Scudo Sports

Alüminyum kadro için vernik ?

TanerT

Üye
Tepki
13
Merhabalar,

Kadromu boyatmak yerine, temizce zımparalatıp parlattıktan sonra kendi rengini vernik ile korumak istiyorum ama alüminyuma düzgün yapışan bir vernik bulamıyorum. Yaptığım testlerde kaliteli denen akrilik vernik spreyler bile tırnakla yüzeyden kazınabiliyor. 5TL'lik selülozik sprey tırnakla çizilebilmesine rağmen akriliklere oranla daha başarılı.

Astarla boya ile uğraşmak istemiyorum. Kaliteli bir vernik bulursam olacakmış gibi duruyor ama vernik için iyi bir tavsiye almam gerekiyor.

Scudo
hocam kuruması biraz zaman alıyo olabilir birde ısı ile dayanımları artan boyalar var verniklerde öyle sanki.

@BurakTekin

1 hafta beklese dahi akrilikler aynı. 1 hafta kuruma için yeterli bir süre sanırım.

Örnek olarak şu sitede seçenekler var:

(link)

Yalnız bu tür vernikler genellikle sertleştirici ile karıştırılarak kullanılır ve hazırlandıktan sonra hemen uygulanmalıdır. Bu yüzden sprey kutuda vs bulamazsın, kompresör/tabanca ile uygulamak lazım.

Ancak.. Vernik bence güzel bir görüntü vermez.. En güzeli eloksal kaplatma olur; çizilmeye karşı da çıplak aluminyumdan katkat dayanıklı olacaktır. fiyatı konusunda kesin birşey söyleyemem ancak verniğe oranla daha pahalı olacağı kesin. Birkaç yüz TL olacaktır.. Bir oto boyacısında vernik attırmak istesen de çok az bir para almayacaktır.

Bence hiç uğraşma aluminyumu çıplak olarak bırak, zamanla oksitlenip hafif matlaşır/beyazlaşır ortaya doğal bir görünüm çıkar. Yok beğenmedin, parlak olsun istiyorsun, birkaç ayda bir metal parlatıcısıyla bir silersin olur biter.

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Evet epoksi vernikler en iyi seçenek olarak gözüküyor, dezavantajı ise sprey olarak bulunmuyorlar ve uygulama için ekstra donanıma ihtiyaç var.

Eloksal en iyisi ama dediğiniz gibi maliyet dezavantajı var. Sanırım selülozik sprey ile vernikleyeceğim ve zamanla durumunu gözleyip ona göre hareket edeceğim.

Teşekkürler.

merhaba kardeşş murat ben eskişehirden senin bu şekilde bi sonuç alman çok zor hatta imkansız sana bi tawsiyem olacak oda şu oto boyası satan bi mazemci bul kendine we şu mazemelerin karışımınıiste sertleştirici zellozik wernik we sellozik tiner bunları bir tüpüniçine basıyor onlar sen wernik uygulayacağın alanı anlat onlar sana yardımcı olur burda yanımda olsaydın sewe sewe ben atardım senin werniğini bunları nerden biliyorsun dersen boya işi yapıyorum we defalarca kez kadro boyadım ha bide unutmadan söyleyeyim zemini 1200 no zımpara ile zımparala bol su ile yoksa işin zorr:)

• Beğen
Tepkiler: Baris Yuce
merhaba kardeşş murat ben eskişehirden senin bu şekilde bi sonuç alman çok zor hatta imkansız sana bi tawsiyem olacak oda şu oto boyası satan bi mazemci bul kendine we şu mazemelerin karışımınıiste sertleştirici zellozik wernik we sellozik tiner bunları bir tüpüniçine basıyor onlar sen wernik uygulayacağın alanı anlat onlar sana yardımcı olur burda yanımda olsaydın sewe sewe ben atardım senin werniğini bunları nerden biliyorsun dersen boya işi yapıyorum we defalarca kez kadro boyadım ha bide unutmadan söyleyeyim zemini 1200 no zımpara ile zımparala bol su ile yoksa işin zorr:)
Murat hocam, uzun zaman geçmiş. Bu teknikte bir güncellemeniz var mı yoksa tarifi uygulayalım mı yazdığınız gibi?

Geri