Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Altus vites kolu vs deore vites kolu

Tepki
6
Bisiklet
Scott
arkadaşlar şubat ayında bir şehir bisiklet alıcam üzerinde 3x9 vites acera ön ve arka aktarıcı ve altus vites kolu var. ben ön ve arka aktarıcıyı deore ye yükselticem. vites kolu altus olması vites değişiminde etki eder mi yoksa onuda deore vites kolu olarak değiştirmeli miyim? uzun yıllar kullanmak için bu masraflara giricem bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler...

Scudo
bahsettiğin acera ve altus da 9 lu sistem olmasına imkan yok. varsa bisikletin link ini atarsan bizde öğrenmiş oluruz. bende 8 li sistem acera kollar ile ön arka aktarıcı deore kullanıyorum. memnunum bi sıkıntısı yok gayetde güzel atıyor. kolları değiştirmemin sebebi oldukça memnunum tam istediğim gibi elime oturuyor şakır şakır çalıcıyor. değiştirmeye gerek olmadıgını dusunuyorum.

Altus için link bulamadım emin değilim 9 lu sistem için ama acera 2013 yılında 9'lu olarak üretildi. Yeni bisikletlerin çoğunda acera 9'lu 2013 model ise.

Acera'da 9'lu sistem bu yıl "Sık Kullanılanlar" listesinde üst sıralarda! Hatta yanlış hatırlamıyorsam Sedona'nın bazı 2012 modellerinde de Acera 9'lu sistem kullanıldı. Bu arada Ferhat Bey'in verdiği linke giderseniz, zaten yeterli bilgiye ulaşacaksınız. Ondan sonra da, bütçeyi denkleştirip bisikletçinin yolunu tutmak kalıyor...

bisikleti canlı gördüm,vites kolunda acera yazıyor,ama kompenant listesinde altus sl-m390 diyor.ferhat beyin verdiği listeye baktım şehir tur için deore de kullanılabilir diyor inceledim zaten onu.
bisiklet 2012 model scott sub 30
(link)
benim sorduğum soru sadece ön ve arka vitesi deore yapsam yeterli olur mu? vites kolunun değişmesine gerek var mı?
bir önceki bisikletim corratec (alivio 3x8) x-vert cross tu sürekli vitesle alakalı sorun çıkıyordu ayarı bozuluyordu.ön vites aynakolda 3 e atmıyordu mesela .memnun kalmadığım için sattım,amacım sorun çıkartmayacak bir vites sistemi umarım anlatabilmişimdir.

ben acera altus da derken. acera ve altus dan olusmus bir sistemde yokdur 9 vites demek istedim. herneyse. gerçekden listede adamlar aceraya altus yazmıslar. Shimano Altus SL-M390 m390 aceranın orda yanlıs belirtmişler. sizin sorunuzada gelince acerada sorun cıkartmaz. alt seviye olması erken sorun cıkaracak diye bişey yok ben eski alivio arka aktarıcı tourney ön aktarıcıyı tam 15 bin km kullandım. dahada bişeyleri yokdu. kollar acera onları hiç değişdirmedm 30 bin km yi gördüler. suanda da deore aktarıcılarla çalısıyolar. halen cok memnunum

• Beğen
Tepkiler: Barış Yavuz
@semih çelik

teşekkürler,bu bisiklette karar kılarsam sadece ön ve arka vites sistemini yükselticem o zaman.

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
Altus'un 9'lu sistem olanları da mevcut.

Merhabalar. Shimano altus sl m310 vites kolu V-fren ile uyumlu mudur? İyi forumlar.

konu eski ama altus vites kolları ile alivio aktarıcı kullanılırmı bi sorun çıkartırmı
birde altus vites koluyola deore kullanılırmı deore 11 vites ama ben 9 vitese ayarlarım hangi aktarıcı daha rahat olursa onu alıcam

konu eski ama altus vites kolları ile alivio aktarıcı kullanılırmı bi sorun çıkartırmı
birde altus vites koluyola deore kullanılırmı deore 11 vites ama ben 9 vitese ayarlarım hangi aktarıcı daha rahat olursa onu alıcam
Çekiş oranları farklı oluyor diye biliyorum 11 e 9 kurtarmaz

- zaten cevap verilmiş. arkada bekleyen sayfalara sonradan cevap verince böyle oluyor -

Geri