşlemeden 30 saniye kadar sonra tam randımanla çalışmaya başlar. Bütan gazlı veya benzinli ocakların brülörü ufak ise alev kabın küçük bir yüzeyine etki edeceğinden pişme süresi uzar. Bu ocağın çıkarttığı alev , Mutfak ocağınızın en büyük gaz ocağının en açık halinde gibi bir aleve yakındır.

Yakıt buharı, iki katman arasında devir daim yaptığı için , rüzgarda sönmek şöyle dursun rüzgarda dahada randımanlı çalışır. Dolasıyla rüzgar için perdeleme yapmaya gerek kalmaz. Taşıyıcı ayaklarda paslanmaz çelik olduğundan isterseniz üzerine normal mutfak tenceresi hatta sanayii tipi tencere koyun , ağırlığı rahatlıkla taşır.

(link)

Ocak , Su bardağı boyutundadır , ayaklar kabın üstüne katlandığı için yer kaplamaz. Yakıt olarak benzin ve tiner haricinde yanıcı her türlü sıvı ile çalışır. ( Genelde Bim de satılan 80" lik karayel kolonyası ile kullanıyorum )

İsmi her ne kadar alkol ocağı isede , saf alkolle kullanmayı düşünüyorsanız , memleketmizde sahte rakı yapımından dolayı metil alkol olarak saf alkol temin etmeniz zordur. Ancak bazı eczanelerden , 96" derecelik Etil alkol veya etanol bulabilirsiniz.

Bir tavsiye : Bu ocağı alacaksanız , önce kolonya ile deneyin. Çıkan alevin boyu ve ısıtma zamanı yetiyorsa kolonya ile kullanmaya devam edin. Saf alkol kullandığınız vakit çıkan alevin boyutu daha büyüyor ama yakıt daha kısa sürede bitiyor. Kullanılan yakıt miktarı olarak en randıman alınan ölçü, kabın yarısını doldurarak elde edebilirsiniz.

Geri