Scudo Sports

Alkollü bisiklet kullanan yandı

anzolot

Forum Demirbaşı
Tepki
1.255
İsim
murat yücedemir
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Scudo
Bisiklet bir taşıttır, otomobillerle aynı haklara sahiptir ve aynı kurallara tabidir diyoruz, o yüzden teoride bu doğru bir ceza ama buna gelene kadar neler neler var, orası ayrı 😀

Ceza yazıldıktan sonra bisiklet bağlanıp ehliyete el konarak evine yürüyerek mi dönmüş, yoksa makbuzla birlikte bisiklete binip yoluna devam mı etmiş acaba.
Hiçbir türlü aynı şartlarda olmuyor.

İlginç bir haber. 1,08 promil ile yakalanmış, arkadaş iyi içmiş. 1,08 promil ile bisiklette dengede durabiliyorsa kendisini tebrik etmek isterim. Dikkat çekmesi ve ceza yemesi çok normal. Dikkat çekmemesi mucize olurdu.

Tanıdığım biri alkolden ehliyeti kaptırmış, işe gidip gelmek için de RKS (Jeep) elektrikli bisiklet alıyor. Bir gece yine alkollüyken de bisikletten düşüyor. Ufak tefek çizikler haricinde sorun yok, sonra da bisikleti sattı zaten ve ehliyetsiz araba kullanmaya devam etti. Trafikte bisiklet ile tehlike oluşturuyorsa ceza kesilsin, karşı değilim.

Prensip olarak alkollü olarak trafiğe çıkanların cezalandırılmasını destekliyorum, ki buna karşı çıkan olmaz zaten. Ama bisiklete binen arkadaş hangi şartlarda bisikleti kullandı? Ana yolda mı, kaldırımda mı, parkta mı nerede kullandığını bilmediğim için de bir yandan da ceza acaba orantısız mı diye de düşünmüyorum değil.

Ara sıra alkol ben de kullanıyorum, limiti aşmamak kaydı ile ve üzerinden biraz zaman geçmiş ise araba kullandığım oluyor ama bu tip durumlarda bisiklete binmem. Bisiklette anlık denge kaybı direk düşme ile sonuçlanıyor. A sınıfı ehliyetim de var, motosiklete ise limit altı üstü bakmaksızın kesinlikle binmem.

Yillar once bu bisiklet kullananlara alkol kontrolu yapilmasi Hollanda'da cok tartisildi. Ardindan halk "disari cikip icince eve nasil donecegiz o zaman?" diye isyan edince "haa evet" dediler vazgectiler. Bisikletle baska birisini oldurmek ya da ciddi sekilde yaralamak mumkun olmadigi ve kisinin kendisinden baska kurbani olmayacagi icin herkes kendinden sorumludur dediler.

Diger yandan 1.08 promil bisiklet icin cok da sorun degil. Insanlar festivallere ( elektronik muzik festivallerinde ayik katilimci orani %2 falandir sanirim ) bisikletle gidip cikista bisikletle donuyorlar evlerine. Altyapi guvenli olduktan sonra bu tur meseleler devede kulak, isguzarlik.

Diger yandan elde telefonla bisiklet surerken ceza kesiliyor, benim de yemisligim var.

Bisiklet bir taşıttır, otomobillerle aynı haklara sahiptir ve aynı kurallara tabidir diyoruz, o yüzden teoride bu doğru bir ceza ama buna gelene kadar neler neler var, orası ayrı 😀
Bu konuda bisiklet ile otomobil aynı haklara sahip değil. Otomobil sürücüsü için alkol sınırı 0,5 promil, bisiklet sürücüsü için 0,2.

"Ticari araç veya ağır vasıta kullanan hiç içmesin" düşüncesi ile kanunu değiştirdiler, ancak bunu "özel otomobil dışındaki" diye yaptılar, bisiklet ve motosiklet arada kaynadı...

Yaya ya yazıldığına göre !

o kadar yatırım yaptım bisiklet ile gidip dolaşayım oturayım bi bira içeyim geleyim eve )) 😅 anlaşılına oturup bekleyeceğim biraz bekleyince promil oranı düşüyor.
şimdi internette baktım 1 bira 80-90kg arasında bir erkekte 0.20 promil yapıyor.
dikkatli olmakta fayda var ))
durduk yere ceza yemeyelim

şimdi internette baktım 1 bira 80-90kg arasında bir erkekte 0.20 promil yapıyor.

Evet, büyük gövdeli birisi için yaklaşık olarak 2 bira limittir. Bu doğru bir bilgi.

Hayatımda bir kere üfledim onda da bira içmeme rağmen sıfır çıktı.

Tüyo vermiş gibi olmayayım da promilde vücut kitlesi, alkol miktarı ve zaman çok önemli faktörler. Bildiğim kadarıyla bir biranın alkolü yaklaşık olarak 2 saatte sıfırlanıyor.
o kadar yatırım yaptım bisiklet ile gidip dolaşayım oturayım bi bira içeyim geleyim eve )) 😅

Çok iyi anlıyorum. Yukarıda alkol ve bisikleti karıştırmam diye birşey yazdım ama kabul etmem gerekiyor ki, uzun sürüşte bira içtiğim var.

• Beğen
Tepkiler: ugurus
Alkolün limiti bünyeye göre değişiyor. Teorik olarak kilo/alkol mg olsada kandaki değer için bu bilgi. Akcigerden gelen havada farklı değerler çıkabiliyor.

Ben 1 bira içerim her zaman. Gecmişte iki sefer alkol testi yaptılar. Kilom 110-115kg civariydi o dönem. Herhangi bir ilaç, portakal vs yada kolonya dezenfektan kullanmamistim. İlkinde 1 bira ictikten yaklasik 30 dakika sonra 0.36 promil ciktı. İkincisinde 1-1.5 saat sonra 0.38 promil cikti. Biralar 50cc normal biraydı.

Sakın kilonuza guvenip yada 2 saat gecti deyip 2 bira ile cevirmeye girmeyin, sonra ugrasirsiniz kan testine gitmek icin.
Ekleme yapmak istiyorum. Aklıma geldi hekim arkadaşlar var ise daha iyi degerlendirecektir. Sanirim sigarada farkediyor bu üfleme testinde.

Alkol ile cok sigara icerim. Normalde gunde 1.5 paket uzun marlboro iciyorum. Alkol ictigim günler 2 paketi bulur. Tahminim sigara akcigerden gelen havada farklilik yaratiyor. Alkolun solunum ile atılmasını geciktiriyor yada zorlastiriyor diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Bira içtikten 45 dakika sonra promil değeri em yüksek seviyeye çıkıyormuş. Sonra düşmeye başlıyormuş. Dün göz ucu ile Google dan baktım .
2 sene önce İzmir sahilevleri deniz kenarında oturuyorum. 4-5 tane lise çağlarında çocuklar bira içti. Sonra polis bunlara ceza yazdı . Üflemediler o alet vs yoktu .

her an her şey olabilir .
Gerçi artık bu zamlardan sonra zor eskiden 1-2 lira zam yaparlardı. Şimdi 5-10 lira zam yapıyorlar

2 sene önce İzmir sahilevleri deniz kenarında oturuyorum. 4-5 tane lise çağlarında çocuklar bira içti. Sonra polis bunlara ceza yazdı .

Kabahatler kanunu... İçeriğinde alkol kullanmak yasaktır diye bir madde de yok, sarhoşluk ve gürültü var. Gürültü ve sarhoşluk seviyesi neye göre tespit edildi? Sanırım yönerge ve yönetmeliklerle kamusal alanda alkol tüketimi yasaklanıyor ve bir çok batı ülkesinde kamusal alanda alkol tüketimi yasaktır, sadece belli sınırlar çerçevesinde izin veriliyor yada tolere ediliyor.

Yıllar önce bir arkadaşın evinde akşam yemeğine gitmiştik. İnsan sayısı biraz fazlaydı ve biraz da alkol de vardı. Saat daha 9 civarında komşunun biri polisi çağırmış, ki alt yada üst komşu değildi. Bizi kabahatler kanunu ile tehdit etmişlerdi. Yasal dayanağı olmayan bir tehdit, insanların özel alanına karışılmaz. Hikayeyi burada bırakıyorum.

Burası çok şokomelli

"içmeyin"

Cezanın miktarı çok yüksek, caydırıcı mı? Evet fazlasıyla. Burada caydırıcı ceza verilme amacı bisikletle çarpıp birini öldürüp yada yaralayabileceği için değil, öncelikle kişinin kendi hayatı ve sağlığı gözetilerek ceza veriliyor.
Bu demek oluyor ki alkollü bisiklet kullanırken kendini bilmez bir aracın çarpıp sizi yaralaması, karayolları ve belediyelerin hatasından dolayı yol durumunun kötü olmasından kaynaklı kaza ve buna benzer bir çok dış etken kaynaklı kaza yaşamanız durumunda hiç bir hak sahibi olamayacağınız anlamına geliyor, bir yanlış bütün doğruyu götürüyor.
Alkollü motosiklet ve araba kesinlikle kullanmıyorum, daha önce bir kutu birayı içip arabaya binip 200 mt. ileride ehliyet kaptırdım, cehennem azabı gibiydi, caydırıcı oldu mu? Hemde nasıl :) Bisikletimi çatır çatır kullanıyorum ama polis noktalarının nerede olduğunu biliyorum, bilmediğim durum olup eğer mavi ışık görürsem kendimi garantiye alana kadar inip ite ite ilerleyip sonra yine biniyorum, olurda bisiklet üstünde çevirmeye kalkarlarsa ters yön mers yön dinlemem kaçarım heralde.

Bu zamanda kanında 1 promil uzeri oranda alkol oluşturacak sekilde icebilene saygı duyarım. Alkol fiyatlari ile kolay iş degil! Kesesine bereket...
Zaten alkol almayı zamla, cezayla, baskıyla sıfırlama cabası var. Kanunen trafikte alkollu arac kullanılamayacagi yazdıgına göre nerede nasil kullandigi önemli yukarida bahsedildiği gibi.Belki bisiklete binerek gitti, elinde yuruyerek donuyordu. Bu şekilde yapmışlığım var 🙃

• Beğen
Tepkiler: anzolot
Her türlü tartışmalardan uzak yerinde karar. İki teker olması durumu değiştirmez.

• Beğen
Tepkiler: efe.drngl
Geri