Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Amortisör hakkında bilgi

umutkahraman

Forum Bağımlısı
Tepki
1.288
Bisiklet
Geotech
slm arkadaşlar.ROCK SHOX DUKE hakkında bilgisi olan veya kullanan arkadaşlar beni bu maşa hakkında bilgilendirirse çok sevinirim.(ağırlık,sağlamlık,fiyat,performans... gibi)

Scudo
Yanlış hatırlamıyorsam 2005'e kadar üretildi, 1800-1900 civarında ağırlığı vardı ve havalı bir amortisördü. Şimdilerin havalı Tora'ları ayarında, bakımı vs düzgün yapıldıysa 2. eli uygun alınıp kullanılabilecek bir maşa.

Merhaba

Salcano Ng 450 üzerinde suntour m3030 amortisör vardı. Hem kilitlemeli ve ayarlı bir maşa alayım hem de internette bu modelin amerikada toplatıldığını okuduğum için değiştireyim dedim.

Eski maşa bu yaklaşık olarak ( model yılları farklı)

Yeni maşa ise bu :

Tabii fark etmediğim bir detay olarak biri düz boru diğeri konik.

Furç takımı ise salcanonun sitesinde yazığına göre bu

Şimdi Benim almam gereken furç takımı nedir?

Bulunduğum yerde yok. internetten ucuza mal etmem lazım. yine kendim takacağım.

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

bildiğim kadarı ile düz kadroya konik maşa takılmaz ama konik kadroya uygun furç takımı ile düz maşa takılabiliyor.Gerçi birkaç gün önce facebook gruplarında gördüm, düz kadroya konik maşa takmışlar ama pek sağlıklı görünmüyordu, hangi furç takımı kullanıldı bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla sistem şu şekildeydi;
furç takımının altta kalan parçalarını doğrudan maşaya, konik olan kısıma geçirmişler,maşayı kadroya takıp üsttende furçun üst parçalarını takmışlar.Furçun alt parçaları yaklaşık 2 cm boyutunda dışarıda kalıyor, umarım anlatabilmişimdir, fotoğrafı bulmaya çalışayım daha kolay anlarsınız

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ommemo
Ben yardimci olayim, düz alin borusu 1 1/8" olan kadroya konik masa bu furj takimi/adaptör ile takiliyor.
$_57.jpg

İkinize de cavap için teşekkürler. NG450 nin alın borusu düz mü konik mi nasıl anlıyoruz :D

ben yarın erdoğanları veya deltayı arayayım. onlar yönlendirsin beni :p

maşayı düz boru olanla değişiyorum. adaptör hem pahalı hem de bulunmuyor. zaten orjinal maşa siyahdı. beyaz gelmişti. yerine tekrar siyah model yollayacaklar. bi şekilde çözdük.

Herkese selamlar. Tecrübeli forum üyelerinin yardımlarına ihtiyacım var. Daha bugün aldığım salcano igman deore 26" bisikletimin rockshox xc30 amortisörünün sertlik ayarını artı veya eksi yöne ceviremiyorum. Bir de altta bulunan tavsan ve kaplumbaga sembolü olan geri sekme ayarını da saga veya sola cevirdigimde hiçbir şey degismiyor. Sorularım şunlar: bunlar tamir edilmesi kolay problemler mi? Garanti kapsamina girer mi? Kullanıcı hatası olmadığı için ve bisiklet yeni olduğu için yetkili serviste parca (maşa) değişimi yapılır mı?

Kadromu, furcu ve maşayı değiştirdim.(2.el)Eski maşamı eski kadrodan sökünce, yenisinin üstünde olmayan bir parça gördüm. Bisiklete bakınca da maşa ile kadronun birleştiği yerde boşluk var gibi. Bu durum normal mi ?
20180912_142050.jpg 20180912_142122.jpg

@ratm kadroyla beraber şunları yolladılar IMG-20180906-WA0009.jpeg
Rulmanların bakımını yapıp arkadaşın verdiği maşayla bisikletçiye verdim. Bisikletçi yerine sizlere sorma sebebim bisikletçimle sorun yaşamış olmam.

Maşa yüzüğü olması lazım orda

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mariokaldato
Bu mu? Bu ise takılı 20180912_205527.png

• Beğen
Evet o ters takmis olabilir misin acaba

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mariokaldato
Valla bisikletçi taktı ters olacağını sanmam. Bugün merdivenlerden falan indim hafiften yol da yaptım. Sorun hissetmedim ama kimsenin bisikletinde de böyle bir şey görmedim. Başka bir bisikletçiye sorayım bir de bakalım.

• Beğen
Yüzük ile çanak da uyumsuzluk vardır. Benim de kona da aynı problem vardı duzelttim

@mariokaldato
Diğer konularda bilgim var ama ilk defa furç ile ilgili sorun yaşadığım için olaya çok fransızım. Bisikletçiye gösterdikten sonra konuyu güncellerim.

Yardımcı olanlara teşekkürler.

• Beğen
Büyük ihtimal o yüzük o Furc takımına ait değil kardesim

Geri