İlginç bir haber. 1,08 promil ile yakalanmış, arkadaş iyi içmiş. 1,08 promil ile bisiklette dengede durabiliyorsa kendisini tebrik etmek isterim. Dikkat çekmesi ve ceza yemesi çok normal. Dikkat çekmemesi mucize olurdu.
Tanıdığım biri alkolden ehliyeti kaptırmış, işe gidip gelmek için de RKS (Jeep) elektrikli bisiklet alıyor. Bir gece yine alkollüyken de bisikletten düşüyor. Ufak tefek çizikler haricinde sorun yok, sonra da bisikleti sattı zaten ve ehliyetsiz araba kullanmaya devam etti. Trafikte bisiklet ile tehlike oluşturuyorsa ceza kesilsin, karşı değilim.
Prensip olarak alkollü olarak trafiğe çıkanların cezalandırılmasını destekliyorum, ki buna karşı çıkan olmaz zaten. Ama bisiklete binen arkadaş hangi şartlarda bisikleti kullandı? Ana yolda mı, kaldırımda mı, parkta mı nerede kullandığını bilmediğim için de bir yandan da ceza acaba orantısız mı diye de düşünmüyorum değil.
Ara sıra alkol ben de kullanıyorum, limiti aşmamak kaydı ile ve üzerinden biraz zaman geçmiş ise araba kullandığım oluyor ama bu tip durumlarda bisiklete binmem. Bisiklette anlık denge kaybı direk düşme ile sonuçlanıyor. A sınıfı ehliyetim de var, motosiklete ise limit altı üstü bakmaksızın kesinlikle binmem.