Scudo Sports

Altus vs Sora

Kaan.Özçelik

Forum Bağımlısı
Tepki
1.961
Bisiklet
b'Twin
Sora'nın yol, Altus'un şehir/mtb seti olduğunu biliyorum. Zamanınız varsa okuyup yorum yazarsanız sevinirim.

Kızıma yeni bir bisiklet alma aşamasındayım. Yol/fitness kadro ve flatbar tercih ediyor.

İlk alternatif B'twin Triban 520 FB, üstünde Sora set var. Ben aynı kadronun dropbar olanını kullanıyorum ve memnunum ama B'twin'den memnun olmayan epeyce kullanıcı da var.

İkinci alternatif olarak Giant Escape Air bulduk. Üstünde Altus var, aynakol Visto marka. Rengi çok güzel :) Yaklaşık %30 daha pahalı ama kadro Giant sonuçta.

İşin içine renk girince ibre Giant'a doğru kaydı doğrusu ama hem fiyat hem de Altus konusu beni düşündürdü.

Etrafta gezen listelere bakarsanız Sora yol setlerinde giriş seviye, Altus'da şehir/mtb setlerinde. Bu mantıkla, diğer bisikletimde kullandığım Acera kabaca Tiagra'ya denk gelir vs. vs. Bu konu çok tartışılır. Ben doğrudan bir yanıt bulmak durumundayım ama :)

Çok da kötü olmayan Triban kadrosu ve Sora set ağır basıyor ama renkler kızıma pek uymadı. Daha iyi olduğunu tahmin ettiğim Giant kadrosu ve Altus sete de %30 fazla para vermeyi ben pek istemiyorum.

Elbirliği ile bir sonuca varacağız elbet :)

Scudo
zamanında parça fiyat ağırlık ve fiyat karşılaştırması yaptığımda Sora Deore'ye denk geliyordu. Üsten aşağı inerseniz xtr-dura ace, xt-ultegra, slx-105, deore-tiagra, alivio-sora gibi oluyor ki bence de alivio ya denk diyebiliriz. Mtb setleri daha ağır olurlar bu arada. Yol grupsetleri biraz daha pahalı. Btwin i çok sevmesem de triban 520 karbon maşa ve grup set açısından daha tercih edilebilir duruyor.

@Kaan.Özçelik

Grupsetin ne olduğu bence çok önemsiz bir detay, ancak yol setleri ile mtb/trekking setlerini karşılaştıracaksanız model numarasının ilk rakamına bakın. Sora da, Altus da 3 ile başlayan modeller, aşağı yukarı aynı seviyedeler.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
@Murat B. xt ler 700lü serilerle başlıyor bu durumda xt ultegradan üst oluyor olması lazım. Fiyatlara baktığımızda ultegra 530euro xt 490 euro. Grupsetlerde 7000(dura ace) lerden kaynaklı bi seri sıralamasını bozan durum var.

@Özhan Akgöğ
Dediğim karşılaştırma Ultegra-XT konusunda geçersiz olabilir (bildiğim kadarıyla aynı seviyedeler). Shimano, 6000'li Ultegra'ların 600'lü Zee'lere denk olduğunu düşünüyor da olabilir. Önümüzdeki sene 8000'li model numarası olan yeni Ultegrayı duyurup bu farklılığı ortadan kaldıradabilirler...

Kesinlikle Giant. Donanımda atla deve fark yoktur ama kadroda kesinlikle farkeder.

• Beğen
Giant alın..
Kadronun kalitesi her şeyden önemli.
Kızınız kullanacağı için arada ki sora mı altus mu farkını zaten anlamayacaktır.

İlginç valla, kadro hakkındaki oluşturduğunuz olumsuz fikirlerin nedenini teknik olarak birde anlatsanız bizde öğrenip ona göre değerlendirsek arkadaşlar birzahmet

HUAWEI RIO-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Ulusoy
Bunu değerlendirmek içinizin teknik bilgilerimize gerek yok. Yurtiçide yurtdışı forumlarda Btwin ve Giant şikayetleri kıyaslarsanız en iyi sonuca varırsınız.

• Beğen
Tepkiler: hakanemrez
Giant derim ben. Kadrosu sağlam bir kere.

• Beğen
Triban alin gitsin hocam. Kadrosu saglam deniliyor da simdi downhill yapilacak hali yok ikisiyle de :D Araba carpmasina karsi deniliyorsa bilemeyecegim :D

@mtbrnhc
Sanki acele ve ezber olan bir cevap bu, donanım ile ilgili bukadar önemsiz miş gibi yorum yapmanız her türlü mantığa aykırı sayın arkadaşım, donanım deyip geçerseniz mekanik ve fizik vs .bize çok darilirlar[emoji4]

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr ve olympos
Ayrıca dediginizi yaptım az araştırdım alıcı gözüyle fb 520 karbon maşa, yarı sora set ve yol bisikleti geometrisini daha ön planda tutmuş olması sebebi ile ve
The new Triban road bikes have been some time in development, and have been tested on the roads and cobbles used in races like Paris-Roubaix and Tour of Flanders, not that far from the design department's office in Lille.

Referansları ile 1500 liraya
:)almayani döverinnn :) :)

• Beğen
Başarılı iki seçenek belirlemişsiniz. Bundan sonra paranızın çöp olmaması kızınızın motivasyonuna bağlı, kendisi seçsin :)

Kadro kalitesi hakkında çok bilgim yok ama altus ve sora kullanan biri olarak ben sora derim.Vites ayarı kaçırma,ses,akıcılık olarak bana daha kullanışlı geldi sora.

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
Bu farkı da lütfen değerlendirme yaparken unutmayın ,pedal çevirirken çok fark ediyor,

Aynakol / KasetSUNRACE 9v 12x25 Ruble (12/13/14/15/17/19/21/23/25).
Shimano SORA Aynakol 50X39X30 170 mm

• Beğen
Geri